11 Haziran 2008, Çarşamba 13:27:19

Sabiha Gökçen ihalesini SETUR kazandı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG) ve Setur Servis Turistik A.Ş (SETUR) arasında duty free işletimi ile ilgili 20 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
  • Her bölgede olduğu gibi SAW da da başarıya koşan bir SETUR!..
  • Demek ki yeni Terminal Açılmadan prim yaptı. her iki tarafa da hayırlı olsun

Bir Koç grubu şirketi olan SETUR, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın mevcut terminal ve yeni yapılacak dış hatlar terminalinde duty free mağazalarının işletmeciliğini önümüzdeki 20 yıl için üstlenecek.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıllık işletme hakları, Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure Ltd. (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığıyla kurulan İSG'nin, elinde bulunuyor.

SETUR'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, ekleriyle birlikte 320 bin metrekare kapalı alanda yer alan yeni dış hatlar terminal binasında, 4 bin 500 metrekare ile Avrupa'nın en büyük duty free alanlarından biri olma özelliğine sahip olacak. Bu duty free alanının 3 bin 300 metrekaresi çıkış ve bin 200 metrekaresi giriş mağazası olma özelliği taşıyor. Mevcut hizmet binasında ise halen 324 metrekaresi çıkış, 71 metrekaresi giriş mağazaları olmak üzere toplam 395 metrekare duty free alışveriş alanı bulunuyor.

Yeni terminal ve ekleri, 96 check-in kontuarı, 30 self check-in kontuarı, 32 x-ray ünitesi ve iki katlı VIP terminali ile 320 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Ayrıca toplam 5 bin 350 araç kapasiteli otoparkı bulunacak. Bunun yanında, kabin görevlileri, transit yolcular ve diğer yolcular için binaya bitişik 60 oda kapasiteli bir otel inşa edilecek. Yeni terminal binası, 8 D-E tipli büyük gövdeli ve 16 C tipli orta gövdeli uçaklar için aynı anda hizmet sağlayabilen Türkiye'nin ilk çoklu uçak park sistemini barındıracak.

Uluslararası havalimanları ile beraber çeşitli sınır kapılarında da hizmet veren SETUR, dünya standartlarında bir hizmet sağlayacak. SETUR tarafından işletilecek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Duty Free operasyonu, içki, tütün, parfüm ve kozmetik gibi geleneksel ürünlerin yanında, moda, aksesuar ve elektronik eşyalar gibi geleneksel olmayan ürünleri de barındıracak.

İSG CEO'su Yetik K. Mert, iş ortaklığı anlaşmasını imzalarken Türkiye'nin en gözde işletmelerinden biri ile çalışacakları için mutlu olduklarını söyledi. SETUR'un 50 yıla yakın başarılarla dolu bir işletme geçmişi olduğunu ifade eden Mert, "SETUR'un hizmet kalitesi, İstanbul Sabiha Gökçen yolcularının memnuniyetini artıracak, bizim gayretlerimizle birlikte havalimanı yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın önde gelen havalimanlarından biri olacaktır" dedi.

SETUR Genel Müdürü Üstün Özbey ise İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı duty free mağazalarının işletim hakkını kazanmaktan ve bu çok kıymetli konsorsiyum ile 20 yıl gibi uzun süreli bir iş ortaklığı yapacak olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Duty free işletmeciliği konusundaki 50 yıla yaklaşan tecrübemizi, iş ortaklarımızın vizyonları ile birleştirerek havalimanına değer katacak, dünya standartlarında alışveriş ortamları yaratacağız" şeklinde konuştu.

Sabiha Gökçen ihalesini SETUR kazandı

Yorumlar

Misafir ~ 16 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UKS ~ 16 yıl önce
Her bölgede olduğu gibi SAW da da başarıya koşan bir SETUR!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AEROS ~ 16 yıl önce
Demek ki yeni Terminal Açılmadan prim yaptı. her iki tarafa da hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000