11 Kasım 2014, Salı 09:02:24

PEGASUS 9 AYLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Pegasus, 9 ayda 15 milyon yolcu taşıdı. Şirket, 234 milyon TL net dönem karı elde etti.
  • 15 milyon yolcu x 29 tl rez ucreti = 435 m tl eder. aciklanan net donem kari 234 m tl . diger tum gelirleri erimis,ustune de rez gelirlerinin nerdeyse yarisida gitmis (bilet geliri olarak algilanmayan) rez ucreti olmasa 435-234=201 M TL ZARAR olacakti. anladinizmi super pegasosisin rakkam oyunlarini simdi.Genel Mud yoldugu musterileri misafir demis, siz hic telefon acip size misafirlige gelecegiz diyen misafirlerinden 29 tl ucret alan , kamu, kurum,kurulus veya kisi duydunuzmu.Ali bey ac artik gozunu , ama nafile ,etrafindaki basarisiz yoneticilerin senin gozlerini boyamislar , zarar dasin , eriyorsun profosyonel bir kurumu kendi firmani denetlet, ama isbasindakileri uzun bir tatile gonder sonra bu isi yap senin icin hayirlisi bu olur sanirim
  • Calisanlara (aile bireylerine) yansiyacak miktar belli gencler :)) hepiniz 2 ekmek 1 maltepe veysel efendi . Bekleme yapma evladim hadi.
  • Modern köleler sayesinde...
  • Aile bireylerine yansıyacakmı bakalım
  • Çalışanlara ne yansıcak acaba çok merak ediyorum.
  • Helal olsun Pegasus'a, çok daha iyi olacak inşallah.
  • Ee daha ne istiyorsun onuraire geçmek istiyorsunda ali sabancı beyefendi?
  • 234 /15 yaptığınızda 15.60 tl kazanıyor. Zaten sadece iç hat koltuk rezervasyon bedeli 29 tl demekki sadece havacılıktan zarar mı ediyor??
  • Umuyorumki bu yıl teknik personele bu karlılık oranları olumlu bir şekilde yansır.her çalışanın bunda payı olduğu özellikle teknik personelinin payı unutulmamalı.beklentilerimizin karşılanması dileğiyle.şirketin kazanması kar etmesi güzel birşey tabi ama bunda yaz kış yağmur çamur demeden gece gündüz çalışan uçağın bakımını aksatmadan sürdüren bizler unutulmamalı diye düşünüyoruz.:
  • Tek tek personele anket doldurtsunlar bakalım. Kaç kişi hakkını helal ediyor!

Yılın ilk dokuz ayında 15 milyon yolcu taşıyan Pegasus Havayolları,  234 milyon TL net dönem karı ve 308 milyon TL esas faaliyet karı elde etti.  Pegasus yılın ilk 9 ayında arz edilen koltuk kilometrede (AKK) yüzde 22 ve toplam koltuk sayısında ise yüzde 19,4 artış elde etti.

Pegasus Havayolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdiği sonuçlara göre yılın ilk dokuz ayında 2013 yılının aynı dönemine oranla satış gelirini yüzde 33 artırarak 2,4 Milyar TL’ye çıkarırken, 307 milyon TL vergi öncesi kar elde etti.  Pegasus’un 2014 yılı ilk 9 aylık operasyonel FAVÖK’ü (EBITDAR) geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artış göstererek 523.4 milyon TL oldu.

30 yurt içi, 56 yurt dışı olmak üzere 36 ülkede 86 noktaya uçuş gerçekleştiren Pegasus, taşıdığı misafir sayısını ve kapasitesini de artırmaya devam ediyor. Pegasus yılın ilk 9 ayında Frankfurt, Madrid, Kuveyt, Hamburg, Bahreyn, Cenevre, Prag, Mineralnye Vody, Budapeşte, Şarm El-Şeyh ve Hurgada olmak üzere 11 yurtdışı noktayı uçuş ağına kattı.

Pegasus, yılın ilk dokuz ayında yolcu sayısında yüzde 19.4 büyüme göstererek 15 milyon yolcu taşıdı. Pegasus’un yolcu doluluk oranı bu dönemde yüzde 80,6 olarak gerçekleşirken, iç hat Pazar payı da yüzde 28.2’ye yükseldi. Pegasus, aynı dönemde arz edilen koltuk kilometrede (AKK) yüzde 22 ve toplam koltuk sayısında ise yüzde 19,4 artış elde etti.

Yılın ilk 9 ayında operasyonel verimliliğe odaklandıklarını belirten Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat “Sürekli genişleyen uçuş ağımız ve artan misafir sayımızla önümüzdeki dönemde de ezber bozmayı sürdüreceğiz. Bu başarıdan dolayı Pegasus Ailesi olarak büyük mutluluk duyuyoruz ve bizi bu günlere taşıyan misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da misafirlerimizle beraber Türkiye’deki havacılık sektörünü değiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

PEGASUS 9 AYLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

zarar da mi acaba ? ~ 9 yıl önce
15 milyon yolcu x 29 tl rez ucreti = 435 m tl eder. aciklanan net donem kari 234 m tl . diger tum gelirleri erimis,ustune de rez gelirlerinin nerdeyse yarisida gitmis (bilet geliri olarak algilanmayan) rez ucreti olmasa 435-234=201 M TL ZARAR olacakti. anladinizmi super pegasosisin rakkam oyunlarini simdi.Genel Mud yoldugu musterileri misafir demis, siz hic telefon acip size misafirlige gelecegiz diyen misafirlerinden 29 tl ucret alan , kamu, kurum,kurulus veya kisi duydunuzmu.Ali bey ac artik gozunu , ama nafile ,etrafindaki basarisiz yoneticilerin senin gozlerini boyamislar , zarar dasin , eriyorsun profosyonel bir kurumu kendi firmani denetlet, ama isbasindakileri uzun bir tatile gonder sonra bu isi yap senin icin hayirlisi bu olur sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 9 yıl önce
milletini dolandıran mantık. ilk başlarda dünyada kalkan egzoz parası ve şimdi alo parası ile zaten bu paralar kazanıldı. Bu kazançları eleyip kar zarar belirtsinler bakalım.sonra hep beraber alkışlarız.
calisana , ~ 9 yıl önce
Calisanlara (aile bireylerine) yansiyacak miktar belli gencler :)) hepiniz 2 ekmek 1 maltepe veysel efendi . Bekleme yapma evladim hadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 9 yıl önce
Modern köleler sayesinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aile bireylerine yansıyacakmı bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çalışanlara ne yansıcak acaba çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 9 yıl önce
Helal olsun Pegasus'a, çok daha iyi olacak inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ee daha ne istiyorsun onuraire geçmek istiyorsunda ali sabancı beyefendi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlıs hesap ~ 9 yıl önce
234 /15 yaptığınızda 15.60 tl kazanıyor. Zaten sadece iç hat koltuk rezervasyon bedeli 29 tl demekki sadece havacılıktan zarar mı ediyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
201 m tl zarar ~ 9 yıl önce
Evet oyle gorunuyor yukarda birisi hesaplamis havacilik tan 201 milyon tl zararda gorunuyor .....
havaci ~ 9 yıl önce
Umuyorumki bu yıl teknik personele bu karlılık oranları olumlu bir şekilde yansır.her çalışanın bunda payı olduğu özellikle teknik personelinin payı unutulmamalı.beklentilerimizin karşılanması dileğiyle.şirketin kazanması kar etmesi güzel birşey tabi ama bunda yaz kış yağmur çamur demeden gece gündüz çalışan uçağın bakımını aksatmadan sürdüren bizler unutulmamalı diye düşünüyoruz.:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ground ops ~ 9 yıl önce
operasyon ve trafikte var pegasusta görev yapan,yanlızca teknik çalışmıyor gece-gündüz yağmur-çamur kar-kış şirketin sahada görev yapan tüm personelini dahil etmek gerekir kar payı paylaşımına
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tek tek personele anket doldurtsunlar bakalım. Kaç kişi hakkını helal ediyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000