23 Temmuz 2008, Çarşamba 11:21:20

Sabiha Gökçen'e ilgi artıyor

Mayıs ayı içerisinde altı yolcu ve iki kargo havayolu şirketi daha İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan uçmaya başladı.
  • Sabiha Gökçen'in her geçen gün popülerliğini arttırması sevindirici. Ancak acaba bir gün büyük uçak firmalarını da görebilecek miyiz? Hep charter yada low-cost firmaları.. Kalite çok da iyi olmuyor.

Türkiye’ye ilk kez uçan Neos Airlines, RoyalWings, Shamwings ve FlyNordic’in yanı sıra Best Air ile Deta Airlines da operasyonel rahatlığı ve hizmet kalitesi nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nı tercih etti. Yeni eklenen şirketlerle havalimanından düzenli yolcu taşıyan havayolu sayısı 39’a çıktı. Kargo havayollarında ise Transworld Airfreighters Co ve Meridian Air Cargo’nun da eklenmesiyle İstanbul Sabiha Gökçen’de kargo hizmeti veren havayolu sayısı 40’a yükseldi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin (İSG) 20 yıllık işletme hakkına sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, her geçen gün geliştirdiği hizmet kalitesiyle Türkiye turizmine katkı sağlarken, slot uygunluğu ve rötar yaşanmaması dolayısıyla uluslararası havayollarının tercihi haline geliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Neos Airlines, Royal Wings, Shamwings, FlyNordic, Best Air ve Deta Airlines’ın da eklenmesiyle sefer düzenleyen yolcu havayolu sayısını 39’a, Transworld Airfreighters Co ve Meridian Air Cargo’nun eklenmesiyle de kargo hizmeti veren havayolu sayısını 40’a yükseltti.

Türkiye’ye ve İstanbul’a ilk kez uçan, Avrupa ve Orta Doğu’nun önemli uluslararası havayolu kuruluşları Neos, RoyalWings, Shamwings ve FlyNordic Airlines birçok noktaya turist taşımaları, kendi ülkelerinde İstanbul ve Türkiye’yi önemli bir turizm destinayonu olarak tur operatörlerine tanıtmaları açısından önem taşıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG) CEO’su Yetik K. Mert, "İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nı Türkiye’nin ve bölgenin tercih edilen bir havalimanı olarak görmek bize güç veriyor. İstanbul Sabiha Gökçen’in iki saatlik havalimanı kapsama sahası içinde Bursa, Gebze, İzmit, Sakarya, Yalova ve İstanbul dahil olmak üzere 17 milyon 500 bin kişi yaşıyor. Hedefimiz havalimanımıza her geçen gün yeni havayolu şirketlerini ekleyerek, bu nüfusa yaygın uçuş ağında geniş alternatifli sefer imkanı sunmak. Dünyanın önde gelen havalimanları arasında yer alarak ülkemizin iş hayatına ve turizm sektörüne kattığımız değeri daha da artıracağız, hizmet kalitemizi ve yolcu deneyimizi sürekli iyileştireceğiz” şeklinde konuştu.

Sabiha Gökçen'e ilgi artıyor

Yorumlar

Eski HEAŞlı ~ 16 yıl önce
Sabiha Gökçen'in her geçen gün popülerliğini arttırması sevindirici. Ancak acaba bir gün büyük uçak firmalarını da görebilecek miyiz? Hep charter yada low-cost firmaları.. Kalite çok da iyi olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000