10 Şubat 2012, Cuma 10:47:54

10 DANİMARKALI YANGINA BENZİN DÖKMÜŞ! PEKİ SORUN NE?

AirportHaber yazarlarından Korhan Oyman İngilizce tartışmalarına katılarak adeta son noktayı koydu...
  • uçakta kaptanın amir sıfatına güvenip " gel uçuşta söyle yemez.. vb " tabirleri kişinin , insanlık olarak level 4 olmadığını gösteriyor zaten.
  • Moldovalı gelmiş uçuyor. Lİsansına İngiltere CAA den level 6 işletmiş (sözde).... Then diyemiyor. Zen diye telaffuz ediyor. Ne gramer ne başka birşey... Adama soruyorum sen de girecek misin sınava??? Beni almasınlar benim lisansımda level 6 var diye cevap veriyor. Panik yani ;) Hal böyleyken bizim kabindeki hain fesat zümre, pilotlarımıza kulp takıyor. Ama sadece sanal alemde. Hepsi sanal kabadayı. Gerçekte hepsi kedi. Sen gel delikanlıysan bana bunu uçuşta söyle (Yemez !!!) Anladın sen onuuu :)))
  • Sizin haberiniz var mı o Danimarkalıların ingilizcesi nasıldı? Ben uçtum 1-2 tanesine denk geldim. Fecaat. Adamlar gidip orda çamur attılar. Sözleşmeleri yenilenmedi kuyruk acısını böyle çıkardılar. Şimdi soruyorum. THY de 1000 e yakın pilot TOEIC sertifikasını getirdi. Danimarka da kaç piilotun TOEIC sertifikası var? Veya toplasan Danimarka da kaç pilot var? Boşuna tartışıyoruz. Bir tarafta fil var bir tarafta fare (Danimarka)
  • Bizim Danimarkalılar dan öğreneceğimiz ne lisan nede havacılık dersi var. Bunlar dünya yansa ilgilenmeyen bir insan gurubu nasıl bu konuyla ilgilenmişler acaba yoksa çamur at izimi kalsın...
  • Dün İstanbul-New York uçuşu yaptım. O anonsları ortaokul öğrencisine yaptırsanız daha güzel ve net okurdu.Resmen rezalet,yabancı yolcular bizim pilotun anonsuna bi tarafları ile güldüler.
  • Rus, Fransız, İspanyol, İtalyan, Çinli; daha cok sayarım.
  • İtalyan, İspanyol ve Fransız pilotların hepsi level 6 :) onlar bu sorunu çözmüş.
  • İtalyan, İspanyol ve Fransız pilotların hepsi level 6 :) onlar bu sorunu çözmüş.
  • BEYİM BAKIN SİVİL HAVACILIK TÜRKİYEDE BU SEVİYEYE KOLAY GELMEDİ.REKABET ORTAMINDA BAZI KONULAR TAŞLANIYORSA.DEMEKKİ RAHATSIZ OLANLAR VAR.BİR ZAMANLAR BAŞKA KONULAR TAŞLANIYORDU .ŞİMDİ İŞ YAPANLAR TAŞLANIYO.YANLIZ EMEGİ GEÇENLERİ BÖYLE BİRÇOK DETAYI OLAN( İŞ'TE) LİSAN KONUSU ÇOK IRGALANMAMALI.HERKES NE OLDUĞUNU BİLİYO.SAYGI BEKLEMEK BİZİMDE HAKKIMIZ.SAYGILI OLUN KONULARI N AŞILMASI SİZİN SORUNUNUZ DEĞİL.YURT DIŞINA UÇMAYIZ OLUR BİTER MESLEK YİNE YAPILIR. DENGELERİ BOZMAYALIM.BUNU DAHA YUMUŞAK BİR ŞEKİLDE AŞMAYA ÇALIŞSINLAR.İDARECİ DEGİLSİNİZ.BU KONUDA ÇOK KONUŞAMAYADA GEREK YOK.HER ORTAMDA İŞİMİZİ YAPIYOR ANLAŞIYOR KIRMIZI KAĞITTA GÖRMÜYORUZ. AKILADA İHTİYACIMIZ YOK .BİRAZ SAYGILI OLUN .DOGRU SENELERDİR BU KONU YOKTU ŞİMDİ GÜNCEL PARDON.
  • THY de her pilot inglizce bilmeli ister dış hat uçsun ister iç hat en azından havacılık terimlerini içeren ve diğer teknik konularla ilgilidir.. ancak bu danimarka peynirleri neden bağırmışlar çünkü thy den ya atılmışlar ya işe girememişler sıvanları geçememişler klasik karalama yönetimide işe girselerde o zamanolumlu olurdu. ayrıca danimarkalı, norveçli, bunlar inglizceyi iyi konuşamazlar kendi dil yapılarından dolayıdır bir kaç tane danimarkalı ve norveçli arkadaşım vardı adamlar yaya deyip duruyorlardı yes demeyi beceremiyorlar ağız yapıları uygun değil..
Son yazısının ardından kendisiyle ilgili eleştirelere açıklık getirerek yazısına başlayan Oyman, Türk Havacılığı'ndaki İngilizce sorunuyla köşesine devam etti.

Aslında zaten akılların bir köşesinde hep var alan ancak Danirmarka basınında yer aldıktan sonra iyice su yüzüne çıkan İngilizce sorunu çeşitli görüşlerin hedefinde yer almıştı.
 
Bir kısım, Danimarka medyasını eleştirip yanlı yayın yaptığı görüşünde birleşirken, bir kısım ise durumun gerçeklik payının araştırılıp çözüm üretilmesi konusunda görüş bildirdi.
 
Korhan Oyman da işte bu noktada görüşlerini bu hafta yazdığı köşesinde dile getirdi.  
 
İngilizce'nin Türk Havacılığı'nda yeri ne durumda, gerçekten bir eksiklik var mı, Korhan Oyman bu konuyu araştırarak yazdı.
 
Danimarka medyası yanlı mı yoksa gerçekçi mi?

Türk Havacılığı'nda İngilizce konusu gerçek manada sıkıntıya neden oluyor mu?

Uçuş güvenliği hiçe mi sayılıyor?

Konu EASA'da ne durumda?

Sorun sadece THY'de mi yoksa diğer şirketlerde de sıkıntı var mı?

Peki sistem DHMİ'de nasıl işliyor?
 
'Gazetelerdeki iş ilanlarında bile şirketlerin yabancı dile gösterdiği özeni takdir eden biz, neden konu havacılık olduğunda fırtınalar koparıyoruz' diyen Oyman, Türk Havacılığı'nın içinden çıkması gereken sorunu işte bu yazıyla gözler önüne serdi.

10 DANİMARKALI YANGINA BENZİN DÖKMÜŞ! PEKİ SORUN NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
uçakta kaptanın amir sıfatına güvenip " gel uçuşta söyle yemez.. vb " tabirleri kişinin , insanlık olarak level 4 olmadığını gösteriyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Moldovalı gelmiş uçuyor. Lİsansına İngiltere CAA den level 6 işletmiş (sözde).... Then diyemiyor. Zen diye telaffuz ediyor. Ne gramer ne başka birşey... Adama soruyorum sen de girecek misin sınava??? Beni almasınlar benim lisansımda level 6 var diye cevap veriyor. Panik yani ;) Hal böyleyken bizim kabindeki hain fesat zümre, pilotlarımıza kulp takıyor. Ama sadece sanal alemde. Hepsi sanal kabadayı. Gerçekte hepsi kedi. Sen gel delikanlıysan bana bunu uçuşta söyle (Yemez !!!) Anladın sen onuuu :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sizin haberiniz var mı o Danimarkalıların ingilizcesi nasıldı? Ben uçtum 1-2 tanesine denk geldim. Fecaat. Adamlar gidip orda çamur attılar. Sözleşmeleri yenilenmedi kuyruk acısını böyle çıkardılar. Şimdi soruyorum. THY de 1000 e yakın pilot TOEIC sertifikasını getirdi. Danimarka da kaç piilotun TOEIC sertifikası var? Veya toplasan Danimarka da kaç pilot var? Boşuna tartışıyoruz. Bir tarafta fil var bir tarafta fare (Danimarka)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizim Danimarkalılar dan öğreneceğimiz ne lisan nede havacılık dersi var. Bunlar dünya yansa ilgilenmeyen bir insan gurubu nasıl bu konuyla ilgilenmişler acaba yoksa çamur at izimi kalsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dün İstanbul-New York uçuşu yaptım. O anonsları ortaokul öğrencisine yaptırsanız daha güzel ve net okurdu.Resmen rezalet,yabancı yolcular bizim pilotun anonsuna bi tarafları ile güldüler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rus, Fransız, İspanyol, İtalyan, Çinli; daha cok sayarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İtalyan, İspanyol ve Fransız pilotların hepsi level 6 :) onlar bu sorunu çözmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İtalyan, İspanyol ve Fransız pilotların hepsi level 6 :) onlar bu sorunu çözmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BEYİM BAKIN SİVİL HAVACILIK TÜRKİYEDE BU SEVİYEYE KOLAY GELMEDİ.REKABET ORTAMINDA BAZI KONULAR TAŞLANIYORSA.DEMEKKİ RAHATSIZ OLANLAR VAR.BİR ZAMANLAR BAŞKA KONULAR TAŞLANIYORDU .ŞİMDİ İŞ YAPANLAR TAŞLANIYO.YANLIZ EMEGİ GEÇENLERİ BÖYLE BİRÇOK DETAYI OLAN( İŞ'TE) LİSAN KONUSU ÇOK IRGALANMAMALI.HERKES NE OLDUĞUNU BİLİYO.SAYGI BEKLEMEK BİZİMDE HAKKIMIZ.SAYGILI OLUN KONULARI N AŞILMASI SİZİN SORUNUNUZ DEĞİL.YURT DIŞINA UÇMAYIZ OLUR BİTER MESLEK YİNE YAPILIR. DENGELERİ BOZMAYALIM.BUNU DAHA YUMUŞAK BİR ŞEKİLDE AŞMAYA ÇALIŞSINLAR.İDARECİ DEGİLSİNİZ.BU KONUDA ÇOK KONUŞAMAYADA GEREK YOK.HER ORTAMDA İŞİMİZİ YAPIYOR ANLAŞIYOR KIRMIZI KAĞITTA GÖRMÜYORUZ. AKILADA İHTİYACIMIZ YOK .BİRAZ SAYGILI OLUN .DOGRU SENELERDİR BU KONU YOKTU ŞİMDİ GÜNCEL PARDON.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY de her pilot inglizce bilmeli ister dış hat uçsun ister iç hat en azından havacılık terimlerini içeren ve diğer teknik konularla ilgilidir.. ancak bu danimarka peynirleri neden bağırmışlar çünkü thy den ya atılmışlar ya işe girememişler sıvanları geçememişler klasik karalama yönetimide işe girselerde o zamanolumlu olurdu. ayrıca danimarkalı, norveçli, bunlar inglizceyi iyi konuşamazlar kendi dil yapılarından dolayıdır bir kaç tane danimarkalı ve norveçli arkadaşım vardı adamlar yaya deyip duruyorlardı yes demeyi beceremiyorlar ağız yapıları uygun değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000