18 Temmuz 2012, Çarşamba 08:24:19

HAVA İŞ'İN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

THY'den çıkarılan Türkiye Sivil Havacılık Sendikasına (Hava-İş) bağlı işçiler Sütlüce'deki Ak Parti İstanbul İl binası önünde toplandı...
  • İŞTEN ÇIKARILAN SAYISI 310... ANLAŞMA BEKLEYEN KİŞİ SAYISI 14.000... BU 14.000 KİŞİ NE YAPMIŞ SON İKİ SENEDE THY Yİ AVRUPANIN EN İYİ HAVAYOLU YAPMIŞ...BU ÜLKEDE MİNİMUM ENFLASYON ARTIŞ ORANI KAÇ YÜZDE 12 THY YÖNETİMİ NE VERİYO YÜZDE 3...ŞİMDİ ARKADAŞLAR BİR KENARA KOYUN ARTIK BU 305 ARKADAŞIMIZIDA 14.000 KİŞİNİN HAKKINI KORUMAYA BAKIN....GİDENLER GERİ GELMEZ BUNU HERKES BİLİYOR...AMA 14.000 KİŞİ YERİNDE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRTMEDEN BU 14.000 KİŞİNİN HAKKINI KORUYUN ARTIK....
  • Kimsenin sendikaya atıp tutmak gibi bir saplantsı yok, iyi şeyler yapsalardı onları herkesten önce biz alkışlardık. Yaşadıklarımızın sadece çok az kısmını biliyorsunuz. Tanık olduğumuz iki yüzlü tavırları hakkında bilginiz yok ama akıl vermeye gelince hepinizin yazacak ne çok şeyi var. İzin verinde bunca şeyden sonra iki kelam edip eleştirmek hakkımız da olsun.
  • kabin chief size yüzde yüz tamamen katılıyorum.çok haklısınız. burada yapılması gereken herkesin THY'ye karşı birleşip,hep beraber tek bir vücut,ses olarak sesini duyurması.haksız bir şekilde atılanlar hala neden korkuyorsunuz?kaybedecek başka neyiniz kaldı? neden ortada yoksunuz ve de kendiniz ve haklarınız için mücadele etmiyorsunuz,ne zamana kadar susacaksınız ? 305 arkaşımıza yapılan haksızlığın eşi,benzeri dünyada dahi yok.zamanı gelince sendikadan da hesap sorun ama şimdi bunun zamanı değil.bu şekilde herkes parça,parça kafasına göre hareket ederse hiçbir kazanım,fayda elde edilemez.sizleri işten atan,ekmeğinden eden hava iş değil THY dir.lütfen esasa bunları gözönünde bulnduralım.5-10 kişiyle yapılan eylemlerden maalesef bir sonuç almak imkansız.THY zaten bir bahneyle her yıl birçok insanı sudan sebeplerle işten atıp,kendine yakın olan kişileri işe alıyor.bunlar ilk kez yaşadığımız şeyler değil.29 mayıs günü işveren yapılan eylemi bahane etti.onlar zaten adam atacaklardı.
  • Hava-İş'i sevmem, başkanını da sevmem ama bir şey var ki en kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Burada sendikaya atıp tutan hazretler. İyi kötü bir dava açabiliyorsanız bile bu sevmediğiniz sendikanın kazandığı haklar sayesindedir. İlk düşman THY yönetimidir. Önce onlara karşı birleşelim, daha sonra sendikayı kendi içimizde hallederiz.
  • davan uğrunda ekmegın evladın ve namusun uğrundfa gerekırse olaceksın.ınsan ı var eden bunlardır.bu mılet bunun mucadelesı hep vermıştır.ancak ıdolojı duşunceler sonucu hep kaybetmıştır yınede kaybedıyor.bızden bızımadamımız sızın adamınız işe ehlıyetı olana bakmaya gerek yok.

THY'den çıkarılan Türkiye Sivil Havacılık Sendikasına (Hava-İş) bağlı işçiler Sütlüce'deki Ak Parti İstanbul İl binası önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik gruba Emeğin Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türk - İş, Tek Gıda - İş de destek de verdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem aldığı il binası önünde basın açıklaması yapan grup sloganlar, düdük, ıslık ve alkışlarla işten çıkarmaları protesto etti.

SLOGAN, ALKIŞ, ISLIK VE DÜDÜKLERLE PROTESTO ETTİLER

Grup il binası önünde ' Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek ', ' Atılan işçiler geri alınsın ', 'Grev haktır engellenemez', ' Ölmek Var dönmek yok ' sloganı attı. Sloganların yanı sıra Hava - İş'e bağlı işçiler alkışlar, ıslık ve düdüklerle işten çıkarmaları protesto etti. THY'den çıkarılan işçiler adına basın açıklamasını Hava-İş Sendikası Baştemsilcisi Efem Çaycı yaptı.

Çaycı açıklamada, "Bizler THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş. işçileri 50 gündür bu şirket yönetimlerince uygulamaya konulan işçi kıyımına ve grev yasağına karşı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Bölümü'nde direniyoruz. Bizler onurluca grev yasağına hayır dediğimiz için işverenlerce kıyıma uğratıldık. Sendikal haklarımız, sendikamız ve demokratik bir ülke mücadelesi için mücadele ettik bundan pişman değiliz tam tersine mücadelemiz güçleniyor. Tüm ülkede ve dünyada haklılığımıza destek çığ gibi büyüyor " dedi.

"İŞ BARIŞI VE İŞ HUZURU DERİNDEN YARALANDI"

Çaycı açıklamada, "Usulsüzce düzenlenmiş tazminatsız iş sözleşme fesihleri geri alınmalıdır. Grev yasağıyla hakları çalınan işçiler tazminatsız işten çıkarmalarla daha da mağdur edildi. İş yerlerinde iş barışı ve iş huzuru derinden yaralandı. Bu hakkaniyetsiz karar sonrası tüm çalışanların iş motivasyonu bozuldu yaşanan kuralsızlıklar ve baskılar sonucunda uçuş emniyetini risk altına sokan tehlikeli bir ortam oluştu " diye konuştu. Çaycı, " İş barışı ancak işten çıkarılan işçilerin iş başı yaptırılması ve sağduyuyla Toplu İş Sözleşmesinin işveren ve sendikaca imzalanması halinde mümkündür. Sizleri sevdiklerinize emniyetle ulaştıran THY markası değil, uğradıkları haksızlığı ve mağduriyeti göğüslemeye çalışan THY emekçileridir " dedi.

"BÜTÜN SEÇİLİ KADROLARIMIZI BOŞALTMIŞ"

Hava - İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise, sendikaların içlerinin boşaltılmaya ve işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, "İşte bugün Türkiye'de yaşanan budur. 8 yıldır THY yönetimiyle birlikte mevcut siyasal iktidar Hava - İş Sendikası üzerinde her türlü entrikaya başvurmuş, delege seçimlerimizden genel kurulumuza kadar el atmış, sendikamızı belirli belirsiz zamanlarda kimliği bilinmeyen kişilerce denetime tabii tutmuş, beni alıp sorguya çekmiş, bütün seçili kadrolarımızı boşaltmış, delegelerimize listemizden çıkması yönünde baskılar yapmış, ama bir türlü Hava - İş Sendikası'nın üyesiyle kenetlenmesini engelleyememiştir " diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup bir süre daha slogan atarak dağıldı. (Son Dakika)

HAVA İŞ'İN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

305 a 14.000 ~ 12 yıl önce
İŞTEN ÇIKARILAN SAYISI 310... ANLAŞMA BEKLEYEN KİŞİ SAYISI 14.000... BU 14.000 KİŞİ NE YAPMIŞ SON İKİ SENEDE THY Yİ AVRUPANIN EN İYİ HAVAYOLU YAPMIŞ...BU ÜLKEDE MİNİMUM ENFLASYON ARTIŞ ORANI KAÇ YÜZDE 12 THY YÖNETİMİ NE VERİYO YÜZDE 3...ŞİMDİ ARKADAŞLAR BİR KENARA KOYUN ARTIK BU 305 ARKADAŞIMIZIDA 14.000 KİŞİNİN HAKKINI KORUMAYA BAKIN....GİDENLER GERİ GELMEZ BUNU HERKES BİLİYOR...AMA 14.000 KİŞİ YERİNDE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRTMEDEN BU 14.000 KİŞİNİN HAKKINI KORUYUN ARTIK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz km ~ 12 yıl önce
Kimsenin sendikaya atıp tutmak gibi bir saplantsı yok, iyi şeyler yapsalardı onları herkesten önce biz alkışlardık. Yaşadıklarımızın sadece çok az kısmını biliyorsunuz. Tanık olduğumuz iki yüzlü tavırları hakkında bilginiz yok ama akıl vermeye gelince hepinizin yazacak ne çok şeyi var. İzin verinde bunca şeyden sonra iki kelam edip eleştirmek hakkımız da olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURKİSH CREW ~ 12 yıl önce
kabin chief size yüzde yüz tamamen katılıyorum.çok haklısınız. burada yapılması gereken herkesin THY'ye karşı birleşip,hep beraber tek bir vücut,ses olarak sesini duyurması.haksız bir şekilde atılanlar hala neden korkuyorsunuz?kaybedecek başka neyiniz kaldı? neden ortada yoksunuz ve de kendiniz ve haklarınız için mücadele etmiyorsunuz,ne zamana kadar susacaksınız ? 305 arkaşımıza yapılan haksızlığın eşi,benzeri dünyada dahi yok.zamanı gelince sendikadan da hesap sorun ama şimdi bunun zamanı değil.bu şekilde herkes parça,parça kafasına göre hareket ederse hiçbir kazanım,fayda elde edilemez.sizleri işten atan,ekmeğinden eden hava iş değil THY dir.lütfen esasa bunları gözönünde bulnduralım.5-10 kişiyle yapılan eylemlerden maalesef bir sonuç almak imkansız.THY zaten bir bahneyle her yıl birçok insanı sudan sebeplerle işten atıp,kendine yakın olan kişileri işe alıyor.bunlar ilk kez yaşadığımız şeyler değil.29 mayıs günü işveren yapılan eylemi bahane etti.onlar zaten adam atacaklardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Chief ~ 12 yıl önce
Hava-İş'i sevmem, başkanını da sevmem ama bir şey var ki en kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Burada sendikaya atıp tutan hazretler. İyi kötü bir dava açabiliyorsanız bile bu sevmediğiniz sendikanın kazandığı haklar sayesindedir. İlk düşman THY yönetimidir. Önce onlara karşı birleşelim, daha sonra sendikayı kendi içimizde hallederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 12 yıl önce
davan uğrunda ekmegın evladın ve namusun uğrundfa gerekırse olaceksın.ınsan ı var eden bunlardır.bu mılet bunun mucadelesı hep vermıştır.ancak ıdolojı duşunceler sonucu hep kaybetmıştır yınede kaybedıyor.bızden bızımadamımız sızın adamınız işe ehlıyetı olana bakmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000