08 Kasım 2008, Cumartesi 08:02:13

Üçüncü Havalimanı'nın yeri belli oldu

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanından sonra İstanbul'a kurulması planlanan 3'üncü havalimanı için geri sayım başladı.
  • Eyvah eyvah...ATC 2 havaalanının trafiğine zor yetişiyordu...
  • İstanbulda ATATÜRK ve SABİHA GÖKÇEN varken üçüncü bir havaalanı için sadece kargo uçakları için bir havaalanına ihtiyaç olabilir zaten o da var ÇORLU.Bütün kargo şirketlerini yönlendir ÇORLU ya her iki alanda da kapasiteni genişlet.Bu iş bu kadar basitken şapkadan tavşan çıkartmaya gerek yok.
  • HAYDİ BEYLER YANYANA HAVA ALANI, YANYANA BOĞAZ KÖPRÜSÜ, YANYANA TÜP GEÇİŞ. BAŞKA KALDIMI? DÜNYADADA HAVA LİMANI YAPILIYOR. AMA YANYANA DEĞİL. ÇORLU VARKEN SİLİVRİYE HAVA ALANI YAPMAKTA ART NİYET ARANIR. ÇORLU BAŞKA BİR BELEDİYENİNMİŞ ONUN İÇİN ANLAŞAMIYORLARMIŞ.SİLİVRİ'DEKİ AYÇİCEĞİ(GÜNEBAKAN)TARLALARINA HAVA ALANI YAPARSANIZ AYÇİCEĞİNİ DIŞARIDAN ALMAK DURUMUNDA KALIRSINIZ. NASIL ADAPAZARINA OTOMOBİL FABRİKASI YAPILIP PATATESİ SOĞANI DIŞARIDAN ALMAMIZ GİBİ. BAĞLANTILI UÇAKLARDA TRANFER İÇİN METRO GEREKLİ AMA NORMAL YOLCU İÇİN DEĞİL SADECE UÇAKLARA TRANSFER YAPAN YOLCULARIN KULLANMASI VE ARA DURAĞI OLMAYAN BİR ULAŞIM SİSTEMİ OLMALI ZATEN "KENTSEL DÖNÜŞÜM" SACMASININ BİR PARCASI ŞİMDİ SİLİVRİ VE GEBZE'YE UYDU KENT YAPARAK SANAYİİ ORALARA TAŞIMAK HAVA ALANLARI İSE HAVA YOLU İLE KARGO TAŞIMACILIĞINDA YARARLI OLUR KANISINDAYIM. HAYDİ BEYLER ""RANTA"" SAYGILARIMLA SATHOŞAHTAPOT
  • İki Hava Alanı varken üçüncüsünü yapacaklar. Gerekli inceleme ve araştırmalar yapıldı mı? Elinde çok kolay büyütebileceğin Sabiha Gökçen Havaalanı varken Silivri'ye ne gerek var ki? Oraya yapmayı planladığın yaylı sistemi SGH yap.
  • Çorlu ile Silivri birbirine yakın noktalar değil mi? Sıfırdan yatırım yapmak yerine Çorlu geliştirilip ihtiyaca cevap veremez mi? Saygılarımla,
  • Planda işaretlenen alanin 30km batisinda Çorlu Havaalanı varken,sifirdan havaalanı inşa etmek ne kadar mantikli düşünmek gerekir.
  • Rayli sistem ile birbirine baglanacak,Silivrilileri o zaman Sabiha Gökcenden ucururuz.Tuzlalarida Silivriden ne güzel bir planlama,Birileri muhakkak köseyio döner bu planlamadan amma Tuzlali ile Silivrili degil.
  • HAYIRLI UĞURLU OLSUN.AMA ŞU SORUYUDA SORMADAN YAPAMAYACAĞIM.HANGİ BAKAN VEYA BAKANLARIN O BÖLGEDE NE KADAR ARAZİSİ ARSASI VAR ACABA İSTANBULUN GELİŞİMİNE YÖN VERMEK Mİ YOKSA KENDİLERİNE AİT ARAZİLERİN FİYATLARINI YÜZ KATINA ÇIKARMAK MI HANGİSİ ??*
  • Kargo? Yolcu? İkisi birden?

Önümüzdeki yıl yapılacak toplam yatırımın yüzde 31'ini ulaştırmaya ayıran hükümet 2009 yılı programına aldığı havaalanı için son kararı aralıkta verecek. İstanbul'un gelecekteki konumunu belirleyen 1/100 binlik İstanbul Çevre Düzeni Planı'na göre 3'üncü havalimanının yeri belli oldu. Buna göre uçaklar, gelecekte önemli çekim merkezlerinden biri haline gelecek olan Silivri'ye inecek. Kentin gelişimine yön verecek planda, havalimanına yeri için Silivri'nin batı tarafında yer ayrıldı. Hazırlanan plana göre, Tuzla ve Silivri arasında işleyecek raylı sistem de iki ilçeyi birbirine bağlayacak.

Üçüncü Havalimanı'nın yeri belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

simple ~ 15 yıl önce
Eyvah eyvah...ATC 2 havaalanının trafiğine zor yetişiyordu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİKB ~ 15 yıl önce
İstanbulda ATATÜRK ve SABİHA GÖKÇEN varken üçüncü bir havaalanı için sadece kargo uçakları için bir havaalanına ihtiyaç olabilir zaten o da var ÇORLU.Bütün kargo şirketlerini yönlendir ÇORLU ya her iki alanda da kapasiteni genişlet.Bu iş bu kadar basitken şapkadan tavşan çıkartmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarhoşahtapot ~ 15 yıl önce
HAYDİ BEYLER YANYANA HAVA ALANI, YANYANA BOĞAZ KÖPRÜSÜ, YANYANA TÜP GEÇİŞ. BAŞKA KALDIMI? DÜNYADADA HAVA LİMANI YAPILIYOR. AMA YANYANA DEĞİL. ÇORLU VARKEN SİLİVRİYE HAVA ALANI YAPMAKTA ART NİYET ARANIR. ÇORLU BAŞKA BİR BELEDİYENİNMİŞ ONUN İÇİN ANLAŞAMIYORLARMIŞ.SİLİVRİ'DEKİ AYÇİCEĞİ(GÜNEBAKAN)TARLALARINA HAVA ALANI YAPARSANIZ AYÇİCEĞİNİ DIŞARIDAN ALMAK DURUMUNDA KALIRSINIZ. NASIL ADAPAZARINA OTOMOBİL FABRİKASI YAPILIP PATATESİ SOĞANI DIŞARIDAN ALMAMIZ GİBİ. BAĞLANTILI UÇAKLARDA TRANFER İÇİN METRO GEREKLİ AMA NORMAL YOLCU İÇİN DEĞİL SADECE UÇAKLARA TRANSFER YAPAN YOLCULARIN KULLANMASI VE ARA DURAĞI OLMAYAN BİR ULAŞIM SİSTEMİ OLMALI ZATEN "KENTSEL DÖNÜŞÜM" SACMASININ BİR PARCASI ŞİMDİ SİLİVRİ VE GEBZE'YE UYDU KENT YAPARAK SANAYİİ ORALARA TAŞIMAK HAVA ALANLARI İSE HAVA YOLU İLE KARGO TAŞIMACILIĞINDA YARARLI OLUR KANISINDAYIM. HAYDİ BEYLER ""RANTA"" SAYGILARIMLA SATHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
İki Hava Alanı varken üçüncüsünü yapacaklar. Gerekli inceleme ve araştırmalar yapıldı mı? Elinde çok kolay büyütebileceğin Sabiha Gökçen Havaalanı varken Silivri'ye ne gerek var ki? Oraya yapmayı planladığın yaylı sistemi SGH yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inspector ~ 15 yıl önce
Çorlu ile Silivri birbirine yakın noktalar değil mi? Sıfırdan yatırım yapmak yerine Çorlu geliştirilip ihtiyaca cevap veremez mi? Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fear ~ 15 yıl önce
Planda işaretlenen alanin 30km batisinda Çorlu Havaalanı varken,sifirdan havaalanı inşa etmek ne kadar mantikli düşünmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Rayli sistem ile birbirine baglanacak,Silivrilileri o zaman Sabiha Gökcenden ucururuz.Tuzlalarida Silivriden ne güzel bir planlama,Birileri muhakkak köseyio döner bu planlamadan amma Tuzlali ile Silivrili degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAAN ~ 15 yıl önce
HAYIRLI UĞURLU OLSUN.AMA ŞU SORUYUDA SORMADAN YAPAMAYACAĞIM.HANGİ BAKAN VEYA BAKANLARIN O BÖLGEDE NE KADAR ARAZİSİ ARSASI VAR ACABA İSTANBULUN GELİŞİMİNE YÖN VERMEK Mİ YOKSA KENDİLERİNE AİT ARAZİLERİN FİYATLARINI YÜZ KATINA ÇIKARMAK MI HANGİSİ ??*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carrier ~ 15 yıl önce
Kargo? Yolcu? İkisi birden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000