26 Kasım 2012, Pazartesi 12:26:26

PEGASUS HAVAYOLLARI MALİ DARBOĞAZDA MI?

Ali Sabancı’ya ait Pegasus Havayolları, kurulduğundan bu yana belki de ilk kez personel maaş ödemesi konusunda gecikme yaşadı. Pegasus personeline hangi alacakları ödenmedi?
  • Böyle komik mazeret olur mu ? Taşınma nedeniyle gecikme oluyorsa, 2009 Eylül de Halkalı da meydana gelen sel nedeniyle neden en ufak bir gecikme yaşanmadı o halde,ödemelerimizi tıkır tıkır aldık o dönemde bile. Kimseyi kandırmayın, ayrıldı İnsan Kaynalarının iş bilen ekibi, onları çoookkk arıyoruz ,daha da uzun zaman arayacak gibiyiz.
  • Bütün bu gecikmelerin tek nedeni ik nın tüm İslerini havacılığın h sini bilmeyen bir firmaya vermesidir.isi bilen ve yapan ekipin neredeyse hepsi ayrıldı bildigim kadarıyla,Allah daha büyük aksiliklerden şirketi korusun
  • Şimdi bu eksik odemeler haber konusu olmuş eywallah..söyleyecek sözüm yok.Bir kişi çıkıp da geçmişten bugüne kabin ekiplerinin hangi yöntemlerle ne şekilde mağdur edildiğinden bahsetmiyor.FAA 1992 yılındaki araştırma sonucu : uçuşta alınan radyasyonun nükleer santral çalışanının maruz kaldığının iki katı olduğunu olduğu yönünde. 11 bin 200 metrede yapılacak 4.1 saatlik yolculuk sırasında röntgen filmi çektirmiş kadar radyasyona maruz kalınıyor. Yılda ortalama 900-1000 saat uçuş görevi gerçekleştiren Pilot ve kabin memurları kozmik radyasyonun pençesinde..Kozmik radyasyon nedeniyle uçuş ekiplerinde daha çok göğüs ve kemik kanserine rastlanıyor. Finli bilim adamlarının araştırmasına göre kadın kabin memurlarının göğüs kanserine başka işlerde çalışan hemcinslerine oranla yakanma riski iki kat daha yüksek. BU RİSKLERİ KOKPİTE ÇOK GÜZEL MAAŞLARLA VE YAN ÖDEMELERLE SATIYORSUNUZ DA, ARKADA (KABİNDE) KALANIN CANI MI ÇIKSIN ?
  • koskoca bir yalan
  • abicim biz ilk yarı 1 ikinci yarı 2 oynuyoruz bu flying cafe dediğiniz paralarla :) büyütmeyin o kadar ne güzel toplu alacaksınız işte 4 aylık alsanız 1500 lira mesela fena mı. parça parça alınan paranın zaten nereye gittiğini anlamıyorsun. tabi 4 aylık peşin yatırsın sonra hesaplasın daha güzel olur :) adam 4 aylık alıp güle güle der diye yapmıyor onu da şirket yerinde duruyor o yüzden geriden ödemesi doğal rahat olun pgs bu yatırır.
  • THY'na geçişler başladı zaten...
  • DEGERLI AIRPORT OKUYUCU KARDESLERIM TEK BILDIGIM AYAGINI YORGANINA GORE UZATACAKSIN BIZ TÜRK INSANI AZICIK TÜYLENDIKMI HEMEN ZENGIN OLMAK DIYORUZ YAZIK SEN YALNIZ ZENGINLIGI DÜSÜNÜYORSUN AMA EMEGE SAYGI O YAZIK EMEGE SAYGI ZENGINLIGI DE GEDIRIR SAYGILARIMLA
  • arkadaşlar yatmayan pegass cafe paralarımız 3 ay gecikmeli evet...Bu gecikmeli aylarda yaptığımız servisleri biz biliyoruz nasıl yoğun geçtiğini STN-CPH-AMS BJV veya DLM yatılı seferler de BLL-ABZ-LGW ler daha bir sürü sefer.Yoğunluklarını biliyoruz, yatmayan haklarımız yeri gelir 300 tl yeri 400 tl olur (pegasus cafe) aldığımız maaş 2000 tl değil yan gelirler ile o kadar oluyor..Ve bu yan gelirler olmayınca haliyle zorlanıyoruz kimimiz ailemize yardım ediyor, kimimiz ev kredisi ödüyor, kimimiz sağa sola borcunu geciktiriyor utana sıkıla...Satış sistemimizin değişmesi şirketin taşınması etken oldu. Umarım en kısa zamanda her şey çözülür
  • Ya ağzı olan konuşuyor gerçekten ve pes diyorum.Tam 15 yıldır Pegasus Havayollarında çalışırım,Hem maaşım hemde diğer ödemeler bir gün bile şaşmadan zamanında hatta zamanından önce ödenmiştir.Bilmeyenlere duyurulur.Sadece çok küçük ödemelerde aksaklık oldu oda taşınma ve sistemsel hataların yanı sıra yeni uygulamaya konan terminal cihazlarının yanlış kullanılmasından kaynaklandı.Havacılıkta çalışan kişiler zamanında ödemeler konusunda pegasusun ne kadar hassas olduğunu iyi bilirler...
  • İşini beğenmeyen kalifiye yer personeli, TGS ye geçsin. Başta Rizeli, sonra da Karadenizli olanları hemen alırlar. Maaşlarda da 1 saat bile aksama olmaz.. Duyurulur.

Pegasus Havayolları’nda kabin ve kokpit ekiplerine maaş dışındaki bazı ödemeleri yapılmadı. Yaklaşık üç aydan bu yana Pegasus Havayolları’nın kabin ekiplerine flying cafe olarak bilinen uçak içi satıştan elde ettikleri primler ödenmedi.

Satılan ürünlerden hak ettikleri bölümü alamayan Pegasus Havayolları kabin personeli, buna ek olarak bir süredir yatı paralarını ve asgari geçim indirimi olarak bilinen AGİ ödemelerini de alamadı.

Kabin ekiplerinin dışında ikinci pilotlara da yatı paralarının ödenmediği kaydedildi.

Pegasus Havayolları, Ali Sabancı’ya ait Esas Holding tarafından satın alındıktan bu yana ilk kez ödemeler konusunda sıkıntı yaşadı.

Bugüne kadar personel alacaklarını gününde ve eksizsiz olarak ödeyen Pegasus Havayolları’nda,  son dönemde yaşanan aksamalar şaşkınlıkla karşılandı. Personele yapılan açıklamada ödemelerin aksamasına gerekçe olarak Halkalı’dan Kurtköy’e taşınılması gösterilirken eksik ödemelerin ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgi verilmedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli uçuşlar yapan Pegasus Havayolları, geçtiğimiz ay Halkalı’daki merkezden tüm birimlerini Kurtköy’e taşımıştı.

PEGASUS HAVAYOLLARI MALİ DARBOĞAZDA MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (101)

Misafir ~ 11 yıl önce
Böyle komik mazeret olur mu ? Taşınma nedeniyle gecikme oluyorsa, 2009 Eylül de Halkalı da meydana gelen sel nedeniyle neden en ufak bir gecikme yaşanmadı o halde,ödemelerimizi tıkır tıkır aldık o dönemde bile. Kimseyi kandırmayın, ayrıldı İnsan Kaynalarının iş bilen ekibi, onları çoookkk arıyoruz ,daha da uzun zaman arayacak gibiyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Bütün bu gecikmelerin tek nedeni ik nın tüm İslerini havacılığın h sini bilmeyen bir firmaya vermesidir.isi bilen ve yapan ekipin neredeyse hepsi ayrıldı bildigim kadarıyla,Allah daha büyük aksiliklerden şirketi korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLİRKİŞİ ~ 11 yıl önce
hala fly cafe primleri yatmamış siz neden bahseiyorsunuz yahuuuuuuu
Kokpite kepçeyle, Kabine çay kaşığıyla.. ~ 11 yıl önce
Şimdi bu eksik odemeler haber konusu olmuş eywallah..söyleyecek sözüm yok.Bir kişi çıkıp da geçmişten bugüne kabin ekiplerinin hangi yöntemlerle ne şekilde mağdur edildiğinden bahsetmiyor.FAA 1992 yılındaki araştırma sonucu : uçuşta alınan radyasyonun nükleer santral çalışanının maruz kaldığının iki katı olduğunu olduğu yönünde. 11 bin 200 metrede yapılacak 4.1 saatlik yolculuk sırasında röntgen filmi çektirmiş kadar radyasyona maruz kalınıyor. Yılda ortalama 900-1000 saat uçuş görevi gerçekleştiren Pilot ve kabin memurları kozmik radyasyonun pençesinde..Kozmik radyasyon nedeniyle uçuş ekiplerinde daha çok göğüs ve kemik kanserine rastlanıyor. Finli bilim adamlarının araştırmasına göre kadın kabin memurlarının göğüs kanserine başka işlerde çalışan hemcinslerine oranla yakanma riski iki kat daha yüksek. BU RİSKLERİ KOKPİTE ÇOK GÜZEL MAAŞLARLA VE YAN ÖDEMELERLE SATIYORSUNUZ DA, ARKADA (KABİNDE) KALANIN CANI MI ÇIKSIN ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 11 yıl önce
koskoca bir yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilirkişi ~ 11 yıl önce
hala fly cafe primleri ödenmedi yalanmış pöhh
büyüttükleri meblaya bak ~ 11 yıl önce
abicim biz ilk yarı 1 ikinci yarı 2 oynuyoruz bu flying cafe dediğiniz paralarla :) büyütmeyin o kadar ne güzel toplu alacaksınız işte 4 aylık alsanız 1500 lira mesela fena mı. parça parça alınan paranın zaten nereye gittiğini anlamıyorsun. tabi 4 aylık peşin yatırsın sonra hesaplasın daha güzel olur :) adam 4 aylık alıp güle güle der diye yapmıyor onu da şirket yerinde duruyor o yüzden geriden ödemesi doğal rahat olun pgs bu yatırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
büyüttüğümüz meblağ ~ 11 yıl önce
pardon da burda aylık en az 300-400 tl olan primlerden bahsediyoruz, bu paralar sizin için oyuncak olabilir bizim durumumuzla eğleniyor da olabilirsiniz ama 1300 tl sabit maaşın üstüne bunları ekleyip istanbul gibi yerde geçinen memurlarız biz. oyüzden biraz vicdanlı olun şu yorumları yaparken. ben beklerim elbet ama borcum olan banka, faturalar beklemiyor malesef. bizim derdimiz bunu anlatmak. ama zaten aldığımız cevap da ortada: primleri hesaba katmamalıymışız onları harçlık gibi görüp ona göre harcama yapmalıymışız. kusura bakmayın ama ben 400-500tlyi kendime cep harçlığı yapacak kadar çok maaş almıyorum. ayrıca bu yaklaşım hiç hoş değil dilencilik yapmıyoruz bize haybeden para verin de demiyoruz. kazandığımız emeğimizin karşılığı olan parayı istiyoruz. ama yapılan muamele de ortada.. neyse uzun lafın kısası şirket içi mevzuların böyle ortalara saçılması hiç hoş değil ama şu yorumlar da aynı derece hoş değil.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
THY'na geçişler başladı zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efaefa ~ 11 yıl önce
THY PEGASUSA SON DÖNEMDE 60 KİŞİ GELDİ EĞİTİMDELER.BU ARKADAŞLAR BOŞUNA AĞLIYO.BİZ HEPSİYLE MUHATABIZ.SERVİS İŞLERİNİ BİZ YAPIYORUZ.HİÇ ÖYLE DEDİKLERİ GİBİ DEĞİL.BİKERE 1300 MAAŞ DİYORLAR HEPSİ 1000 TL LİK EVLERDE KİRA VEREREK OTURUYO.NASIL OLUYOR BU İŞ.PARA KAZANMASALAR NASIL OTURURLAR.ORTALIĞI KARIŞTIRIYORLARKİ BELKİ ZAM YAPAR ŞİRKET DİYE.AMA UNTMAYIN.SİZ ÇALIŞMAYA MUHTAÇ OLDUKÇA PATRONUN DEDİĞİ OLUR...........
SAMI YAVUZ ~ 11 yıl önce
DEGERLI AIRPORT OKUYUCU KARDESLERIM TEK BILDIGIM AYAGINI YORGANINA GORE UZATACAKSIN BIZ TÜRK INSANI AZICIK TÜYLENDIKMI HEMEN ZENGIN OLMAK DIYORUZ YAZIK SEN YALNIZ ZENGINLIGI DÜSÜNÜYORSUN AMA EMEGE SAYGI O YAZIK EMEGE SAYGI ZENGINLIGI DE GEDIRIR SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
arkadaşlar yatmayan pegass cafe paralarımız 3 ay gecikmeli evet...Bu gecikmeli aylarda yaptığımız servisleri biz biliyoruz nasıl yoğun geçtiğini STN-CPH-AMS BJV veya DLM yatılı seferler de BLL-ABZ-LGW ler daha bir sürü sefer.Yoğunluklarını biliyoruz, yatmayan haklarımız yeri gelir 300 tl yeri 400 tl olur (pegasus cafe) aldığımız maaş 2000 tl değil yan gelirler ile o kadar oluyor..Ve bu yan gelirler olmayınca haliyle zorlanıyoruz kimimiz ailemize yardım ediyor, kimimiz ev kredisi ödüyor, kimimiz sağa sola borcunu geciktiriyor utana sıkıla...Satış sistemimizin değişmesi şirketin taşınması etken oldu. Umarım en kısa zamanda her şey çözülür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasu ~ 11 yıl önce
Ya ağzı olan konuşuyor gerçekten ve pes diyorum.Tam 15 yıldır Pegasus Havayollarında çalışırım,Hem maaşım hemde diğer ödemeler bir gün bile şaşmadan zamanında hatta zamanından önce ödenmiştir.Bilmeyenlere duyurulur.Sadece çok küçük ödemelerde aksaklık oldu oda taşınma ve sistemsel hataların yanı sıra yeni uygulamaya konan terminal cihazlarının yanlış kullanılmasından kaynaklandı.Havacılıkta çalışan kişiler zamanında ödemeler konusunda pegasusun ne kadar hassas olduğunu iyi bilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sadece çok küçük ödemelerde aksaklık oldu derken? :)yatmayan haklar 10-20 tl galiba !!
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
o çok küçük dediğim rakam sadece benim 4 ayda 3500 tl ye yaklaştı yasu arkadaşım ayrıca da cihazların doğru kullanımındaki hassayiteme ek olarak diğer arkadaşların da tam ve eksiksiz girişlerini yapmaları için gösterdiğim çabalar da cabası biran öne alacaklarımızın ödenmesini bekliyoruz
TGS ye buyrun ~ 11 yıl önce
İşini beğenmeyen kalifiye yer personeli, TGS ye geçsin. Başta Rizeli, sonra da Karadenizli olanları hemen alırlar. Maaşlarda da 1 saat bile aksama olmaz.. Duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000