20 Kasım 2009, Cuma 09:37:49

SHGM, eğitim faaliyetlerine devam ediyor

Kurum içi personel eğitimlerine önem veren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
  • pilot olduğumuz halde kendi bakanlığımıza giremiyoruz, daha kapıda soruolar, yok niye geldin (işim olmasa ben oraya niye geliyim), yok kimle görüşecen, randevun varmı, görüşeceğim kişiyi arıyolar, onun keyfi yerinde olursa ancak öle görüşebiliyosun
  • eğitim konularını ya eksik saymışlar yada yazmayı unutmuşlar, eğitim konuları arasında; atpl sınavına gelen pilotların moralini bozmak, küçük dağları ben yarattım havasında olmak, kendini pilotlardan üstün görmek, pilotların aldığı maaşı kıskanmak, psikolojik işkence yapmak vs.. gibi başlıklar olmalıydı
  • Bunlar sembolikde yapılsa,dostlar alışverişte görüntüsüde verilse önemli. Eğitim ne konuda olursa olsun eğitimdir. ister adab-ı muaşeret isterse şarap içme kültürü olsun fark etmez Eğitim,Eğitimdir. Ancak; BU eğitimi birde mesleki açıdan yaparak en azından tüm SHGM elemanlarını sahaya asıl mesleklerini yapmadan sadece öğrenci stajyer olarak sunsakda sahada yaşanan profesyonel numaraları öğrensinler. Hayatta her şey kitapta yazmıyor.Belkide yazıyor ama sistemi delen o kadar çok insan varki inanılmaz.Bence SHGM de her eleman en az 3 ay staj yapmalı ve gerçek havacılığı öğrenmeli. Kurda kurt,kuzuya kuzu olmalı. Ama şimdi sorun SHGM yöneticilerine ve yeni aldıkları sıfır tecrübeli elemanlara, oooo onlar işi biliyordur.En bilgili onlardır.
  • Vatana hayirli olsun
  • Bu eğitimleri sektörün alması lazım. Hayırlısıyla sektörde bu tür eğitimlerin önemini bir anlasaydı da kalite biraz artsaydı. Tek başına SHGM persoelinin bu eğitimleri alması yetmezki. Asıl sorunun kaynağı sektör.

İletişim alanına yönelik 12 ders başlığını içeren eğitimler 09 – 19 Kasım 2009 tarihleri arasında iki hafta boyunca Genel Müdürlük binasında gerçekleşti.

Çalışma saatleri içersinde mevcut işlemleri aksatmayacak şekilde düzenlenen eğitim programına değişik ders saatlerinde 100'ün üzerinde personel katıldı. Şaban Kızıldağ, Oya Morçay, Prof.Dr. H.İbrahim Gürcan, Doç.Dr. Erhan Eroğlu ve Prof.Dr. Haluk Yüksel tarafından verilen eğitimlerin ders başlıklarını:

• Kurumsal Temsil ve İlişki Yönetimi,
• Hizmette Kalite ve Verimlilik,
• İletişim ve Beden Dili,
• Kişisel İmaj Yönetimi,
• Halkla İlişkiler Yönetimi,
• Etkili ve Güzel Türkçe Konuşma,
• Etkin Takım Oluşturma,
• İçsel Motivasyon ve Stres Yönetimi,
• Yönetimde Koçluk Uygulamaları,
• Yazılı İletişim Teknikleri,
• Telefonda Temel İletişim Becerileri,
• Zaman ve Performans Yönetimi oluşturdu.

Eğitim sonrası değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Dr. Ali Arıduru: "Kurum olarak personelimizin gerek kişisel, gerekse sektörel eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda sene başında koyduğumuz "2009 yılı sektörde ve Genel Müdürlüğümüzde eğitim yılı olacak" hedefinde bir çok çalışma gerçekleştirdik. 2010 yılı içinde de bu eğitimler artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

SHGM, eğitim faaliyetlerine devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
pilot olduğumuz halde kendi bakanlığımıza giremiyoruz, daha kapıda soruolar, yok niye geldin (işim olmasa ben oraya niye geliyim), yok kimle görüşecen, randevun varmı, görüşeceğim kişiyi arıyolar, onun keyfi yerinde olursa ancak öle görüşebiliyosun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eğitim konularını ya eksik saymışlar yada yazmayı unutmuşlar, eğitim konuları arasında; atpl sınavına gelen pilotların moralini bozmak, küçük dağları ben yarattım havasında olmak, kendini pilotlardan üstün görmek, pilotların aldığı maaşı kıskanmak, psikolojik işkence yapmak vs.. gibi başlıklar olmalıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar sembolikde yapılsa,dostlar alışverişte görüntüsüde verilse önemli. Eğitim ne konuda olursa olsun eğitimdir. ister adab-ı muaşeret isterse şarap içme kültürü olsun fark etmez Eğitim,Eğitimdir. Ancak; BU eğitimi birde mesleki açıdan yaparak en azından tüm SHGM elemanlarını sahaya asıl mesleklerini yapmadan sadece öğrenci stajyer olarak sunsakda sahada yaşanan profesyonel numaraları öğrensinler. Hayatta her şey kitapta yazmıyor.Belkide yazıyor ama sistemi delen o kadar çok insan varki inanılmaz.Bence SHGM de her eleman en az 3 ay staj yapmalı ve gerçek havacılığı öğrenmeli. Kurda kurt,kuzuya kuzu olmalı. Ama şimdi sorun SHGM yöneticilerine ve yeni aldıkları sıfır tecrübeli elemanlara, oooo onlar işi biliyordur.En bilgili onlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vatana hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu eğitimleri sektörün alması lazım. Hayırlısıyla sektörde bu tür eğitimlerin önemini bir anlasaydı da kalite biraz artsaydı. Tek başına SHGM persoelinin bu eğitimleri alması yetmezki. Asıl sorunun kaynağı sektör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000