27 Ocak 2018, Cumartesi 12:44:20

SHGM FTL talimatını revize etti; Artık 7 gün önceden yayınlanacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde SHT-FTL (Uçuş Süresi Sınırlamaları) talimatını revize etti.
  • İnsanların günün herhangi bir saatinde evinden çıkıp tekrar eve dönmesi bazen 16 saat gibi süreleri buluyor. Hiç kimse biyonik olmadığına göre bunlar uzun vaadede sürdürülebilir çalışma saatleri değil. Konunun tamamen dışında kalanlar "o kadar para veriyorlar olmasın mı?" gibi sığ bakabilirler ama unutmamak lazım dünyayı da verseniz her insanın fizyolojik ve psikolojik tahammül sınırı vardır. Böyle devam ederse ne mi olur? Kimse ağzına almak istemiyor ama bir yerde bu iş patlar, kırım yaşanır ve emin olun SHGM dahil bunun müsebbibi olan her bir kurum ve şirket hem vicdanen hem de hukuken bu sorumluluğun altında kalır.
  • shgm thk gökçen e ugs yi 14 saate uzatma muafiyeti verdi. mola diye bir kavram icat ettiler. sanki otobus yolculugunda cay ihtiyac molasi . pilotlar shgm ye başvurdu bu muafiyet kıyağı yüzünden pilot atacaklar dediler. shgm dinlemedi . shgm yüzünden 12 ambulans helikopter pilotu kapının önüne konuldu. teşekkürler shgm iyiki varsın sen olmasan bu pilotlar emeklilik yasayamayacakti. tuz kokmuş pilot km ne yapsin.
  • Isterlerse 1 sene onceden yayinlasinlar, nasil olsa istedikleri gibi degistiriyorlar
  • Atlasın sabah gel akşam gıtlerı de bıter umarım
  • bir kerede reel anlamda bir kural bir düzeltme, yada ne bileyim sektörün içine girip bu işler nasıl oluyor şirketler neye uyuyor neyden kaçıyor bir bak be shgm. bu talimatların alayı traş!! bizim planlama da aylık çıkarıyor ama yarın nereye gideceğimiz ne zaman uyuyacağımız kime uçuş patlıçağı belli deyil sen bu talimatla 7 gün demişsin en az bunun bir bağlayıcılığı yok, bu talimatların bir bağlayıcılığı olmadığını havacılık camiasında olan herkez bilir ama bir tek bizim shgm bilmez.. millet uçuş patlamasın bize diye havalimanına uzak ev tutuyor yada adres bilgisini yanlış veriyor düşün ki ne hallerdeyiz!! herkez olmuş bir biz yaptık oldukcu.. siz nasıl shgm ftl sini revize ediyorsanız şirketlerde uçuş planlamalarını 10 kere revize ediyor.
  • Ucanlar insan. Robot değiller. Fişi yok kendini resetlesin.Dinlenme sürelerinizi gözden gecirin. Herkes yorgunuz diyorsa yorgundur. İlla kırım mı yaşanmalı ? Hep şirketlere göre kararlar almayın. Şirketler de para kazansın kar etsin ama insani şekilde yapsın bunu.Bir kural koyuyorsunuz sürekli erteliyorsunuz. Önlemini alsın adam mı alacak alsın. Eleman yetmiyor diye bunu kullanıp sürekli erteletmelerine izin vermeyin.Dinlenme süreleri minimumda mesailer sürekli maksimumda olursa Allah korusun bir iş gelir başımıza. Benim canım can. Umrunuzda olmayabilir ama bizim canımız ortada artık.
  • Tablodaki zamanlar Lokal mi UTC mi?..
  • Ne fark ediyor planlama nerdeyse günlük revize ediyor. Günde 2-4 x revize de oluyor. Hep günü kurtarmakla planlandığı için. Bir haftalık roster çiksa o bile 7x değişir. Siz önce bunun bir önüne geçin Sayın SHGM
  • Bu talimata gore planlama ucus alip yerine rezerve veya hm stby veremez. Kabul etmeyin. Bu iki gorevinde aylik programda belirtilmesi gerekir. Rezerve gorevinden de acikca ucus gorevi planlanir yazilmis.
  • 7 gün önceden çıkmasının bir manası yok, zaten çıkan programı uçmuyorsun, Lufthansa da her aylık programda değiştirilen ilk uçuş için 50 euro, 2 için 100 3 150 Euro gibi bir ceza öder çalışana. Cikan programi da ucur diyeceksin ki manasi Olsun. Ekip planlama 15 gun onceden program cikartsa, 8 bos 22 reserve olarak dokse kim ne diyecek, ftl Boyle cakallik yapmaz sirketler dlye yazmamisbelki ama burasi Türkiye Onu da belirteceksin, max reserve homestandby sayisi belirteceksin. Ftl asil emniyetle alakali kisimlarini 2019 da uygulayacagim diyip, uyguladigi kisimlari da max limitlerde planlama yapmak da biraz sey yani:) max demek toga gibi cok acil durumlarda kullanilacak demek, aylik program geliyor, 5 tane 4 bacak 3 u max ta 13:30, biri 13:20, aralikta ocakta bunu yapacaksan agustos ayi napcaksin. Basardin mi yani, bak bakalim kac skpk İle basardin? O limitlerin bir manasi var, Ben bu ucagi togada ucurucam inisten kalkisa dersen bunu efektiflik Adina yoiyorum dersen o is sana Daha pahaliya maal olur. Bu arada skpk da istisnai bir durumdur, tum skpk lar shgm ye bizzat Kaptan tarfindan rapor edilir, sghm seni 2. skpk da cagirir hesap sorar normalde, bisey olmazsa tamam ama sen her ay bi iki skpk yapip gidip kaza kirima karisirsan o lisansini alirlar, Geri de vermezler, vermeseler de haklilar. Cunku senin notfittofly hakkin da var, skpk hakkini hep kullan, yorgunken ucmama hakkini hic kullanma, ucusta bayilan kaptanin 6 ay ucusunu kestiler, lisansi sghm de, belki Geri de alamayacak, kimse arkasinda durdu mu? Ucmasaydin diyecekler simdi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde SHT-FTL (Uçuş Süresi Sınırlamaları) talimatını revize etti.

SHGM'den yapılan duyuruda: "Genel Müdürlüğümüz tarafından 12.10.2015 tarihinde yayımlanan ve 01.01.2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Uçuş ve Görev Süresi Sınırlamaları ile Dinlenme Gereklilikleri Talimatı (SHT-FTL)”, esas olarak aşırı yorgunluk risk yönetimi (FRM) ve EASA tarafından 30.03.2017 tarihinde yayımlanan değişiklikler (AMC and GM to Part-ORO-Issue 2, Amendment 11) kapsamında revize edilmiştir" denildi.

SHT-FTL talimatında uçuş programlarının yayınlanması ile ilgili madde de değişti. Revize edilen maddede bundan böyle havayolu şirketleri uçuş programını en az 7 gün önceden yayımlamak zorunda.

AMC1 ORO.FTL.110(a)'da yapılan değişiklik şu şekilde: "Görev çizelgeleri, asgari 14 gün önceden veya minimum 28 günü içerecek şekilde asgari 7 gün önceden yayınlayacaktır."

TALİMATIN TAMAMINA ALTTAKİ DÖKÜMANDAN ULAŞABİLİRSİNİZ

SHGM FTL talimatını revize etti; Artık 7 gün önceden yayınlanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

FO ~ 6 yıl önce
İnsanların günün herhangi bir saatinde evinden çıkıp tekrar eve dönmesi bazen 16 saat gibi süreleri buluyor. Hiç kimse biyonik olmadığına göre bunlar uzun vaadede sürdürülebilir çalışma saatleri değil. Konunun tamamen dışında kalanlar "o kadar para veriyorlar olmasın mı?" gibi sığ bakabilirler ama unutmamak lazım dünyayı da verseniz her insanın fizyolojik ve psikolojik tahammül sınırı vardır. Böyle devam ederse ne mi olur? Kimse ağzına almak istemiyor ama bir yerde bu iş patlar, kırım yaşanır ve emin olun SHGM dahil bunun müsebbibi olan her bir kurum ve şirket hem vicdanen hem de hukuken bu sorumluluğun altında kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökçen ~ 6 yıl önce
shgm thk gökçen e ugs yi 14 saate uzatma muafiyeti verdi. mola diye bir kavram icat ettiler. sanki otobus yolculugunda cay ihtiyac molasi . pilotlar shgm ye başvurdu bu muafiyet kıyağı yüzünden pilot atacaklar dediler. shgm dinlemedi . shgm yüzünden 12 ambulans helikopter pilotu kapının önüne konuldu. teşekkürler shgm iyiki varsın sen olmasan bu pilotlar emeklilik yasayamayacakti. tuz kokmuş pilot km ne yapsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FlyDubai ~ 6 yıl önce
Isterlerse 1 sene onceden yayinlasinlar, nasil olsa istedikleri gibi degistiriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Atlasın sabah gel akşam gıtlerı de bıter umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz kahraman ~ 6 yıl önce
bir kerede reel anlamda bir kural bir düzeltme, yada ne bileyim sektörün içine girip bu işler nasıl oluyor şirketler neye uyuyor neyden kaçıyor bir bak be shgm. bu talimatların alayı traş!! bizim planlama da aylık çıkarıyor ama yarın nereye gideceğimiz ne zaman uyuyacağımız kime uçuş patlıçağı belli deyil sen bu talimatla 7 gün demişsin en az bunun bir bağlayıcılığı yok, bu talimatların bir bağlayıcılığı olmadığını havacılık camiasında olan herkez bilir ama bir tek bizim shgm bilmez.. millet uçuş patlamasın bize diye havalimanına uzak ev tutuyor yada adres bilgisini yanlış veriyor düşün ki ne hallerdeyiz!! herkez olmuş bir biz yaptık oldukcu.. siz nasıl shgm ftl sini revize ediyorsanız şirketlerde uçuş planlamalarını 10 kere revize ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey shgm ~ 6 yıl önce
Ucanlar insan. Robot değiller. Fişi yok kendini resetlesin.Dinlenme sürelerinizi gözden gecirin. Herkes yorgunuz diyorsa yorgundur. İlla kırım mı yaşanmalı ? Hep şirketlere göre kararlar almayın. Şirketler de para kazansın kar etsin ama insani şekilde yapsın bunu.Bir kural koyuyorsunuz sürekli erteliyorsunuz. Önlemini alsın adam mı alacak alsın. Eleman yetmiyor diye bunu kullanıp sürekli erteletmelerine izin vermeyin.Dinlenme süreleri minimumda mesailer sürekli maksimumda olursa Allah korusun bir iş gelir başımıza. Benim canım can. Umrunuzda olmayabilir ama bizim canımız ortada artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Soru ~ 6 yıl önce
Tablodaki zamanlar Lokal mi UTC mi?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne fark ediyor ~ 6 yıl önce
Ne fark ediyor planlama nerdeyse günlük revize ediyor. Günde 2-4 x revize de oluyor. Hep günü kurtarmakla planlandığı için. Bir haftalık roster çiksa o bile 7x değişir. Siz önce bunun bir önüne geçin Sayın SHGM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ftl ~ 6 yıl önce
Bu talimata gore planlama ucus alip yerine rezerve veya hm stby veremez. Kabul etmeyin. Bu iki gorevinde aylik programda belirtilmesi gerekir. Rezerve gorevinden de acikca ucus gorevi planlanir yazilmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 6 yıl önce
Sayfa 37, b-1: “Havaalanı haricindeki nöbetin azami süresi 16 saattir” O zaman bir de tesekkur etmemiz gerekiyor planlamaya, ev nobetlerini 8 saat yerine 16 saat planlamadiklari icin? Saka gibi.
7 gün ~ 6 yıl önce
7 gün önceden çıkmasının bir manası yok, zaten çıkan programı uçmuyorsun, Lufthansa da her aylık programda değiştirilen ilk uçuş için 50 euro, 2 için 100 3 150 Euro gibi bir ceza öder çalışana. Cikan programi da ucur diyeceksin ki manasi Olsun. Ekip planlama 15 gun onceden program cikartsa, 8 bos 22 reserve olarak dokse kim ne diyecek, ftl Boyle cakallik yapmaz sirketler dlye yazmamisbelki ama burasi Türkiye Onu da belirteceksin, max reserve homestandby sayisi belirteceksin. Ftl asil emniyetle alakali kisimlarini 2019 da uygulayacagim diyip, uyguladigi kisimlari da max limitlerde planlama yapmak da biraz sey yani:) max demek toga gibi cok acil durumlarda kullanilacak demek, aylik program geliyor, 5 tane 4 bacak 3 u max ta 13:30, biri 13:20, aralikta ocakta bunu yapacaksan agustos ayi napcaksin. Basardin mi yani, bak bakalim kac skpk İle basardin? O limitlerin bir manasi var, Ben bu ucagi togada ucurucam inisten kalkisa dersen bunu efektiflik Adina yoiyorum dersen o is sana Daha pahaliya maal olur. Bu arada skpk da istisnai bir durumdur, tum skpk lar shgm ye bizzat Kaptan tarfindan rapor edilir, sghm seni 2. skpk da cagirir hesap sorar normalde, bisey olmazsa tamam ama sen her ay bi iki skpk yapip gidip kaza kirima karisirsan o lisansini alirlar, Geri de vermezler, vermeseler de haklilar. Cunku senin notfittofly hakkin da var, skpk hakkini hep kullan, yorgunken ucmama hakkini hic kullanma, ucusta bayilan kaptanin 6 ay ucusunu kestiler, lisansi sghm de, belki Geri de alamayacak, kimse arkasinda durdu mu? Ucmasaydin diyecekler simdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000