30 Ekim 2012, Salı 09:15:13

HAVALİMANIN KAPASİTESİ YETERSİZ Mİ?

Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç, havalimanında apron ve terminal binasının acilen büyütülmesi gerektiğini belirterek "Seneye uçakları belediyenin otoparkına mı park ettireceğiz?" dedi.
  • HEP KISIR DONGU KONUSMALAR...HER IKI TARAFTA AYNI KISIR DONGU ICINDE!
  • Gerçekten doğru.Acilen bu kış dönemi istenilse,kısa sürede havalimanı büyütülebilir.
  • terminal 500.000 bin yolcu kapasiteli merkezi havalandırma sistemi vardır kat kat daha buyuk bır havalımanının soğutma ihtiyacını karşılayacak şekildedir ışıklandırma sistemi olarak hava tarafı cevre yolunda dahi led aydınlatma sistemleri vardır ki bu ışıklandırma sistemi şu anda türkiyede gazipaşa da mevcut dur acil sağlık hizmetleri port clinic tarafından yapılmaktadır 24 saat doktor hemşire ve ambulans hazır beklemektedir acil mudahale odasıda bulunmaktadır havalimanına gelirken görmüş olduğunuz yol protokol yoludur ve karayolları ve belediyeyi ilgilendirir tabelalarda aynı şekilde belediye ve karayollarını ilgilendirmektedir kimse bilip bilmeden yorum yapmasın lütfen ...
  • Başkan malesef doğru söylüyor. Terminal küçük, havasız ve sıkışık. Terminal içerisinde uluslararası yolcusu olan bir havaalanında olan her şey eksik. Rent a car istasyonundan tutunda, acil sağlık hizmet noktasına kadar. İnsanın bu terminali TAV'ın işlettiğine inanası gelmiyor. Havaalanına giden yollar bakımsız ve kötü, tabelalar eksik. Mevut şartlar ile yoğun bir trafiği karşılaması fayda değil zarar verir. Bu bağlamda gerekli düzenlemeler kış sezonunda yapılabilmeli ve şu ana kadar sarf edilen emekler boşa gitmemeli.

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Gazipaşa Havalimanı'nın 2013 yaz sezonuna hazır olmadığını belirterek "Acil olarak apron ve terminal binası büyütülmezse, seneye 2012'deki sefer sayısının üzerine çıkmamız imkansız" dedi.
 
2013 yaz sezonunda Gazipaşa Havalimanı'na yönelik sefer sayısının artacağını ve yolcu trafiğinin katlanacağını söyleyen Özgenç, "Gazipaşa Havalimanı'na Pegasus'un sefer düzenlemesi, önümüzdekisezon Corendon ve Transavia firmalarının uçuş noktalarını ve sefer sayılarını arttırmaları çok önemli gelişmeler.
 
Bu gelişmeler son derece sevindirici ancak ortada bir handikap var. Şu anda sadece üç uçak aynı anda apronda park edebiliyor. Dördüncü uçağın gelmesi mümkün değil. Dördüncü, beşinci, altıncı ya da 13. uçağın gelebilmesi için havaalanının gereken boyuta taşınması lazım. Apronun acil olarak genişletilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
'PİSTTEN VE TÜNELDEN BİLE VAZGEÇTİK'
 
Gazipaşa Havalimanı terminal binasının da yetersiz olduğunu vurgulayan Özgenç "Apronun yanısıra terminal binasının da gelecek yazdan önce büyümesi şart. Seneye yolcu kapasitesini kaldırması imkansız. 2004 yılından bu yana 'Pist uzatılmalı', 'Tünel yapılmalı' diyoruz ama kimse umursamıyor, bizi kimse dikkate almıyor. Biz bu noktada pistin uzatılmasından, tünelin yapılmasından bile vazgeçtik. Pegasus 'Günde 30 sefer yapacağım' dese, Corendon 'Günde 20 sefer istiyorum' dese, hiç bir anlamı yok çünkü havalimanı kısıtlı. Bu yüzden artık tünel ya da pist değil derdimiz. Aksi halde havalimanı bir adım öteye gidemez" şeklinde konuştu.
 
'YILDIRIM'DAN BİR İYİLİK DAHA İSTİYORUZ'
 
Seneye yaz sezonunda haftanın 7 günü en az 4-5 uçağın aynı anda Gazipaşa Havalimanı'nda olmasını beklediklerini söyleyen Özgenç "Biz bu uçakları belediyenin otoparkına mı park ettireceğiz?" dedi.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan bir iyilik daha rica ettiklerini vurgulayan Özdemir "Sayın Bakandan rica ediyoruz. Bakanlıktan izin çıkarsa, apron ve pist 3 ayda büyütülür. Gazipaşa Havalimanı için hayati önem taşıyan bu konuyu Alanyalısiyasetçilerin takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.
HAVALİMANIN KAPASİTESİ YETERSİZ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
HEP KISIR DONGU KONUSMALAR...HER IKI TARAFTA AYNI KISIR DONGU ICINDE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 11 yıl önce
Gerçekten doğru.Acilen bu kış dönemi istenilse,kısa sürede havalimanı büyütülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halil uğurlu ya hitaben ~ 11 yıl önce
terminal 500.000 bin yolcu kapasiteli merkezi havalandırma sistemi vardır kat kat daha buyuk bır havalımanının soğutma ihtiyacını karşılayacak şekildedir ışıklandırma sistemi olarak hava tarafı cevre yolunda dahi led aydınlatma sistemleri vardır ki bu ışıklandırma sistemi şu anda türkiyede gazipaşa da mevcut dur acil sağlık hizmetleri port clinic tarafından yapılmaktadır 24 saat doktor hemşire ve ambulans hazır beklemektedir acil mudahale odasıda bulunmaktadır havalimanına gelirken görmüş olduğunuz yol protokol yoludur ve karayolları ve belediyeyi ilgilendirir tabelalarda aynı şekilde belediye ve karayollarını ilgilendirmektedir kimse bilip bilmeden yorum yapmasın lütfen ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE doktoru ne 500bini... ~ 11 yıl önce
6aydır orada çalışıyorum ne sağlık hizmeti ne ambulansı. şakamısın sen arkadaşım. 189kişilik 2 uçak park ettiği zaman ne departure ne arrival nefes alınmıyor sen kalkmış 500000 diyorsun.. teknik servisi(4242) arayıp gelinceye kadar yolcu çıldırıyor. daha realist ol, at gözlüğü takmadan bak, bak ki gelişime katkımız olsun...
halil uğurlu ~ 11 yıl önce
Başkan malesef doğru söylüyor. Terminal küçük, havasız ve sıkışık. Terminal içerisinde uluslararası yolcusu olan bir havaalanında olan her şey eksik. Rent a car istasyonundan tutunda, acil sağlık hizmet noktasına kadar. İnsanın bu terminali TAV'ın işlettiğine inanası gelmiyor. Havaalanına giden yollar bakımsız ve kötü, tabelalar eksik. Mevut şartlar ile yoğun bir trafiği karşılaması fayda değil zarar verir. Bu bağlamda gerekli düzenlemeler kış sezonunda yapılabilmeli ve şu ana kadar sarf edilen emekler boşa gitmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000