01 Ağustos 2008, Cuma 12:18:56

HAVAALANINDA İNANILMAZ HATA!

Üzerinde “BOMBA” yazan bavul Qantas Havayolları'na ait check-in kontuarındaki güvenlik kontrollerini geçti, bagaj uçağa yüklenmek üzereyken son anda fark edildi!
  • Bomba goturmeye ne gerek var. Ucaklarda ozellikle THY;de BICAK varmis zaten!!!!!!!!!!!!!!!

Brisbane’de Qantas check-in noktalarından geçen üzerinde bomba yazılı bavulun varlığı Qantas tarafından kabul edildi. Ancak konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Havacılık camiasında büyük yankı uyandıran olay şöyle gelişti; Nakliyat Çalışanları Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre üzerinde baştanbaşa “BOMBA” yazılı büyük bir bavul Brisbane Havaalanı’nda büyük bavullara uygulanan özel bagaj kontrol işlemleri ve güvenlik monitöründen rahatlıkla geçti. Bagajı uçağa götürmek için yüklemek üzere olan taşıyıcılar yazıyı fark edince alarmı çalıştırdılar. Güvenlik görevlileri ve yöneticilerin bagajla ilgili prosedürleri gerçekleştirmesi sırasında ilgili bölüm 40 dakika boyunca kapatıldı.

Nakliye İşçileri Sendikası (TWU) yetkilisi Scott Connolly’ ye göre duruma el koyan yöneticilerin bagajı güvenlik monitöründen geçirmeden alanın daha kalabalık bir bölümüne götürmeleri olayın daha da trajikomik bir hal almasına yol açtı. Connolly "Bugün olanlar olması gerekenlerden çok uzaktı. Eğer bavuldaki gerçek bir bomba olsaydı ve bu şekilde davranılsaydı, sonuç tam bir felaket olurdu. " dedi.

Bu son olay daha önce yaşanan içinde silah, bıçak vb bulunan bagajların güvenlik monitöründen rahatlıkla geçmesi türünden bagaj skandallarında son nokta oldu.

Qantas sözcüsü münasebetsiz bir yazı içeren bavulun varlığını ve alanda yarattığı karmaşayı kabul etti, ancak sorulara cevap vermedi. Qantas Group Güvenlik Genel Müdürü Jeff Askew sözcüye verdiği yazılı açıklamada şunları söyledi; "Bugün Brisbane Havaalanında meydana gelen olayda; üzerine yazılmış münasebetsiz bir yazı nedeniyle bir bavul yüzünden karışıklık yaşanmıştır. Bagaj güvenlik monitöründen geçirilip, risk olmadığı anlaşılmış ve olay polise intikal etmiştir."

Sözcü herhangi bir iptal olup olmadığı, bavulun üzerindeki yazının kim tarafından yazıldığı ve bu yazıyla bir bavulun kontrollerden nasıl geçtiği gibi soruları cevapsız bıraktı.

Daha önce de içinde silah bulunan bir bagaj dedektörler tarafından fark edilmeden güvenlik kontrolünden geçmişti.

HAVAALANINDA İNANILMAZ HATA!

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Bomba goturmeye ne gerek var. Ucaklarda ozellikle THY;de BICAK varmis zaten!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000