19 Eylül 2008, Cuma 08:38:10

SABANCI'YA TEPKİ DİNMİYOR

“Türkiye’de 3 buçuk şirket kalacak” diyen Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın sözlerini TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu, Airport TV Ana Haber bülteninde yorumladı.
  • Bence sn:Ali SABANCI ilginç çıkışları ve cicibabasının basını sayesinde pegasusun reklamını da bedavaya getirmek istiyor.Yalnız unuttuğu şey rahmetli amcası kadar medyatik olmadığı.3.5 şirketten kastı içerisinde OHY de varsa eğer Türkiye'de gerçek havacılığın,sektörün tüm halkı kucaklayacak açılımları yapmasının temel nedenin sn Cankut BAGANA ve sn Şehabettin BOLLUKÇU'nun girişimlerinin olduğunu asla unutmamasını dilerim.Dolayısıyla OHY her platformda desteklenmesi ve savunulması gereken güzide bir havayolumuzdur.Asla buçuk şirketi değildir.
  • Bu reklamdan başka bişey değildir. Bu şirketler sağlamdır bunlarla uçun, diğerleriyle uçmayın diyor Ali bey. Her ne kadar kurnazca bir yaklaşım olsa da hiç etik değil.
  • KARDEŞİM BURDA ALİ ABİMİNDE SÖZLERİNE HAK VERMEMEK ELDE DEĞİL.TAMAM BU SEKTÖRDE BİZLER KADAR DENEYİMİ YOK BELKİ AMA ALİ KARDEŞİMDE KISA SÜREDE ÇOK YOL KATLETTİ.SÖZLERİME SON VERİRKEN BURADAN BÜTÜN İZMİR HAVAŞ ÇALIŞANLARINA,ÖZELLİKLE KAYIP EŞYADAKİ KADİM DOSTLARIMA SELAM VE SAYGILARIMI İLETİYORUM...
  • Canku Bagana,Şehabettin Bollukçu bunlar duayendir.Havacılık camiasına gerçek hizmetleri dokunmuştur.
  • Türk özel sektör sivil havacılık camiası bir kere oturup kendi kendine sorması lazım. "Musa Alioğlu bizi temsil edebilir mi?" Kimdir bu adam? Nereden nasıl düştü bu camiaya? Hürriyet'in Trabzon muhabirliğinden kovulduktan sonra Kolot2un yeğeni olarak kıyıdan kıyıdan girdi sektöre. Bilmeyen de O'nu havacılıktan anlıyor sanar. Sektörün düştüğü duruma bak. Havacılığa yıllarca hizmet etmiş, emek vermiş değerler kıyıda köşede beklerken, "Uyanık" biri çıkmış kapmış bu unvanı. Sn. Kolot'un yeğeni sıfatıyla sen elalemi "Havacı" yap. sonra Bu dernekten bir şeyler bekle... Havacılık sektörünün temsilcileri ayıklayın aranızdaki "Yalakaları" İşinize sahip çıkın.
  • Musa Alioğlunun duayen olarak bahsettiği kişilere katılmıyorum. Onlar şirket batırmaktan başka ne yapmışlar bir sormak lazım. Ancak Ali Sabancının sözleri de etik değil.
  • Sayın Sabancı'nın üçbuçuk hava yolu kalır sözlerinin doğruluğunu zaman gösterecek bize. Bu arada sayın Alioğlu'nun "AĞABEYLERE, DUAYENLERE sorun" önerisine de katılmıyorum. Atalarımız ne demişler? Akıl yaşta değil baştadır..
  • Bu konu bence gereksiz yere uzatılıyor. Ali Bey tabiki düşüncelerini açıklamakta özgür, tabiki dilin kemiği yok ama biraz daha dikkatli konuşması gerekir diye düşünüyorum. Bir yorumcu yazmıştı Ali Bey Rahmetli Sakıp Ağaya benzemeye çalışıyor diye ama Sakıp Ağa hep motive edici cesaretlendirici konuşmalar yapardı, insana önem verirdi, çalışanına yatırım yapardı, gereksiz konuşmazdı. Naçizane tavsiyem bu yönlerini örnek alın. Gücünüzü göstermek için ortamı germenize kaos yaratmanıza gerek yok.
  • ben bu adamı ilk defa abbas güçlünün programında dinledim.o zaman dedim ki ''vah vah''.havacılık böle adamlara kaldıysa yandık.ama şunu söyleyelim,ben bu havacılıkta hoplayıp zıplayan çok adam gördüm,kimlermi?hatırlamıorum,hepsi yok olup gitti...

İşte, TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu'nun canlı yayında aktardıkları...

 

Airport TV: Ali Sabancı Türkiye’de 3.5 havayolunun kalacağını söyledi. Siz bunun la ilgili ne söyleyeceksiniz?

 

Musa Alioğlu: Tarihte, Özal’ın bir lafı vardı. Gazetelere yönelik olarak, “Türkiye’de 2.5 gazete kalacak” demişti. Ancak ne yazık ki tarih, Özal’ı doğrulamadı. Bugün Türkiye’de 15-20 tane gazete var. Şimdi sayın Sabancı’nın da 3.5 havayolu şirketi kalacak sözüne katılmıyorum. Gönlüm her zaman bardağın yarısı dolu felsefesinden yana. Arzu ediyorum ki şirketlerin kapanması yerine, ya da kapanmasını varsayacak bir kehanette bulunmak yerine, yeni şirketler kurulsun. Ufkumuz genişlesin, daha büyük olalım. Avrupa’ya da kafa tutalım. Gelelim 3 buçuk şirket meselesine…Ben asla bu düşünceye katılmıyorum. Şöyle ki, Türkiye’de şu anda üçü kargo olmak üzere, toplam 16 havayolu şirketi faaliyettedir. Şu ana kadar petrolün 140-150 dolara geldiği dönemde bizim şirketlerimizden bariz bir şekilde büyük bir sıkıntı yaşayan şirket bilmiyorum, görmedim. Henüz de duymadım, o nedenle de diyorum ki,  yakın zamanda bir kapanma, bir yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacağız. Kaldı ki hangi zaman diliminde 3.5 şirket kalacak? Önümüzdeki 3 ayda mı, 5 ayda mı? Bunu da bilmek lazım. Aslında daha doğrusu şöyle düşünelim. Kehanette bulunmaya bence gerek yok. 3.5 şirket Türkiye’ye azdır. Türkiye’ye daha çok şirket lazım. Bırakınız kursunlar, bırakınız uçsunlar…Benim gönlüm bunlardan yana…böyle karamsar bir tablo çizdiği için sevgili Ali Sabancı’ya sadece şunu söylüyorum. Ali Sabancı kültürlü, zeki bir adamdır. O bir şeyler bilerek bunu söylemiş olabilir ama ben de kendi düşüncelerimi söylemek hakkına sahibim. Onu çürütmek değil tabii amacım. Amacım şirketler batmasın, şirketler hep yaşasın. TÖSHİD çatısı altında 16 şirket değil, 26 şirket olsun. Gönlüm bundan yana…

 

Airport TV: Peki sizce Ali Sabancı’nın sektörde bildiği ama hiçbir yöneticinin bilmediği bir şey mi var? Neye dayanarak bu iddiaları ortaya atmış olabilir?

 

Musa Alioğlu: Sayın sabancı sektöre yeni gelen bir arkadaşımız. Yani şöyle söyleyeyim. Eğer bu işte birileri bir şeyler konuşacaksa, ben duayenlerin ve büyük ağabeylerimizin bir şeyler bildiğine inanırım. Yani beni mazur görsün, amacım onu kırmak ve yaralamak da değil ama burada 15 yıldır yaşayan şirketler, 20 yıldır uçakçılıkla uğraşan ağabeylerimiz var. İsim de verebilirim. Cankut Bagana, Yavuz Çizmeci ve yıllardır bu sektöre hizmet eden insanlar…Ben onlardan böyle bir şey duymadım. Hiç kimse bana böyle bir şey demedi. Ne özel sohbette, ne de medyaya yansıyan haliyle…Sayın Ali Sabancı’nın bilmediğimiz tarafları olabilir. Keşke bunları da söylese…Neye dayanarak? Niçin böyle konuştular? Ancak ben üzüldüm yani…Haberi okuyunca içimden “ Vah vah!” dedim. Demek ki halimiz kötü. Demek ki havacılık sektörü iyi gitmiyor. Ama sonra şöyle bir durdum neden çok kötü diyorum diye…Tamam petrol sıkıntısı çok kötü. Avrupa’dan, Amerika’dan esen rüzgarlar var. Şirketler batıyor. Bankalar, finans ve yatırım kuruluşları batıyor ama yani Avrupa’da batan havayolu şirketleriyle bizim şirketlerimizi aynı kefeye koyarak, “Batarlar, kimse kalmaz. 3.5 şirket kalır” demeyi ben biraz iddialı bir söz olarak görüyorum. Ben bu iddiaya katılmıyorum.

 

Airport TV: Sektörde bu tarz açıklamalar nasıl karşılanıyor?

 

Musa Alioğlu: Valla tabii ki şöyle söyleyeyim. Birileri üzerine alınır ya da alınmaz. “Acaba beni mi kastetti, yoksa onu mu kastetti?...” Bu tabii çok keyifli bir şey değil.  Bu nedenle de edindiğim izlenimi iddiayı söylemek isterim. Ya ne gerek var böyle laflara? Böyle konuşmak moral değil, moral bozukluğu getirir. Bu kanaat hakim oldu bazı arkadaşlarımızda…Bazıları da çok gerçekçi, buldular belki bu açıklamayı. “Aferin ne güzel dobra dobra düşüncesini söylüyor” diye. Düşüncesini söylediği için Sabancı’nın bu tavrına saygı duyuyorum ama zaten sektörün sıkıntıları dertleri çokken, “Herkes gidecek, 3.5 şirket kalacak” demek…Yani 12.5 şirketin batacağını söylemeye getiriyor sayın Sabancı. THY’yi de katarsak 14 şirket. Hadi 3’ü batsın. 13.5 şirket batacak demektir. Yazık olur Türkiye ekonomisine. Batmasın şirketler. Bırakınız yaşasınlar diyorum ben.

 

 

SABANCI'YA TEPKİ DİNMİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Rumuz ~ 16 yıl önce
Bence sn:Ali SABANCI ilginç çıkışları ve cicibabasının basını sayesinde pegasusun reklamını da bedavaya getirmek istiyor.Yalnız unuttuğu şey rahmetli amcası kadar medyatik olmadığı.3.5 şirketten kastı içerisinde OHY de varsa eğer Türkiye'de gerçek havacılığın,sektörün tüm halkı kucaklayacak açılımları yapmasının temel nedenin sn Cankut BAGANA ve sn Şehabettin BOLLUKÇU'nun girişimlerinin olduğunu asla unutmamasını dilerim.Dolayısıyla OHY her platformda desteklenmesi ve savunulması gereken güzide bir havayolumuzdur.Asla buçuk şirketi değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Approach ~ 16 yıl önce
Bu reklamdan başka bişey değildir. Bu şirketler sağlamdır bunlarla uçun, diğerleriyle uçmayın diyor Ali bey. Her ne kadar kurnazca bir yaklaşım olsa da hiç etik değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOBMARLEY FARUK ~ 16 yıl önce
KARDEŞİM BURDA ALİ ABİMİNDE SÖZLERİNE HAK VERMEMEK ELDE DEĞİL.TAMAM BU SEKTÖRDE BİZLER KADAR DENEYİMİ YOK BELKİ AMA ALİ KARDEŞİMDE KISA SÜREDE ÇOK YOL KATLETTİ.SÖZLERİME SON VERİRKEN BURADAN BÜTÜN İZMİR HAVAŞ ÇALIŞANLARINA,ÖZELLİKLE KAYIP EŞYADAKİ KADİM DOSTLARIMA SELAM VE SAYGILARIMI İLETİYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mike ~ 16 yıl önce
Canku Bagana,Şehabettin Bollukçu bunlar duayendir.Havacılık camiasına gerçek hizmetleri dokunmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 16 yıl önce
Türk özel sektör sivil havacılık camiası bir kere oturup kendi kendine sorması lazım. "Musa Alioğlu bizi temsil edebilir mi?" Kimdir bu adam? Nereden nasıl düştü bu camiaya? Hürriyet'in Trabzon muhabirliğinden kovulduktan sonra Kolot2un yeğeni olarak kıyıdan kıyıdan girdi sektöre. Bilmeyen de O'nu havacılıktan anlıyor sanar. Sektörün düştüğü duruma bak. Havacılığa yıllarca hizmet etmiş, emek vermiş değerler kıyıda köşede beklerken, "Uyanık" biri çıkmış kapmış bu unvanı. Sn. Kolot'un yeğeni sıfatıyla sen elalemi "Havacı" yap. sonra Bu dernekten bir şeyler bekle... Havacılık sektörünün temsilcileri ayıklayın aranızdaki "Yalakaları" İşinize sahip çıkın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duayen ~ 16 yıl önce
Musa Alioğlunun duayen olarak bahsettiği kişilere katılmıyorum. Onlar şirket batırmaktan başka ne yapmışlar bir sormak lazım. Ancak Ali Sabancının sözleri de etik değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Sayın Sabancı'nın üçbuçuk hava yolu kalır sözlerinin doğruluğunu zaman gösterecek bize. Bu arada sayın Alioğlu'nun "AĞABEYLERE, DUAYENLERE sorun" önerisine de katılmıyorum. Atalarımız ne demişler? Akıl yaşta değil baştadır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Fil ~ 16 yıl önce
Bu konu bence gereksiz yere uzatılıyor. Ali Bey tabiki düşüncelerini açıklamakta özgür, tabiki dilin kemiği yok ama biraz daha dikkatli konuşması gerekir diye düşünüyorum. Bir yorumcu yazmıştı Ali Bey Rahmetli Sakıp Ağaya benzemeye çalışıyor diye ama Sakıp Ağa hep motive edici cesaretlendirici konuşmalar yapardı, insana önem verirdi, çalışanına yatırım yapardı, gereksiz konuşmazdı. Naçizane tavsiyem bu yönlerini örnek alın. Gücünüzü göstermek için ortamı germenize kaos yaratmanıza gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nastaraniyna ~ 16 yıl önce
ben bu adamı ilk defa abbas güçlünün programında dinledim.o zaman dedim ki ''vah vah''.havacılık böle adamlara kaldıysa yandık.ama şunu söyleyelim,ben bu havacılıkta hoplayıp zıplayan çok adam gördüm,kimlermi?hatırlamıorum,hepsi yok olup gitti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000