27 Mart 2011, Pazar 08:34:15

TÜRKER'İN İKİNCİ İDDİASI: "İSG'DE KULLANILACAK"

DSP liderinin, Dışişleri Bakanlığı'nca yalanlanan açıklamasını NATO doğruladı: 'Libya harekatının merkezi İzmir olacak.' Türker'e göre Sabiha Gökçen Havalimanı da kullanılacak.
  • O sayığın üsler Türk Hava Kuvvetleri'nin üsleri, NATO üsleri değil atıcı seniiii
  • 1.üs: İtalya 2.üs: İzmir Nato üssü
  • İtalya Libya'nın dibinde. Fransa can atıyor oraları sömürmeye NATO'yu bile hiçe saydı kendi çıkarları sıkışınca. Sömürgeciler iş başında tamam da bizim işimiz ne ne alaka İzmir İSG. İzmir'e yapılan NATO üsleri açıklansın da dudaklarımız uçuklasın. ABD'li kaynıyor İzmir. Atatürk'ün bir lafı var Trablusgarp Savaşından sonra. "NE İŞİMİZ VAR ARAP ÇÖLLERİNDE"
  • atin bakalim....izmir cigli, balikesir,afyon gibi askeri usler dururken sabihayi kullancaklar? gulerim!
  • İstanbulda eger üs olsaydı AHL kullanılmazdı. AHL n ın zaten işleri aşırı yogun... Sabiha zaten adına yarışır şekilde kullanılabilir. Zaten ismini bir savaş pilotundan alıyor.
  • ISG ye gelene kadar o kadar üss var ege de libya ya daha yakın. Yoğun trafiği ve daha uzak olan ISG niye kullanılsın. Yok yine de kullanılacaksa ne olmuş yani?
  • Ne yani AHL mi kullanılıcaktı ?
Nato'nun Libya'ya yönelik hava operasyonunun İzmir'den yönetileceğini açıklayan, ancak Dışişleri Bakanlığı'nca yalanlanan DSP lideri Masum Türker'in haklı olduğu ortaya çıktı. Dün, NATO'dan yapılan açıklamada, Libya'ya yönelik hava operasyonunun İzmir'den yönetiliceği resmi olarak duyuruldu.

Türker, önceki gün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşmesinin ardından NATO harekatının İzmir'den yönetileceğini söylemişti. Ancak bu açıklamaya Dışişleri'nden jet yalanlama gelmişti: NATO harekatının merkezinin İzmir'den yürütüleceği konusunda kesin bilgi verilmedi.

Planlamada olabileceği söylendi.' DSP lideri Türker, dün yeni bir iddia daha ortaya attı. Türker, 'Bizim yorumumuz, Sabiha Gökçen Havalimanı da, NATO operasyonu kapsamında kullanılacağıdır' dedi. Hükümet'i açık olmaya davet eden Türker, NATO'dan yapılan açıklamanın kendisini doğruladığını belirterek şunları söyledi: 'Operasyonun İzmir'den komuta edilecek olması, kamuoyuna açıklanmayan başka kararların da alınmış olduğunun işaretidir. Acaba Türkiye, bölgeye muharip asker göndermeye mi hazırlanıyor? Hükümet bu süreçte muhtardır. Şu andan itibaren NATO'ya dahil olan bütün üslerin bu işe dahil olacağı kanaatindeyim. Bizim yorumumuz, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da NATO operasyonu kapsamında değerlendirileceğidir.'

SARKOZY GERİ ADIM ATTI KONTROL NATO'DA
Libya operasyonunun NATO'ya devri konusunda Türkiye ile koalisyon güçleri arasında varılan mutabakat dış basında geniş yer tuttu:

'Fransa'nIn, Türkiye'nin karşısında geri adım atmasından sonra NATO uçuş yasağı bölgesinin kontrolünü üstlenecek' başlıklı haberde, Türkiye ile Fransa arasındaki atışmalara vurgu yapıldı. Türk hükümetinin, Libya operasyonuna ilişkin Sarkozy yönetimine 'sert saldırılar'da bulunduğu belirtildi.

Gazete, Libya misyonunun hedefi ve çıkış stratejisi konusunda NATO üyeleri arasında bölünmenin sürdüğünü vurguladı. Perşembe günü Türkiye, ABD, Fransa ve İngiltere arasında uçuş yasağı konusunda anlaşmaya varıldığına dikkat çekti.

Türkiye'nİn yaklaşımı irdelenen haberde, 'Kaddafi rejimiyle Batılılar arasında arabuluculuk rolü oynayan Türkiye, sorunun Irak'laşmasından korkuyor' görüşü dile getirildi.

PLAYBACK TATBİKAT!
Türkiye, Afganistan ve Pakistan piyade birlikleri arasındaki işbirliği ve güveni pekiştirmek, bilgi ve eğitim alışverişi yapmak amacıyla, Tuzla Piyade Okulu'nda, meskun mahallerde muharebe tatbikatı yapıldı. Gerçek ya da plastik mermilerin kullanılmadığı tatbikatta, çatışmaları canlandırmak için alana kurulan hoparlörlerden silah sesleri yayınlandı.


(İnternetHaber)
TÜRKER'İN İKİNCİ İDDİASI: "İSG'DE KULLANILACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
O sayığın üsler Türk Hava Kuvvetleri'nin üsleri, NATO üsleri değil atıcı seniiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.üs: İtalya 2.üs: İzmir Nato üssü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İtalya Libya'nın dibinde. Fransa can atıyor oraları sömürmeye NATO'yu bile hiçe saydı kendi çıkarları sıkışınca. Sömürgeciler iş başında tamam da bizim işimiz ne ne alaka İzmir İSG. İzmir'e yapılan NATO üsleri açıklansın da dudaklarımız uçuklasın. ABD'li kaynıyor İzmir. Atatürk'ün bir lafı var Trablusgarp Savaşından sonra. "NE İŞİMİZ VAR ARAP ÇÖLLERİNDE"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
atin bakalim....izmir cigli, balikesir,afyon gibi askeri usler dururken sabihayi kullancaklar? gulerim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstanbulda eger üs olsaydı AHL kullanılmazdı. AHL n ın zaten işleri aşırı yogun... Sabiha zaten adına yarışır şekilde kullanılabilir. Zaten ismini bir savaş pilotundan alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ISG ye gelene kadar o kadar üss var ege de libya ya daha yakın. Yoğun trafiği ve daha uzak olan ISG niye kullanılsın. Yok yine de kullanılacaksa ne olmuş yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne yani AHL mi kullanılıcaktı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000