26 Kasım 2011, Cumartesi 09:31:04

SABİHA GÖKÇEN ONURLANDIRILDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen, yeni yayınlanan 2012 Guiness Rekorlar Kitabı'nda "Dünyanın ilk kadın savaş pilotu" olarak kayıtlardaki yerini aldı.
  • Sabaia Gökçen hanımefendi elbette onuru en çok hak edendir. Bu ülkeyi bölmek isteyen Cumhuriyet ve ATATÜRK düşmanlarına en güzel dersi vermiş ve yüce ATATÜRK'ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi şeriatçı kürt bölünmesine karşı korumuştur. Bu gün bile bu cahil, şeriatçı güçler hayasızca ATATÜRK ve ilelebet payidar olacak olan Cumhuriyetimize karşı saldırmaktadırlar. Yazık ki onlara gerçekleri saptırarak kendilerinin aldatıldığı gibi başkalarını da aldatmayı zannetmektedirler bu zavallılar. En iyi yapmaları gereken okumak ve öğrenmektir. Cahilliklerini ancak bu şekilde gidererek Cumhuriyet faziletlerini ve ATATÜRK' ü öğrenecekler.Emin olmaları gereken büyük devrimci ATATÜRK'ün kurduğu laik ve çağdaş cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktı
  • Atatürk ve Sabiha Gökçen onurlu ve muhteşem yaradılışta insanlar olduğu için onların öldükten sonra da onurlandırılması gayet doğal.Onları Türk Milleti gözünde küçük düşürmeye çalışan onursuzlar ise asla onurlandırılmayacaklardır.
  • Birileride 2012 'de Damat Ferit'in rekorunu kırmaya çalışıyor..!
Guinness Dünya Rekorları 2012 kitabı yayımlandı. Kitapta Sabiha Gökçen şöyle yer aldı: Gökçen. Avcı ve bombardıman uçaklarıyla uçtu, dünyanın ilk kadın savaş pilotu oldu... 

Meraklılarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Guinness Dünya Rekorları 2012 kitabı yurtdışında yayımlandı. Dünya rekorlarının yanı sıra dünyadaki ilklere de yer verilen kitapta, adı son günlerde “Dersim İsyanı”nın bastırılmasında görev almasıyla gündeme gelen Sabiha Gökçen’den de söz edildi.

Bu konuda, “Savaşçı kadınlar arasında bir başka ilk, Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı’nın manevi kızı olan, Eskişehir’de 1936’da Askeri Havacılık Akademisi’ne kaydolan Sabiha Gökçen. Gökçen, avcı ve bombardıman uçaklarıyla uçtu, dünyanın ilk kadın savaş pilotu oldu” ifadeleri yer aldı.

Ekmek rekoru bizde

Son Guinnes’de Türkler yine birçok ilginç rekorla yer aldı. İşte bazıları:

Türkiye’nin ekmek tüketimi konusundaki rekoru bu yıl da korundu. Rekor kitapta, “Kişi başına en büyük ekmek tüketicileri, yılda 440 lb (199.6 kg), yani vücut ağırlıklarının üç katından fazla ekmek yiyen Türkler” şeklinde geçti.

Kitabın son baskısında, Türk bayrağını uluslararası spor karşılaşmalarında göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okutan sporcular gibi, üç okyanusu birden sandalla aşan, dünyanın en çabuk golünü atan, en büyük omletini yapan, en hızlı vitrin mankenini giydiren, en fazla kiremit kıran Türkler de yer alıyor.

Anadolu’da dünyanın en eski köprüsünün ve en eski mikrop fosilinin (55 milyon yıllık), tarihin en uzun ömürlü imparatorluğunun nerede bulunduğunu, tarihte ilk at yarışının nerede yapıldığını öğrenmek isteyenler de 2012’yi inceleyebilecek. Kitapta rekorlar için başvuru yöntemi de anlatılıyor.

SABİHA GÖKÇEN ONURLANDIRILDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Sabaia Gökçen hanımefendi elbette onuru en çok hak edendir. Bu ülkeyi bölmek isteyen Cumhuriyet ve ATATÜRK düşmanlarına en güzel dersi vermiş ve yüce ATATÜRK'ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi şeriatçı kürt bölünmesine karşı korumuştur. Bu gün bile bu cahil, şeriatçı güçler hayasızca ATATÜRK ve ilelebet payidar olacak olan Cumhuriyetimize karşı saldırmaktadırlar. Yazık ki onlara gerçekleri saptırarak kendilerinin aldatıldığı gibi başkalarını da aldatmayı zannetmektedirler bu zavallılar. En iyi yapmaları gereken okumak ve öğrenmektir. Cahilliklerini ancak bu şekilde gidererek Cumhuriyet faziletlerini ve ATATÜRK' ü öğrenecekler.Emin olmaları gereken büyük devrimci ATATÜRK'ün kurduğu laik ve çağdaş cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atatürk ve Sabiha Gökçen onurlu ve muhteşem yaradılışta insanlar olduğu için onların öldükten sonra da onurlandırılması gayet doğal.Onları Türk Milleti gözünde küçük düşürmeye çalışan onursuzlar ise asla onurlandırılmayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birileride 2012 'de Damat Ferit'in rekorunu kırmaya çalışıyor..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000