15 Ekim 2010, Cuma 12:00:03

TGS KİME HİZMET VERECEK?

Turkish Ground Service yetkilileri, Atatürk Havalimanı Muhabirleri ile tanışma yemeği düzenledi. Yemekte Turkish Ground Service Genel Müdürü Bayram Özçelik, kuruluşundan itibaren 10 ay geçen TGS'nin planlarını anlattı. Gazetecilerin gördüğü eksikleri dinledi ve sorularını yanıtladı.
  • yolun açık olsun tgs
  • TGS artık rize yer hizmetleri olduğuna göre rizelilere hizmet verecek.
  • tgsde açlışan arkadaşlar 3 seferdir yapılması gereken maaş zamları yapılmadı vede 6 ay sonra zam yapılacak diye geriye atılıyor thy zamanında çalışanla şimdi çalışanlar arasında 3/1 oranında fark var.
  • tgs de yolcu hizmetleri lise mezunu kişilerin maaşları ne kadar hayır sahibi biri cevap verebilirmi??
  • şirketin kapanması için kazalar bahane olabilirmi. siz herhalde doğduğnuzda bu hizmetleri verme konusunda tecrübeliydiniz. Burda kaza veya hata varsa sebebi HAVAŞ tan gelenlerin iyi eğitim vermemesidir. Şirkette hala TK havaş atışması var. (ramp bölümünde)bu sorun ortadan kalkarsa havaş onlara artık ordasınız havaşı unutun derse sorun ortadan kalkar. Ayrıca güzel bir basın acıklaması olmuş. hedeflerin olması motive edici.
  • tgs de idareci olmak için rizeli veya karadenizli şartımı aranıyor.hakkaten baktım özgeçmişlere herkes rizeli.yeter be.
  • neredeyse bir yılı dolduracak ama hala iş sözleşmesi yok...bu da olmaması gereken birşey....daha nicesi gibi....
  • Sivil havacılık acaba bu şirketi ne zaman kapatacak ? Aksi durumda apronlarda kazalar durmayacak ve Türkiye sivil havacılığı darbe alacak.
  • 16/10/2010 park pozisyonu 217 neden TGS nin yaptığı kazaya yer vermediniz ortalık kan gölü oldu hatta.....?????
  • arkadaslar bu ne tgs düşmanlıgıdır ne thy düşmanlıgıdır fb gs mac günü yolda karşılasan 2 tip taraftar gibisiniz yorumlara bakıyorumda cok komiğime gidiyor tgs sanki başka ülkenin şirketiymiş gibi davranıyorsunuz yazık vallahi 3 kuruşa suan koltuk basında yorum yapan şahıslardan daha cok calısan tgs personeli deilmidir kaza olucak sen oturdugun yerde ancak koltuk kırarsın 1 gun tgs de calıs anlarsın dünyanın kac bucak oldugunu boş muhabbetler yapmayın ..........
Sohbet havasında geçen Turkish Ground Service yemeğinde Özçelik, gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. 

İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Ankara, Adana, İzmir ve Antalya havalimanlarında TGS olarak handling hizmeti verdiklerini belirten Özçelik, “Yeniyiz ama iki tane ciddi kurumun kurumsal hafızasını taşıyoruz. Ana müşterimiz Türk Hava Yolları. Ortağımız olduğu için THY’ye ve Havaş'a teşekkür ediyorum. Şu an 8 müşterimiz var. Dinamik ve büyük bir ekibiz. Büyümeye devam ediyoruz, daha da büyüyeceğiz. Hizmet sunuyoruz. Öncelikli hedefimiz kaliteli ve güvenli bir ürün sunmak” diye konuştu.

İşte Özçelik’in açıklamaları;

Öncelikle Apron’da yaşanan kazalar ile başlamak istiyoruz. Çalışan personelin eğitimleri ne yönde?
Bizim için en büyük öncelik eğitim. Personel Eğitim Akademisi’ni bunun için kurduk. Apron için bir güvenlik ekibi oluşturuyoruz. Bu ekip apronu gezecek, araç kullanımı, merdiven yanaşması, push back aracı gibi işlemlerin standartlarına göre yapılması amacıyla denetlenmesini yapacak. DHMİ’de böyle bir ekip var fakat biz kendi ekibimizi kurmak istiyoruz. Yoğun tempodan kaynaklanan kazalar oldu. Ama ne olursa olsun bu kazaları en aza indirmeyi hedefliyoruz. 1 yıl sonra 270 bin uçağa hizmet vereceğiz. Ve bu rakam çok yoğun bir trafiktir. Ne olursa olsun standartları yerine getirerek bu kazaları en aza indirmeyi hedefliyoruz.

Eski araçlar konusunda ne gibi çalışmalarınız mevcut?
Apronda yenilenen araçlarımız mevcut bir çok aracımız değişti. 68 milyon liralık yeni yatırımımız mevcut. Bu araçlar yenilendi. Eski Jumbo otobüsler artık yedek oldu. Yepyeni bir otobüs filosuna sahipiz ve almaya devam edeceğiz.

Atatürk Havalimanında çok büyük bir bakım ve tamir atölyemiz mevcut. Sabiha Gökçen’de bulunan araçlarımız zaten yepyeni herşey sıfır olarak alındı. De-Icing, Minibüs, Otobüs gibi araçlar. Araç gereç noktasında bir sıkıntımız yok.

Personellerin deneyimleri ne durumda?
Yolcu hizmetlerinde 1 yılı doldurmak üzereler. Tabi apronda bulunan çalışanlarımız daha deneyimli. Kaliteli hizmet sunmak amacıyla eğitimlerimiz devam ediyor. Ödül – Ceza sistemimizi de oturtmaya çalışıyoruz.

Çalışanlarınızın eğitim durumu nasıl?
Tamamen yapılan işlere göre. Hareket bölümünde en az yüksekokul mezunu olması gerekli. Harekat 1 ve Harekat 2 eğitimini kaldırabilecek insanlar olması gerek. Yolcu hizmetleri keza öyle ama yer hizmetlerinde çalışanlar için ortaokul yeterlidir. Yolcu hizmetleri içinde lise mezunu var. Ama kendilerini geliştirmeleri önemli. Yabancı dili olmayan üniversite mezunu arkadaşı bile yolcu hizmetlerinde kullanamayız.

Hangi yabancı havayolu şirketlerine hizmet vermeye başladınız?
Transavia, Moldovian Airlines, Germanwings, Rus kargo şirketlerine hizmet veriyoruz. Toplam 8 şirkete hizmet veriyoruz. Tabi bu sayı önümüzdeki günlerde artacak. Çok yakında Sky Havayolları’nın yer hizmetleriyle de biz ilgileneceğiz. Çok ciddi bir personel sayısına sahibiz 5480 kişi. Bizim THY’nin haricinde ara dalgalarında bir çok havayolu şirketine bakabiliriz. Alt yapımız buna müsait. Pegasus ve Sunexpress’e şu anlık hizmet vermiyoruz. Ama Sabiha Gökçen’de Anadolu Jet’e başladık. İlerleyen zamanlarda anlaşmalarının bitmesiyle bizde talip olabiliriz.


Çelebi’nin yaptığı gibi uluslararası markalaşma stratejiniz var mı?
Tabi ki var. Bu zaten TGS’nin hedeflerinden biri. Bir çok yerde handling firmasına ciddi ihtiyaç var. Almanya’da bile handling firma ihtiyacı varken, biz bir çok yere uçan bir havayolu şirketiyle ortağız. Mesela Türk Hava Yolları’nın yeni hat açılışlarında bu eksiği ciddi anlamda görüyoruz. Bu eksik Rusya’da bir çok yerde var. Avrupa’da bir çok yerde var. Belli standartları oturttuktan sonra yurtdışına açılmaya niyetliyiz. 2011’den sonra ciddi frekans artışı olacak THY’nin 2011 hedeflerinin ardından 2012’de bizde büyümeye geçeceğiz.

Çalışan personelin yoğun tempodan bozulabilecek sağlık durumları konusunda ne gibi çalışmalar mevcut?
Şu anda bir sağlık ekibimiz var. Her vardiyada doktorlarımız mevcut. İşe girmeden önce bazı sağlık muayenesinden de geçiyorlar. Belli işlere göre belli ekipmanlar verdik. Mesela uçak altında olanlara kulaklık yada devamlı dizleri üzerinde çalışana dizlik gibi. Onların sağlıkları bizim için önemli.

Yolcu bagajlarının geç gelmesi gibi sorunları çözmek için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
Şimdi o sorunların olduğu zaman ilk zamanlarımızdı. Rekor sayıda yolcu ve rekor düzeyde bagaj vardı. 5 dakikalık bir aksaklık diğer bütün bagajlara etki edebiliyor. O tip teknik sorunlarda arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor. Ama sorter sistemi Ağustos ayında çok fazla çalıştı. Ve bazen manuel olarak göndermek zorunda kaldık bagajları. Sefer sayısı artıyor, bagaj sayısı artıyor. 3 – 4 dakikalık bir gecikme diğer bagajların gitmesinde sıkıntısı yaşatabiliyor.

Şöyle bir yenilik oldu. Artık transit bagajlar normal yolcu bagaj bölmesine gelmeyecek. Ayrıca sorter bölgesine benzinli araçlar değil, elektrikli araçlar girecek. Şarj üniteleri kuruluyor ve egsoz olmayacak orada. Traktörlerin girdiği alan zaten dar birde o mazot dumanı çalışanların sağlıklarını düzeltmek amacıyla bunu düşündük. Tabi bu gelişmeler volume’yi yükseltecektir.

Peki hizmet verdiğiniz şirketlerin büyümesi sizinde ekipman ve personel ihtayacı doğuracak siz buna hazır mısınız?
Havayolu %10 büyüme gerçekleştirirse bizim %4 büyümemiz gerekecek. Bizde buna ekipman ve çalışan olarak hazırız. Ortağımız Havaş bizim yetersiz kaldığımız yerlerde çok destek veriyor. Tabi bizde aynı desteği onlara sağlamaktayız. Büyümemize ortak olan bir çok havayolu şirketide TGS ayrıcalığı ile hizmet almaya devam edecek. Havaş ortaklığımız hem tatlı rekabet hem güçlü bir ortaklık.

TGS KİME HİZMET VERECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 13 yıl önce
yolun açık olsun tgs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TGS artık rize yer hizmetleri olduğuna göre rizelilere hizmet verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tgsde açlışan arkadaşlar 3 seferdir yapılması gereken maaş zamları yapılmadı vede 6 ay sonra zam yapılacak diye geriye atılıyor thy zamanında çalışanla şimdi çalışanlar arasında 3/1 oranında fark var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tgs de yolcu hizmetleri lise mezunu kişilerin maaşları ne kadar hayır sahibi biri cevap verebilirmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şirketin kapanması için kazalar bahane olabilirmi. siz herhalde doğduğnuzda bu hizmetleri verme konusunda tecrübeliydiniz. Burda kaza veya hata varsa sebebi HAVAŞ tan gelenlerin iyi eğitim vermemesidir. Şirkette hala TK havaş atışması var. (ramp bölümünde)bu sorun ortadan kalkarsa havaş onlara artık ordasınız havaşı unutun derse sorun ortadan kalkar. Ayrıca güzel bir basın acıklaması olmuş. hedeflerin olması motive edici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tgs de idareci olmak için rizeli veya karadenizli şartımı aranıyor.hakkaten baktım özgeçmişlere herkes rizeli.yeter be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neredeyse bir yılı dolduracak ama hala iş sözleşmesi yok...bu da olmaması gereken birşey....daha nicesi gibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılık acaba bu şirketi ne zaman kapatacak ? Aksi durumda apronlarda kazalar durmayacak ve Türkiye sivil havacılığı darbe alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
16/10/2010 park pozisyonu 217 neden TGS nin yaptığı kazaya yer vermediniz ortalık kan gölü oldu hatta.....?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslar bu ne tgs düşmanlıgıdır ne thy düşmanlıgıdır fb gs mac günü yolda karşılasan 2 tip taraftar gibisiniz yorumlara bakıyorumda cok komiğime gidiyor tgs sanki başka ülkenin şirketiymiş gibi davranıyorsunuz yazık vallahi 3 kuruşa suan koltuk basında yorum yapan şahıslardan daha cok calısan tgs personeli deilmidir kaza olucak sen oturdugun yerde ancak koltuk kırarsın 1 gun tgs de calıs anlarsın dünyanın kac bucak oldugunu boş muhabbetler yapmayın ..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000