24 Mart 2016, Perşembe 16:00:48

Pegasus pilotlarını uçuran zam!

Nisan ayında başlayacak havayolları arasında uçuş ekibi transfer yasağı öncesinde Pegasus Havayolları, pilotlarını kaybetmemek için yüzde 20 civarında zam yaptı. Kaptan pilot maaşları 40 bin TL’yi aştı.
  • Pilotluk gercekten zor bir meslek. Ki su pilotlugu basit gostermeye calisanlar sunu bilsin pilotlarin akademik en aldigi egitim sizin o yucelttiginiz tıp tan daha yüksek ve her konudada zeka potansiylleri var once arastirin sonra laf atin.
  • 200TL kar payı alan memur var, bu neyin kafasıdır?? Rezillik yahu!..
  • Turkiye'deki pilot maaslarini cok bulan yorumcu arkadaslari, Linkedin'de pilot ilanlarini takip etmeye davet ediyorum. Daha yeni Cin'de 27000 dolar (77000 TL/AY) ucretle 37 kaptani ilani gordum. Base ise Bangkok. Bangkok gibi ucuz bir sehirde yasayip 27000 dolar kazanacaksiniz, dusunun... Dunya standartlarina gore Turkiye'deki pilot maaslari yuksek degil. Eger ayni rakamlari sizler de kazanmak istiyorsaniz, konusmayi, yazmayi birakin. Nasil pilot olurum, onu arastirin. Lafla gemi yurumez... Bu arada 9 yillik sivil havacilik tecrubeme dayanarak soyluyorum; isin esasi ucus okulunu bitirmek degil, havayolu firmasina kendini kabul ettirebilmek veya is bulabilmektir ;)
  • Sektörde pilotların maaşları artarken diğer birimlerde maaşların düşmesi yada onlara göre daha az artmasının temel sebebi; bu camianın yani pilotların birbirlerini desteklemesidir. Tekniğe üç kuruşa birisi işe alındığında sevgili yöneticilerimiz sevinirken , piyasamızın düşmesi tabiki normaldir. Birbirlerini tutan ve destekleyen pilot arkadaşlarımı tebrik eder hepımıze özellikle teknisyenlere de ornek olmasını dilerim.Aldığınız paraları sonuna kadar hakettiinizi düşünüyorum. Saygılarımla
  • PGS iyidir, iyi...
  • TK PGS nin kabin ekiplerini toplarsa PGS de TK nın kaptanlarını toplar. Walla taktikse bile süper taktik. ayrıca TK cidden az para veriyor. Kabin ekibi de az alıyor. TK Pegasusun kaybettiği yolda ilerliyor. iki tarafı da çok iyi bilen biri olarak söylüyorum TK nın politikası çok yanlış şuan . az adamla çok iş tekniğini PGS denedi ve gereken cevabı istifalarla şirket değiştirmelerle gördü. Şimdi aynı şeyi TK yapıyor. Az adamla çok iş başta karlı görünebilir ama uzun vadede skandal olur.
  • yolcu,havacılık pilot demektir gerisi de teferruat,pilot maaşını kıskanan yan sanayi ürünleri sizde pilot olsaydınız sizde kazansaydınız lüzumsuz işler memurları
  • unutmayın ali bey 5000 tl.ye kaptan uçuracağım demişti...bugünlerde geçecek.soguk karanlık kış günlerine birikim yapın.....
  • Hep kaptanlar düşünülüyor? Birazda memurlar düşünülsün........ Yazıklarrrr yazıklarrrr
  • 20-25 dk turnaround süresi ve günde 5 bacak No delay uçabilecek , 30 knot g/s ile rolling T/o yapacak delikanlı tk pilotlarını , 320 knot ile descent yapacak kamikaze leri bekliyoruz... Hakeden alır..

Nisan ayında başlayacak havayolları arasında uçuş ekibi transfer yasağı öncesinde Pegasus Havayolları, pilotlarını kaybetmemek için yüzde 20 civarında zam yaptı. Kaptan pilot maaşları 40 bin TL’yi aştı.

Havayolu şirketlerinin pilot kapma savaşı pilotlara yaradı. Şirketler pilotlarını kaybetmemek ve elinde tutabilmek için pilotlara ciddi oranlarda zam yapma kararı aldı. Nisan ayında başlayacak uçuş ekibi transfer yasağına sayılı günler kala hem pilotlarını kaptırmamak hem de yoğun yaz sezonu öncesinde yeni pilotlarını bünyesine katmak isteyen şirketler kesenin ağzını açtı.

Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli operasyon düzenleyen Pegasus Havayolları, bu konuda en cömert havayollarından biri oldu. THY’den de son dönemde bir çok pilotu kadrosuna kadar Pegasus Havayolları, sektör başına ücretlerde ciddi oranda artış yaptı. Son yapılan zamlarla birlikte, Pegasus’un yıl sonu maaş ortalaması yüzde 15-20 arttı. Böylelikle kaptan pilot maaşları 40 bin TL’nin üzerine çıktı.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, THY’de görev yapan pilotların toplu iş sözleşmesi zamlarını beklediği ve yasağın devreye gireceği son ana kadar başka şirketlere gitme olasılıkları bulunduğu öğrenildi.

©Airporthaber.com

Pegasus pilotlarını uçuran zam!

Yorumlar Tüm Yorumlar (181)

Skylove ~ 6 yıl önce
Pilotluk gercekten zor bir meslek. Ki su pilotlugu basit gostermeye calisanlar sunu bilsin pilotlarin akademik en aldigi egitim sizin o yucelttiginiz tıp tan daha yüksek ve her konudada zeka potansiylleri var once arastirin sonra laf atin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 8 yıl önce
200TL kar payı alan memur var, bu neyin kafasıdır?? Rezillik yahu!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfansa ~ 7 yıl önce
Pilotluk her kosulda cok zor bir Meslek vede maliyeti cok yüksek bir Meslek . Pilot havada dügmeye basip Ucak kendiliginden gitmiyor ucagi sadece Otomatenvermitung Pilots bagliyabilmek icin en azindan 200 tane islem yapmak gerekiyor. sen o Kabinde oturmuyorsun sadece hesaplarla mesgulsun. Ve hesap yapmak gerekiyor kabinde oldugun sürece . Ayni zamanda caninda her an tehlikede . Ve gercekten Pilot olabilmek Icin sadece para yetmiyor zeki olman gerekiyor sinavlarini kazanman gerekiyor yani Bu isi lütfen Burda basitlestirmeyin ben pilotlara sonuna kadar saygiliyim cok kafa gerektiren bir Meslek .
Yekta ~ 7 yıl önce
havacılık sektöründe pilotluk hariç
37 cpt ~ 8 yıl önce
Turkiye'deki pilot maaslarini cok bulan yorumcu arkadaslari, Linkedin'de pilot ilanlarini takip etmeye davet ediyorum. Daha yeni Cin'de 27000 dolar (77000 TL/AY) ucretle 37 kaptani ilani gordum. Base ise Bangkok. Bangkok gibi ucuz bir sehirde yasayip 27000 dolar kazanacaksiniz, dusunun... Dunya standartlarina gore Turkiye'deki pilot maaslari yuksek degil. Eger ayni rakamlari sizler de kazanmak istiyorsaniz, konusmayi, yazmayi birakin. Nasil pilot olurum, onu arastirin. Lafla gemi yurumez... Bu arada 9 yillik sivil havacilik tecrubeme dayanarak soyluyorum; isin esasi ucus okulunu bitirmek degil, havayolu firmasina kendini kabul ettirebilmek veya is bulabilmektir ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih ~ 7 yıl önce
Hangi okuldan mezunsunuz
teknısyen ~ 8 yıl önce
Sektörde pilotların maaşları artarken diğer birimlerde maaşların düşmesi yada onlara göre daha az artmasının temel sebebi; bu camianın yani pilotların birbirlerini desteklemesidir. Tekniğe üç kuruşa birisi işe alındığında sevgili yöneticilerimiz sevinirken , piyasamızın düşmesi tabiki normaldir. Birbirlerini tutan ve destekleyen pilot arkadaşlarımı tebrik eder hepımıze özellikle teknisyenlere de ornek olmasını dilerim.Aldığınız paraları sonuna kadar hakettiinizi düşünüyorum. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengomen ~ 8 yıl önce
PGS iyidir, iyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyboy ~ 8 yıl önce
TK PGS nin kabin ekiplerini toplarsa PGS de TK nın kaptanlarını toplar. Walla taktikse bile süper taktik. ayrıca TK cidden az para veriyor. Kabin ekibi de az alıyor. TK Pegasusun kaybettiği yolda ilerliyor. iki tarafı da çok iyi bilen biri olarak söylüyorum TK nın politikası çok yanlış şuan . az adamla çok iş tekniğini PGS denedi ve gereken cevabı istifalarla şirket değiştirmelerle gördü. Şimdi aynı şeyi TK yapıyor. Az adamla çok iş başta karlı görünebilir ama uzun vadede skandal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
yolcu,havacılık pilot demektir gerisi de teferruat,pilot maaşını kıskanan yan sanayi ürünleri sizde pilot olsaydınız sizde kazansaydınız lüzumsuz işler memurları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 8 yıl önce
sana atc nin ne olduğunu öğretmediler heralde. havacılık pilot demekmiş. ağzı olan konuşuyor.
teytey ~ 8 yıl önce
pilotlardaki gereksiz egoyu burdada görüyoruz. parayla pilot olunabiliyorken sen neyin kafasını yaşıyorsun kardeş. pilotun zor bulunmasının nedeni pilotluk eğitiminin çok pahalı olması tek farkınız bu,kendini bir shit sanma
Oktay ~ 8 yıl önce
Ne şımarık adammışsın. Birde bu söylediklerini Klavye arkasından değil de ekibin yüzüne söylesene...
Kulhanci dan hanci olmak ~ 7 yıl önce
Iste bu zihiniyet yuzunden Bende pilot olmaya karar verdim ppl Aldim normalde Cok basarili bir avionik teknisyeniyim Siz daha VOR YAKLASMASINI bilmezken sefim bu nasil oluyor diye pesimizde kosarken konu maddiyat olunca hemen tuh k.k. yazik Cok yazik
Skylove ~ 6 yıl önce
Teytey misin nesin önce zeka seviyeni olcturt onlar o kadar zorlu sınav lari basaripta pilot oluyorlar istedikledi egoyuda yaparlar sonucta onlat bunlari basarmis kiskancliginla laf yapip durma once bi git zeka seviyeni yukselt.
.. ~ 8 yıl önce
unutmayın ali bey 5000 tl.ye kaptan uçuracağım demişti...bugünlerde geçecek.soguk karanlık kış günlerine birikim yapın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memurlar??? ~ 8 yıl önce
Hep kaptanlar düşünülüyor? Birazda memurlar düşünülsün........ Yazıklarrrr yazıklarrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay ~ 8 yıl önce
Memurlar zam aldı yaa! Asgari ücret farkı+50TL....
Pgs pilotu olmak öyle kolay değil ~ 8 yıl önce
20-25 dk turnaround süresi ve günde 5 bacak No delay uçabilecek , 30 knot g/s ile rolling T/o yapacak delikanlı tk pilotlarını , 320 knot ile descent yapacak kamikaze leri bekliyoruz... Hakeden alır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 8 yıl önce
Sanki herseyi pilot yapiyor, kabin ok vermese kaldiramazsin, kalkmaz.....
Kabin? ~ 8 yıl önce
Hahah fasulye ya. Boyle biseyi de ilk defa goruyorum. Kabin ok vermese kalkmazmis puhahhaah valla supermis. Boyle biseyle avunmak cok ezik bi davranis yaw
Yazik ya :) ~ 8 yıl önce
Hayatinda ucaga bile binmemissin, gelip burda sirf erisebiliceksin onlara sesini duyurabiliceksin diye yazip duruyorsun :)) yaz kardes yaz ya. Evet ben pilotum, soru ezberledim, herseyi su gibi ezberleyebiliyorum. Koy onume 250 bin soru yarin istedigini sor, kacirmam. Ucak ucurmak mi? Yaw maymuna versen ucurur, ne ki bisiklet gibi bisey. Acil durumda ne mi yapicam? Yaw dedim ya ezberim iyi, kitap ne diyorsa yapiyorum. Para cok mu veriyolar? Yaw o kadar dedim bu isin ederi asgari ucret, ama veriyorlar napiyim? Almiyim mi? Sana mi veriyim? Niye, agzin cok laf yapiyor ya da asiri kiskancsin bu hayatta bi baltaya sap olamamissin falan bu yuzden mi?
Maaslara laf edenler ~ 8 yıl önce
Cok zavallisiniz olm ya, keske olseniz
Oktay ~ 8 yıl önce
Şu Pegasus Pilotları harbiden çok şımarık. Kabinin yüzüne gülerler sonra arkasından konuşurlar. Erkekseniz yüzlerine söyleyin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000