19 Ocak 2009, Pazartesi 07:55:18

Havada kemer sıkma dönemi

Havacılık sektörü krize karşı önlemler geliştirdi. Bazı havayolları kiraladığı uçakları artırıyor, bazıları ise geniş gövdeli uçaklarla daha az sefer yapıyor..
  • kemer sıkma dönemine büyük yenilik: pegasus 1000 tl maaş verdiği kabin memurlarına işten ayrılmaları durumunda 4000 tl tazminat ödetiyor. thy büyük bir alım yaparken çok zekice alınan bir karar. 4000'den olukça para kazanacakları ortada! helal olsun :)
  • hani herkes küçülür onur air kalırdı herkes büyüme hedeflerken onurair neden iç ve dış hatta %10 küçülme bekliyorcevap verecek var mı . aşağıdaki linkteki haberi okuyabilirsiniz http://www.airporthaber.com/v3/readnews.php?newid=6521

Düşen petrol fiyatları nedeniyle dünya, iflasa sürüklenen havayolu şirketleri nedeniyle kriz ortamına önceden girerken Türk özel havacılık sektörü 2009'a tedbirlerle girdi. 2008'i ilk 9 ay petrol fiyatlarının yüksekliği daha sonrasında ise talep yetersizliği nedeniyle zor geçiren sektörü 2009'da da zor bir yıl bekliyor. Bazı havayolları bu dönemde riski minimuma indirmek için yurtdışına kiraladığı uçak sayısını artırırken bazıları ise daha az ancak daha büyük uçaklarla daha fazla yolcu taşımayı hedefliyor. Rus Havacılık sektörünün liberalleşmesiyle Türk havacılık şirketlerinin bu alandaki rekabeti de artıyor. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, geçen yıl 70 milyon olarak geçekleşen yolcu sayısında bu yıl 10 milyonluk bir artış öngördüklerini kaydetti. Sektördeki filolarda ise ciddi bir büyüme beklenmiyor.

FİYATLARDA İNDİRİM YOK

Alioğlu, petrol fiyatlarındaki düşüşün bu yıl havacılık sektörünü olumlu etkileyeceğini ancak döviz kurundaki değişikliklerin bu avantajı yok edeceğini bu nedenle bilet fiyatlarında düşüş beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

ONUR HAVAYOLLARI

3 uçağını daha Suudi Arabistan'a kiraladı. İç ve turistik dış hatlarda %10 küçülme bekleniyor.

PEGASUS

İstanbul ve Antalya'dan Rus şehirlerine tarifeli seferlerle yüzde 85 doluluk hedefliyor. AR-GE bölümü ile yakıttan yüzde 5 tasarruf sağlıyor.

SUN EXSPRESS

Antalya ve İstanbul Sabiha Gökçen'den yapılan seferlerin sayısını artırıyor, yeni destinasyonlara uçmayı hedefliyor.

ATLASJET

2008'de 12 uçak, 1764 koltuk kapasitesi yerine bu yıl 11 uçak, 2272 koltuk kapasitesi yaratacak. Bu yıl günlük 12 seferle 2 milyon koltuk arzı yaratacak.

(sabah)

Havada kemer sıkma dönemi

Yorumlar

ilave tasarruf ~ 15 yıl önce
kemer sıkma dönemine büyük yenilik: pegasus 1000 tl maaş verdiği kabin memurlarına işten ayrılmaları durumunda 4000 tl tazminat ödetiyor. thy büyük bir alım yaparken çok zekice alınan bir karar. 4000'den olukça para kazanacakları ortada! helal olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
libaro ~ 15 yıl önce
hani herkes küçülür onur air kalırdı herkes büyüme hedeflerken onurair neden iç ve dış hatta %10 küçülme bekliyorcevap verecek var mı . aşağıdaki linkteki haberi okuyabilirsiniz http://www.airporthaber.com/v3/readnews.php?newid=6521

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000