15 Haziran 2015, Pazartesi 15:45:22

TURSAB Pegasus'a dava açtı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Pegasus Havayolları'nı internet üzerinden yaptığı bilet satışında haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye verdi.
  • https://www.sikayetvar.com/pegasus-havayollari-ucaga
  • Yıl olmuş 2015, hâlâ "Seyahat Acentesi" diye kurumlar var, vah vah ülkem ne kadar geri kalmış. Uyanın beyler, internet diye bir şey keşfedildi, uçak biletini artık kendiniz alabiliyorsunuz, hem de bütün fiyatları karşılaştırarak. Bayrak taşıyıcı havayolları bile -birkaç istisna hariç-teker teker iflas ederken bu antika kurumların yaşaması gerektiğini kim söyledi?
  • Anlayabildiğim kadarıyla o gece 00.30 dan itibaren SAW'a uçak indirmeyip pisti bakıma almışlar.PGS Samsun -saw uçağı 00.30 da Cengiz Topele inmiş, sizi de o uçakla Adanaya göndermişler.Radar kayıtlarında mevcut.Olur böyle vakalar bazen.Artık Topel'i iyice etüd edip düşünmek lazım.
  • BİNMEYİN ARKADAŞLAR PEGASUSA. VALİZ KAYBOLUR YURTDIŞINDA MUHATAP BULAMAZSINIZ.
  • Sana ne kardeşim satıyorsa. Sanki seyahat acentalarindan 49 Avroya bilet alabilecegiz.... internetde daha uygunsa tabiki ordan alirim. Sacma sapan iş yapıyorsunuz. Dilerim kayıp edersin türsab!!!
  • Siz üyeniz iş yerletinuz düzgün çalışmasını denetleyin, pgs bedava satsada zarar etmezsiniz
  • TÜRSAB once tatil yerlerinde ki uçuk fiyatlari sikayet etsin. Ucuz biletle ucmak herkesin hakki
  • Ya bu sirketin patronu dahi butun yonetimini degistirmek lazim. Bu igrenc zihniyetli insanlara bak sen yaaa
  • onu bırakıp turistik şehirlerdeki kazık sorunuyla ilgilenseler daha iyi olur. turk turizmi bitmek üzere.
  • Ne başbelası bir şirketmiş bu ya

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), Pegasus Havayolları'nı internet üzerinden yaptığı bilet satışında haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Turizmhaberleri'nin haberine göre; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB, söz konusu uygulama ile haksız rekabet yaratan Pegasus Havayollarına İstanbul Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Seyahat acentalarının tepkilerine duyarsız kalan ve birliğin uyarılarını dikkate almayan Pegasus Havayolları'nı mahkemeye veren Türsab'ın bu kararı; her iki sektörde yeni bir dönem anlamına geliyor. 

Yayınlanan haberde şu bilgilere yer verildi;

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre; internette kampanya adı altında sıfır veya düşük servis bedelli uçak bileti satışı sonucu kendisinin satış kanalı olan seyahat acentalarına haksız rekabet yapan Pegasus Havayolları'nın; TÜRSAB tarafından defalarca uyarılmasına rağmen bu tutumundan bir türlü vazgeçmediği belirtildi.

Seyahat acentalarının ise eli kolu bağlı çünkü imzaladıkları sözleşme ile her şeyi kabul etmişler, o nedenle haksız rekabet konusunda Pegasus Havayolları aleyhine herhangi bir dava açamıyorlar. Sadece seslerini yükselterek tepkilerini gündeme getirmek ve meslek örgütleri TÜRSAB'a şikayet etmekle yetiniyorlar.

TÜRSAB'IN TARİHİ KARARI

Uyarı ve ikazların işe yaramadığını ve şikayetlerin çığ gibi büyüdüğünü gören TÜRSAB ise tarihi bir karar aldı. Üyelerini mağdur eden, tüketici önünde güven kaybına neden olarak haksız rekabet yaratan bu duruma son vermek için hukuki süreci başlattı. İstanbul Ticaret Mahkemesi'nde kendi ürünleri ile yaptığı satışlarda seyahat acentalarına haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle Pegasus Havayolları aleyhine davacı oldu. TÜRSAB'ın hukuki sürece yönelik kararını değerlendiren seyahat acentaları; sorunun çözümü noktasında bir umut doğduğunu belirttiler. 

TURSAB Pegasus'a dava açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Halk ~ 7 yıl önce
https://www.sikayetvar.com/pegasus-havayollari-ucaga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mülayim Sert ~ 9 yıl önce
Yıl olmuş 2015, hâlâ "Seyahat Acentesi" diye kurumlar var, vah vah ülkem ne kadar geri kalmış. Uyanın beyler, internet diye bir şey keşfedildi, uçak biletini artık kendiniz alabiliyorsunuz, hem de bütün fiyatları karşılaştırarak. Bayrak taşıyıcı havayolları bile -birkaç istisna hariç-teker teker iflas ederken bu antika kurumların yaşaması gerektiğini kim söyledi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E.Barış Has'a ~ 9 yıl önce
Anlayabildiğim kadarıyla o gece 00.30 dan itibaren SAW'a uçak indirmeyip pisti bakıma almışlar.PGS Samsun -saw uçağı 00.30 da Cengiz Topele inmiş, sizi de o uçakla Adanaya göndermişler.Radar kayıtlarında mevcut.Olur böyle vakalar bazen.Artık Topel'i iyice etüd edip düşünmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERMAN ~ 9 yıl önce
BİNMEYİN ARKADAŞLAR PEGASUSA. VALİZ KAYBOLUR YURTDIŞINDA MUHATAP BULAMAZSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 9 yıl önce
Sana ne kardeşim satıyorsa. Sanki seyahat acentalarindan 49 Avroya bilet alabilecegiz.... internetde daha uygunsa tabiki ordan alirim. Sacma sapan iş yapıyorsunuz. Dilerim kayıp edersin türsab!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tursab ~ 9 yıl önce
Siz üyeniz iş yerletinuz düzgün çalışmasını denetleyin, pgs bedava satsada zarar etmezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
TÜRSAB once tatil yerlerinde ki uçuk fiyatlari sikayet etsin. Ucuz biletle ucmak herkesin hakki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya bu sirketin patronu dahi butun yonetimini degistirmek lazim. Bu igrenc zihniyetli insanlara bak sen yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
onu bırakıp turistik şehirlerdeki kazık sorunuyla ilgilenseler daha iyi olur. turk turizmi bitmek üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne başbelası bir şirketmiş bu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000