20 Aralık 2012, Perşembe 11:32:12

UÇUŞLARDA İPTALLER-DIVERTLER-GECİKMELER!

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası uçak seferlerini de etkiledi. Bazı uçaklar divert etmek zorunda kaldı.
  • saw da sıkıntı büyük, birikme oldu sanırım taxide de kaldım epey döndük vesaire yakıt almak zorunda kaldım nihayetinde
  • SAW daha doğrusu ISG kaldıramadı bu kar yağışını bugün :( Orada olanlar daha iyi anlatacaktır muhakkak , uçaklar yolcuları ile birlikte 3-4 saat bekledi ki beklenen de havanın açması vs. değildi , de-icing sırası bekledi uçaklar ! Pist frenleme değerleri yayınlanmadı saatlerce , ikazlar ve sorular üzerine lütfen yayın yapıldı , inişte TWR'dan frenleme değeri "Poor" verildi sonra pilota "niyetiniz nedir" diye soruldu . "Poor" demişsin bir kere havadaki adama , daha ne niyeti ? Eğer divert edip oraya gelmemiş ise hangi pilot "Poor" verilen frenleme değerine "iyi o zaman ineyim" der ... Velhasıl kelam bir kere daha gördük ki maalesef ülkemizin havacılığı henüz tam gelişememiş , ya da beklenen - özlenen - istenen düzeye gelememiş . CAVOK havada havacılığı herkes yapıyor , önemli olan böyle şartlarda aksatmadan ve güvenlikten ödün vermeden havacılık yapabilmek ...
  • Cogu ıstanbul ucusu ıptal pgs nın 14.30 ucusu 18.00 da gerceklestı 17 ucusu ıptal ama yolcuları ılk kez bu kdr olgun karsılarken gordum ınınce hak verdıler 500-600 tllerde alt tabanından cıkıyorsunuz doga ıle basa cıkmak cok zor malesef..Butun ucan ekıplere yerdekı ekıplere Allah yardım etsın..
  • Bahçelievlerde kar yağışı çok arttı. Eğer AHL'de de durum böyle ise görüş 1000m'nin altında. ILS sağ olsun. Ben bu arada 1. yorumu yapan şahısım
  • yaklasık 2 saattır adana ucagındayız hala beklıyoruz ahl de.. Cogu ucuslar ıptal..
  • esenboğa'dan sis sebebiyle hub olamaz diyen muhteşem çok bilmiş yorumcular saw'ın bu haline ne diyecekler şimdi? büyük konuşmayın. istanbul köyü trafiğiyle de en basit hava koşulunda dahi çuvallıyor.
  • Yukaridaki baski bazen pilotlari karaman yapabilior cok uzucu para daha onemli her zaman kapali piste bi deneyin diye onderilen ne kadar ucak oldugunu kamuoyu bilmior malesef. Bilmiyrceklerdebu zihniyet ile
  • Sabah 7 den bu saate kadar halen tipi şeklinde kar yağıyor. AHL ile ISG arasında 5 cm kar farkı var.
  • Lütfen bir meslek grubuyla ilgili yorum yaparken terbiye sınırlayını zorlamayınız.
  • Ahl de görüş 2000 mt

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havalar, uçuşları da olumsuz yönde etkiledi. Doğu illerinde sefer iptalleri yaşanırken Sabiha Gökçen Havalimanı’nın pisti de özellikle bugün etkili olan buzlanma nedeniyle kısa süreliğine uçuş trafiğine kapatıldı.

AnadoluJet’in Ankara-İstanbul (SAW) uçuşunu gerçekleştiren TK7243 sefer sayılı uçağı pistte yapılan temizleme çalışmaları nedeniyle kalkış yaptığı Esenboğa Havalimanı’na dönmek zorunda kaldı.

SunExpress’in Adana-İstanbul (SAW) seferini gerçekleştiren uçağı ile Pegasus Havayolları’nın Hatay-İstanbul (SAW) ve Antalya-İstanbul (SAW) seferini gerçekleştiren uçakları Ankara’ya divert etmek zorunda kaldı.

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre;  Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistin temizleme çalışmalarının tamamlandığı ve yeniden uçuş trafiğine açıldığı öğrenildi.

Öte yandan Türk Hava Yolları’nın TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır uçuşu da Iğdır’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Iğdır’a geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilmesi gereken sefer de yine aynı nedenlerden dolayı iptal edilmişti.

Özellikle kar yağışının etkili olduğu bölgelerden İstanbul’a gelen uçaklarda da kısa süreli gecikmeler yaşanıyor.

UÇUŞLARDA İPTALLER-DIVERTLER-GECİKMELER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

dikkat ~ 11 yıl önce
saw da sıkıntı büyük, birikme oldu sanırım taxide de kaldım epey döndük vesaire yakıt almak zorunda kaldım nihayetinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW'da yaşananlar ~ 11 yıl önce
SAW daha doğrusu ISG kaldıramadı bu kar yağışını bugün :( Orada olanlar daha iyi anlatacaktır muhakkak , uçaklar yolcuları ile birlikte 3-4 saat bekledi ki beklenen de havanın açması vs. değildi , de-icing sırası bekledi uçaklar ! Pist frenleme değerleri yayınlanmadı saatlerce , ikazlar ve sorular üzerine lütfen yayın yapıldı , inişte TWR'dan frenleme değeri "Poor" verildi sonra pilota "niyetiniz nedir" diye soruldu . "Poor" demişsin bir kere havadaki adama , daha ne niyeti ? Eğer divert edip oraya gelmemiş ise hangi pilot "Poor" verilen frenleme değerine "iyi o zaman ineyim" der ... Velhasıl kelam bir kere daha gördük ki maalesef ülkemizin havacılığı henüz tam gelişememiş , ya da beklenen - özlenen - istenen düzeye gelememiş . CAVOK havada havacılığı herkes yapıyor , önemli olan böyle şartlarda aksatmadan ve güvenlikten ödün vermeden havacılık yapabilmek ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW rezaleti ~ 11 yıl önce
ISG cakti bugun Ataturkte gecikmeler oldu tabii ama gayet guzel yurudu isler
Yer hizmetleri.. ~ 11 yıl önce
bence de yer hizmetleri berbattı,bir de-icing yaklaşık 10-15 dakika arası sürdü.bu da iyimser bir tahminle 2 ekipten saatte yaklaşık 10 uçak kalkabilir demek.Durum böyle olunca şirketler ne yapsın.Dediğiniz gibi asıl operasyon bu havalarda belli olur.Çelebi maalesef bu de-icing konusunda daha hızlı olmalı ve ekip sayısını arttırmalı.
Ankara-saw ~ 11 yıl önce
Cogu ıstanbul ucusu ıptal pgs nın 14.30 ucusu 18.00 da gerceklestı 17 ucusu ıptal ama yolcuları ılk kez bu kdr olgun karsılarken gordum ınınce hak verdıler 500-600 tllerde alt tabanından cıkıyorsunuz doga ıle basa cıkmak cok zor malesef..Butun ucan ekıplere yerdekı ekıplere Allah yardım etsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Kü ~ 11 yıl önce
Bahçelievlerde kar yağışı çok arttı. Eğer AHL'de de durum böyle ise görüş 1000m'nin altında. ILS sağ olsun. Ben bu arada 1. yorumu yapan şahısım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flıght ~ 11 yıl önce
yaklasık 2 saattır adana ucagındayız hala beklıyoruz ahl de.. Cogu ucuslar ıptal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esenboğa'ya ~ 11 yıl önce
esenboğa'dan sis sebebiyle hub olamaz diyen muhteşem çok bilmiş yorumcular saw'ın bu haline ne diyecekler şimdi? büyük konuşmayın. istanbul köyü trafiğiyle de en basit hava koşulunda dahi çuvallıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malesef ~ 11 yıl önce
Yukaridaki baski bazen pilotlari karaman yapabilior cok uzucu para daha onemli her zaman kapali piste bi deneyin diye onderilen ne kadar ucak oldugunu kamuoyu bilmior malesef. Bilmiyrceklerdebu zihniyet ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurtköy!!! ~ 11 yıl önce
Sabah 7 den bu saate kadar halen tipi şeklinde kar yağıyor. AHL ile ISG arasında 5 cm kar farkı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa'ya ~ 11 yıl önce
Lütfen bir meslek grubuyla ilgili yorum yaparken terbiye sınırlayını zorlamayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ahl de görüş 2000 mt

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000