05 Ocak 2016, Salı 10:37:12

Pegasus Rusya uçuşlarını durdurdu

Pegasus Havayolları, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz sonrası uçuş ekiplerine vize uygulayınca ve vize başvurularına cevap alamayınca Rusya uçuşlarını durdurdu.
  • Uçaklarını düşür, pilotunu havada katletsinler sonrada bu ruslar niye yapıyorlar de, ne ala
  • sabiha gökçenden artık rusya ya hiç uçuş kalmadı.
  • Bence Ali başkan artık kendi uluslararası havalimanını inşaa etmeli, SAW'da pilotlara shortcut dilendirmekten kurtulur, hep inişte kalkışta nambır van :)
  • Gitceğimden değil sadece meraktan soruyorum, zaten vize yoksa da kötü muamele görmek kaçınılmaz şuan
  • Arkadaslar bu ruslarin yaptigi hic hos seyler degil. Aslinda ruslara Türkiye girme yasagi vermeleri gerekiyor. Ruslar dan cektigim ne ya.
  • Pgs 23 nisana aldığım Moskova biletlerimin ancak 1/3ünü iade ediyor. Kendisinin bile uçacağı belli değilken niye tamamını iade etmiyor? ( Biletleri uçak krizinden önce almıştım, koşullar değişti, ama ücretsiz iade yine de yok.)
  • atma kocum neresı ıcaoya uygun.ucus ekıbınden kalıs yoksa vıze ısteyemessın.oyle bur kural yok.bılmıs gıbı atma
  • Dişe diş kardeşim. Aeroflota yer hizmetlerini ağırdan alıcaksın, Kalkış için sıra sonuna atıcaksın, vize uygulayacaksın, bol bol ret vericeksin, her türlü zorluğu çıkartacaksın
  • ICAO ya aykiri bir durum yok burda. Yabancilarada bu uygulamayi yapiyorlar.

Pegasus Havayolları, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz sonrası uçuş ekiplerine vize uygulayınca ve vize başvurularına cevap alamayınca Rusya uçuşlarını durdurdu. 

Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığı Rusya uçuşlarını 13 Ocak tarihine kadar iptal etti. İptale gerekçe olarak Rusya hükümetinin aldığı bir kararla Türk taşıyıcılarda görevli uçuş ekiplerinden vize talep etmesi ve vize başvurularına cevap vermemesi gösterildi.

İşte Pegasus’tan yapılan o açıklama:

“Rusya Federasyonu’nun tüm dünyada kabul edilmiş  ICAO (International Civil Aviation Organization) kurallarına aykırı olarak Türk Taşıyıcılarına ait uçucu ekiplerden 01 Ocak 2016 itibariyle vize talep etmesi ancak Şirketimizce yapılan vize başvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar ( 12 Ocak 2016 Salı günü dahil)  iptal edilmiştir. İlgili uçuşlara bileti olan misafirlerimize çağrı merkezimiz ( 0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz iade yapılacaktır.

Elimizde olmayan sebeplerden dolayı gelişen bu olay neticesinde yapılan iptallerden dolayı üzgün olduğumuzu belirtiriz. Uçucu ekiplerimiz için istenen vizeleri alma konusunda girişimlerimiz devam etmekte olup vizeleri alınmasını takiben uçuşlarımızı tekrar başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”

Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Rusya’da Moskova ve Krasnodar’a direkt seferler düzenliyor.

©AirportHaber

Pegasus Rusya uçuşlarını durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

bekir ~ 8 yıl önce
Uçaklarını düşür, pilotunu havada katletsinler sonrada bu ruslar niye yapıyorlar de, ne ala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kirbe ~ 8 yıl önce
İnşallah sen ve senin gibi vatan hainleri de en yakın zamanda geberir. Evine giren hırsızı vuran adamı haklı bulanlar, vatanının hava sınırlarını işgal eden rus gavurunu kuralları yerine getirerek vurduk diye rusçocuğu oldular! Dün sorsan kamalın çocuklarıydı bunlar karar verin kimin çocuğusunuz (biliyorsanız tabi).. Hepiniz vatan hainisiniz en acı ölümü tadarsınız inşalllah...
IS - iT ~ 8 yıl önce
tr de senin gibi IS-iT teroristleri oldugu surece tr den bi cacik olmaz ! Asil vatan haini sensin ! Kurtleri kalles bir sekilde arkasindan vurdunuz ! Arti Kurtlerin petrolunu aliyorsunuz .... Buna yedigin kaba sicmak denir ! Ruslarin biyerlerini yalarken iyiydi demi ?!? Sangay 5 lileri yok Avrasya birligi .... O F-16 arkadan kalles bir sekilde vurcagina kapissaydi ya !! Ama yemez ... Kaleslik sizin gibi IS-iT lilerin kanina islemis .... Avrupa,Amerika,Rusya,Cin .... Kisacasi butun dunya sizin gercek yuzunuzu gordu ... Herkez tr ye karsi tavir aldi :))) yakinda sizi nato dan atarlar ... Bakalim o zaman ne halt yiceksiniz :))) tr nin suriye ,irak,libya olmasi yakindir ... keser doner sap doner gun gelir hesap doner ;)))
saw ~ 8 yıl önce
sabiha gökçenden artık rusya ya hiç uçuş kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs Havalimanı ~ 8 yıl önce
Bence Ali başkan artık kendi uluslararası havalimanını inşaa etmeli, SAW'da pilotlara shortcut dilendirmekten kurtulur, hep inişte kalkışta nambır van :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil pasaporta vize varmı? ~ 8 yıl önce
Gitceğimden değil sadece meraktan soruyorum, zaten vize yoksa da kötü muamele görmek kaçınılmaz şuan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadas ~ 8 yıl önce
Arkadaslar bu ruslarin yaptigi hic hos seyler degil. Aslinda ruslara Türkiye girme yasagi vermeleri gerekiyor. Ruslar dan cektigim ne ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Pgs 23 nisana aldığım Moskova biletlerimin ancak 1/3ünü iade ediyor. Kendisinin bile uçacağı belli değilken niye tamamını iade etmiyor? ( Biletleri uçak krizinden önce almıştım, koşullar değişti, ama ücretsiz iade yine de yok.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahmin ~ 8 yıl önce
siz internet sitesinden kendiniz iptal etmeeyin müşteri hizmetlerini arayın 23 Nisana problem çözülür
tknet ~ 8 yıl önce
atma kocum neresı ıcaoya uygun.ucus ekıbınden kalıs yoksa vıze ısteyemessın.oyle bur kural yok.bılmıs gıbı atma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
Dişe diş kardeşim. Aeroflota yer hizmetlerini ağırdan alıcaksın, Kalkış için sıra sonuna atıcaksın, vize uygulayacaksın, bol bol ret vericeksin, her türlü zorluğu çıkartacaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke kolay olsa ~ 8 yıl önce
O da gazını alıverir
TKnet ~ 8 yıl önce
ICAO ya aykiri bir durum yok burda. Yabancilarada bu uygulamayi yapiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medjaı ~ 8 yıl önce
yabancı havayollarının yatı yapacak olan ekıplerıne bunu yapıyorlardı. ancak turn-around seferlerı bunun dısındaydı. su an Turk tasıyıcılara yapılan durum su: ucagı bosaltın ve pasaport kontrolden gecın seklınde. zaten Turk SHGM tarafından verılen landıng card'ları da tanımadıklarından dolayı bu ıstıyorlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000