12 Aralık 2014, Cuma 08:35:31

SİS NEDENİYLE AZ KALSIN ÖLÜYORLARDI!

Gürcistan'dan Yunanistan'a giden VIP helikopteri, yoğun sis nedeniyle tepeye çarpmaktan son anda kurtularak Şile'ye acil iniş yaptı. İki milyon dolarlık helikopterdeki 4 kişi ölümden döndü.
  • Adamlar Gürcistan'dan Yunanistan'a muayeneye gidiyor da Türkiye'de yapılamıyor mu? Türkiye'de benzer helikopterler de Yunanistan'a mı gidiyor? Ya da Türkiye'deki muayene yetersiz veya fahiş de mi Yunanistan tercih ediliyor?
  • Gayet normal bir olay bu mevsimlerde Türkiyedede helikopter kazaları çok olmuştur.Bu hava aracı ile yapabileceğiniz fazla bir şey yok iyiki iki pilot varmış aksi halde daha kötü haberler alabilirdik.Burda önemli olan hlkp. indikten sonra yerel yetkililerin araştırması ve malzeme varsa incelenmesi geri kalan normal bir durum.

İtalyan yapımı, Agusta A109 iE model VIP helikopteri, salı günü Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten Yunanistan'a gitmek üzere havalandı. Helikopterde, pilot Iliko Baidoshivili (41), ikinci pilot Vladimir Hosiyashivili (40), rota rehberi Gela Maziyavishili (52) ve helikopter mühendisi Mamuka Meladze (46) yer alıyordu. VIP müşterilerin hizmetinde kullanılan helikopterin muayenesini yapmak için Yunanistan'ın Koropi kentine giden helikopter, Tiflis'teki kalkışın ardından pasaport kontrolü ve yakıt ikmali için Trabzon'a indi. Pilot, daha sonra yakıt almak için bu kez Sinop'a uğradı. Yeniden havalanan helikopter, bir sonraki durağı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru hareketi sırasında Şile'ye bağlı Ağva yakınlarında görüş mesafesini ciddi şekilde azaltan yoğun sisle karşılaştı. Zor anlar yaşayan pilot, bir yangın gözetleme kulesine ait antenleri son anda pas geçti. Pilot, bir süre sonra da çarpmak üzere olduğu tepeyi fark edince acil iniş yapmaya karar verdi.

JANDARMA İNCELİYOR

Şile' deki Osmanköy'e ait toprak futbol sahasına inmek isteyen pilot Iliko Baidoshivili zor da olsa helikopteri, bozuk zemine indirmeyi başardı. Jandarma olayla ilgili detaylı inceleme başlatırken Gürcistan uyruklu helikopter personeli geceyi Ağva Günay Hotel'de geçirdi. Sivil Havacılık ekiplerince kontrol edilecek olan helikopter, jandarma ekiplerince korumaya alındı. Helikopter mühendisi Mamuka Meladze, "O kadar yoğun sis ve bulut vardı ki 40 metreden uçuyorduk. Bulutların altından gidiyorduk. Düşük seviyeden uçmazsan tepeyi, dağı göremezsin. Görüş mesafesi çok düşüktü. Son anda antenleri fark ettik. Tepeyi de görünce riskli de olsa inmeye karar verdik" dedi. (Sabah)

SİS NEDENİYLE AZ KALSIN ÖLÜYORLARDI!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar Gürcistan'dan Yunanistan'a muayeneye gidiyor da Türkiye'de yapılamıyor mu? Türkiye'de benzer helikopterler de Yunanistan'a mı gidiyor? Ya da Türkiye'deki muayene yetersiz veya fahiş de mi Yunanistan tercih ediliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Gayet normal bir olay bu mevsimlerde Türkiyedede helikopter kazaları çok olmuştur.Bu hava aracı ile yapabileceğiniz fazla bir şey yok iyiki iki pilot varmış aksi halde daha kötü haberler alabilirdik.Burda önemli olan hlkp. indikten sonra yerel yetkililerin araştırması ve malzeme varsa incelenmesi geri kalan normal bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000