29 Ocak 2016, Cuma 11:22:27

Pegasus'un cezası kaldırıldı

Pegasus, 2011 yılı ile ilgili Mahkemenin 20.204.360 TL tutarında KDV tarhiyatı ve 30.306.540 TL tutarında vergi cezasının kaldırılmasına karar vergi cezasını kaldırdığını bildirdi.
  • Çakalsınız
  • O vergi konusu zaten bir algı operasyonuydu. Yobaz şirkete karşı laik anlayışın hüküm sürdüğü şirketi zora sokmak için. Böyle davalar Doğan Gurubuna da açıldı, Koç Gurubuna da.
  • Seneler öncee bu vergi borcu bahane edilerek personelin kar paylarından kesinti yaptılar çok güzel para yatıcak derken ve söylenen şirkete son dakika ceza geldi bahanesiydi. Umarım şimdi bu parayı eklerler. Yöneticilerin ev araba aldığı kar payı ücretleri yeter birazda çalışan personele ilaç gelecek şekilde paralar almalılar özellikle geçen zorlu 2015 yaz sezonu göz önünde tutularak.
  • Bankanın hesap hareketleri yerine maas bordronu incelersin orda hersey acık.
  • Pegasus kabin memurlarına asgari maas zammı yansımıstır maasını daha ayrıntılı incelemelisin. Emin olmadığın ve doğrusunu bilmediğin bir konuda sirketi halka acık bir haber sayfasında bu sekilde karalamaya calısman cok yanlıs. Sirketten bu kadar sikayetciysen de buralara hatalı yorumlar yapmak yerine baska sirketlere basvuru yapmanı tavsiye ederim.
  • PEGASUS' UN ( en azından bildiğim kadarıyla ) KABİN MEMURLARINA , DEVLETİN VAAD ETTİĞİ ASGARİ ÜCRET ZAMMININ YANSIMADIĞINI DA HABER YAPSANIZ YA. ÜSTÜNE ÜSTLÜK ÇALIŞAN PERSONEL ANLAMASIN DİYE CAFE PİRİMLERİNİ MAAŞ İLE BİRLEŞTİRMİŞLER. SKANDAL BU HABER. KAÇIRMA ! bi dost
  • ooo bağlantı alırım bi dal. kimbilir neye biat ettiler??

Pegasus, 2011 yılı ile ilgili Mahkemenin 20.204.360 TL tutarında KDV tarhiyatı ve 30.306.540 TL tutarında vergi cezasının kaldırılmasına karar vergi cezasını kaldırdığını bildirdi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"13 Kasım 2014 tarihli özel durum açıklamamız ile yatırımcıların bilgisine sunulduğu üzere Şirketimiz, 2009, 2010, 2011 yılları ve Ocak 2012 dönemleri için finansal kiralamaya taraf yerleşik olmayan uçak kiralama şirketlerine uyguladığı KDV oranlarına ilişkin olarak aleyhine düzenlenen toplam 30.872.430 TL tutarında KDV tarhiyatı ve toplam 46.308.645 TL tutarında vergi ziyaı cezasını kaldırılması için vergi mahkemeleri nezdinde iptal davaları açmıştır. İlgili dönemler içerisindeki her bir takvim ayı için ayrı tarhiyat ve ceza uygulanması nedeniyle bu uygulamalar aleyhine açılan davalar farklı vergi mahkemeleri tarafından incelenmektedir.

2011 yılının tüm dönemlerine ilişkin tarhiyat ve ceza uygulamalarını inceleyen İstanbul 11. Vergi Mahkemesinin tarafımıza bugün iletilen kararı ile Şirketimizin yurtdışından yaptığı finansal kiralama hizmetinin %1 oranında KDV'ye tabi olduğu ve ilgili verginin %18 oranında hesaplanarak cezalı olarak tarh edilmesinin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle 20.204.360 TL tutarında KDV tarhiyatı ve 30.306.540 TL tutarında vergi cezasının kaldırılmasına karar verilmiştir. 2009, 2010 ve Ocak 2012 dönemlerine ilişkin açmış olduğumuz davalara ilişkin tarafımıza henüz ulaşan bir karar bulunmadığını ve İstanbul 11. Vergi Mahkemesi kararına karşı idarenin Danıştay nezdinde temyiz imkanı bulunduğundan söz konusu kararın kesinleşmediğini yatırımcılarımızın dikkatine ve bilgisine sunarız."

Pegasus'un cezası kaldırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Çakalsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergi ~ 8 yıl önce
O vergi konusu zaten bir algı operasyonuydu. Yobaz şirkete karşı laik anlayışın hüküm sürdüğü şirketi zora sokmak için. Böyle davalar Doğan Gurubuna da açıldı, Koç Gurubuna da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madurlar ~ 8 yıl önce
Seneler öncee bu vergi borcu bahane edilerek personelin kar paylarından kesinti yaptılar çok güzel para yatıcak derken ve söylenen şirkete son dakika ceza geldi bahanesiydi. Umarım şimdi bu parayı eklerler. Yöneticilerin ev araba aldığı kar payı ücretleri yeter birazda çalışan personele ilaç gelecek şekilde paralar almalılar özellikle geçen zorlu 2015 yaz sezonu göz önünde tutularak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
incele ~ 8 yıl önce
Bankanın hesap hareketleri yerine maas bordronu incelersin orda hersey acık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde ~ 8 yıl önce
Bordroyu gördün mü sen . Halla hallaa. Bi sen mi eriştin bu bordroya zeki ağaç.
airporthaber! e ~ 8 yıl önce
Pegasus kabin memurlarına asgari maas zammı yansımıstır maasını daha ayrıntılı incelemelisin. Emin olmadığın ve doğrusunu bilmediğin bir konuda sirketi halka acık bir haber sayfasında bu sekilde karalamaya calısman cok yanlıs. Sirketten bu kadar sikayetciysen de buralara hatalı yorumlar yapmak yerine baska sirketlere basvuru yapmanı tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inceledim ~ 8 yıl önce
Ben inceledim de sen ne yaptın ? Ondan haber ver , bıre bihaber ! (:
airporthaber ! ~ 8 yıl önce
PEGASUS' UN ( en azından bildiğim kadarıyla ) KABİN MEMURLARINA , DEVLETİN VAAD ETTİĞİ ASGARİ ÜCRET ZAMMININ YANSIMADIĞINI DA HABER YAPSANIZ YA. ÜSTÜNE ÜSTLÜK ÇALIŞAN PERSONEL ANLAMASIN DİYE CAFE PİRİMLERİNİ MAAŞ İLE BİRLEŞTİRMİŞLER. SKANDAL BU HABER. KAÇIRMA ! bi dost

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iq ~ 8 yıl önce
arkadaş sen personelsen lütfen istifa et. koskoca borsada işlem gören bir şirkete yaptığın suçlamaya bak ? maaş artı prim ne ise tek kalem olarak hesabına geçmesini verilmesi zorunlu olan bir bedelin kaçırılması olarak algılaman ???
oo torpil ~ 8 yıl önce
ooo bağlantı alırım bi dal. kimbilir neye biat ettiler??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 8 yıl önce
beleş uçak bileti olabilir, ankarayı bırak diyebilirler thy tekele devam
Biat ~ 8 yıl önce
Her işin fıtratındadır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000