02 Kasım 2012, Cuma 12:33:15

İSG'YE BİR ÖDÜL DAHA

Gerek inşa aşamasında gerekse yönetsel ve operasyonel süreçlerinde kalite yönetimi ile ilgili tüm adımları kararlılıkla yürüten İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.( ISG)’nin bu çabası son olarak dünyada ses getiren bir ödülle taçlandı...

Dünyanın kalite konusunda en önemli referans kuruluşları arasında yer alan, Japonya, Amerika ve Avrupa ülkelerindeki özel sektör kuruluşlarının kalite süreçlerini takip eden, şirketleri bu yönde cesaretlendirme misyonuna sahip Business Initiative Directions (B.I.D) İSG’yi ‘Dünya Kaliteye Bağlılık Ödülü’ (World Quality Commitment Award) ile ödüllendirildi. Paris’te düzenlenen ödül töreninde ISG adına ödülü ISG Kalite Güvence Müdürü Şebnem Esi, B.I.D. Başkanı Jose E. Prieto’nun elinden aldı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın mevcut terminallerinin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde bulunduran ISG, kalite kültürünün yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarıyla uluslararası platformda ödüle layık görüldü. Şirketleri kalite yolculuklarında cesaretlendirme misyonuyla her yıl Japonya, Amerika ve Avrupa bölgelerine yönelik yarışmalar düzenleyen Business Initiative Directions (B.I.D) İSG’ye ‘Dünya Kaliteye Bağlılık Ödülü’nü Paris Concorde de la Fayette Kongre Salonu’nda düzenlenen bir törenle takdim etti.

Dünya Kaliteye Bağlılık Kongresi’nin ardından düzenlenen ödül töreninde, ISG kalite ve mükemmellik konusundaki başarılarından ötürü dünyanın dört bir yanındaki 54 ülkeden şirkete takdim edildi. BID tarafından ödüle layık görülen şirketler; kalite ile ilgili yürüttükleri çalışmaların genel değerlendirmesi sonucunda; kendi sektörlerindeki diğer şirketlere rol modeli olarak gösteriliyorlar.

ISG ödüle doymuyor

ISG Kalite Güvence Müdürü Şebnem Esi, ödül töreninde yaptığı konuşmada ISG’nin bu ödüle layık görülmesinden büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. ISG’de süreç geliştirmeye ve iyileştirmeye odaklanmış, iş dünyasının liderliğinde önemli bir yer edinmek için gayret gösteren bir ekibin görev yaptığını hatırlatan Şebnem Esi, havalimanının bugün elde ettiği verimlilikte engelsiz havalimanı olması, rötarsız uçuş imkanı bulunması, kolay ulaşım imkanı gibi temel unsurların fark yarattığını söyledi. Havalimanının müşteri memnuniyeti ve şikayetlerin ele alınması standardı 'ISO 10002' belgesi ile faaliyet göstermekte olduğunu aktaran Şebnem Esi, “ISG çevreye en az zarar verecek şekilde ileri teknoloji, fiziki altyapı ve eğitimli insan gücüne yatırım yaparak modern ve çevre dostu bir terminal işletmeciliği modeli oluşturmuş durumda. Bu unsurlar sayesinde ‘Yeşil Havaalanı Kuruluşu’ unvanına da sahip” dedi.

40’tan fazla ülke, 118 destinasyon
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın, 2009 ve 2011 yıllarında üst üste iki defa yolcu sayısını %100 artırarak ‘Avrupa’da en hızlı büyüyen havalimanı’ unvanını kazandığını söyleyen Şebnem Esi, havalimanından 40’tan fazla ülkeden 118 destinasyona uçma imkanı olduğunu aktardı. Esi, törende yaptığı konuşmada “Büyümemizi sürdürürken müşteri memnuniyetinden asla ödün vermeden çalıştık, müşteri sadakatini artırmak için havalimanımızı keyifli seyahat etmenin adresi olarak konumlandırdık” dedi.

İSG'YE BİR ÖDÜL DAHA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000