25 Temmuz 2008, Cuma 10:11:28

BİNLERCE FEETTE FACİADAN DÖNÜLDÜ!

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas'a ait yolcu uçağı gövdesinde meydana gelen yırtılma nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcular büyük panik yaşadı.

Qantas’a ait 747 uçağı gövdesinde meydana gelen bir yırtılma sebebiyle Filipinlerin Başkenti Manila’ya acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçakta 346 yolcu ve 19 kişilik uçuş ekibi bulunuyordu.

Qantas AirlinesQF-30 sefer sayılı uçak Hong Kong’dan Melbourne’a gidiyordu ve yolculardan hiçbiri ciddi bir yara almadı.

Manila Havaalanı’nda konuşan, Melbourne’lu yolcu Dr. June Kane Güney Çin Denizi üzerinde uçtukları sırada uçağın altından gelen güçlü bir ses duyduklarını ve kopan ufak parçaların uçuştuğunu gördüklerini söyledi.

"Şimdi uçağa bakınca sağ tarafta kanadın ön kısmından gövde altına inen yarığı görebiliyorum" diyen bir bayan yolcu olayı ucuz atlattıkları belirterek, "yarık 2 metreye 4 metre boylarında ve sanırım bagajların bir kısmı o yarıktan dışarıya uçmuş olabilir" şeklinde konuştu.

Korkunç bir gürültü duyduklarını, uçağın içinde oluşan akımla kopan parçaların first class yolcuların bulunduğu bölüme doğru uçtuğunu gördüklerini anlatan yolcu o sırada oksijen maskelerinin de açıldığını da söyledi. Yolcu, "Bize söylenen, kapılardan birinin içinde küçük bir delik olduğuydu ancak şimdi uçağa bakınca manzaranın korkunçluğu ve açılan yarığın boyutu ödümüzü koparttı” ifadelerinde bulundu.

Uçakta oluşan ciddi sorundan habersiz ve gayet soğukkanlı olduklarını anlatan yolcularla gerekli prosedürü uygulayan uçuş ekibi, böyle büyük bir problemi paniğe yol açmadan aşabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Qantas Airlines

Qantas Airlines

Foto galeri için TIKLAYIN

©AirportHaber.com

BİNLERCE FEETTE FACİADAN DÖNÜLDÜ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000