03 Mart 2012, Cumartesi 16:06:24

TUSAŞ HALKA AÇILIYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ), halka arz için İş Yatırım'ı yetkilendirdiği ve halka arzın 2013 yılında gerçekleşmesinin planlandığı belirtildi...
  • Askerler alsin abi. Ben guvenmem :)
Reuters'a bilgi veren bir kaynak, "TUSAŞ'ın halka arzı için çalışmalar başladı ve İş Yatırım yetkilendirildi. Halka arzın 2013'te gerçekleştirilmesi planlanıyor" dedi. Bir diğer kaynak ise TUSAŞ'ın büyük bir halka arz olacağını belirterek, "Birkaç milyar dolarlık bir değerlemeden bahsediliyor. Halka arz başarılı olur, ulusal kimliği var ve iyi bir şirket" açıklamasını yaptı. Başka bir kaynak da sürecin henüz başında olunduğunu ve şirketin ne kadarlık hissesinin halka arz edileceğinin yapılacak çalışmalar sonucu belirleneceğini söyledi.
 
Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden olan TUSAŞ'ın faaliyetleri, Entegre Uçak, Entegre Helikopter Sistemleri, Yapısal Sistemler, İnsansız Hava Araçları Sistemleri ve Uzay Sistemleri olmak üzere 5 stratejik alanda yoğunlaşıyor.
 
Hissedarları, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Türk Hava Kurumu'ndan oluşan TUSAŞ'ın Genel Müdürlüğünü Muharrem Dörtkaşlı yürütüyor. (Vatan)
TUSAŞ HALKA AÇILIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Askerler alsin abi. Ben guvenmem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000