25 Haziran 2008, Çarşamba 08:56:12

2 bin kişi uçuyor, 600'ü biletsiz!

Türk Milli Takımı’nın Hırvatları yenerek Euro 2008’de yarı finale çıkması üzerine bugünkü maçı izlemek için Türkiye’den 15 uçak kalkıyor.

Türkiye - Almanya maçını izlemek için Türkiye’den yaklaşık 2 bin taraftar Basel’e maçı izlemeye gidecek. 

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Vize almanın sıkıntı yaratacağını düşünürken, İsveç Konsolosluğu bu maça özel olarak sistemini değiştirerek randevusuz, üstelik 1 günde vize vermeye başladı.

Çalışma saatlerini de artıran konsolosluk sayesinde vize sorunumuz kalmadı” dedi. En büyük sıkıntılarının maç bileti olduğunu kaydeden Tekin şöyle devam etti:

“Maça gidecek olan yaklaşık 2 bin taraftarımız var. Ancak bir o kadar taraftarımız da acentelere başvurmasına karşın bilet yokluğundan maça gidemiyor. Maça gidecek taraftarlarımız içinde bileti olmayıp karaborsa bilet bulma umuduyla Basel’e giden 600 taraftarımız var.”

Sekiz ek sefer

Normalde bugün Türkiye’den İsviçre’ye 7 uçuş bulunuyordu. Ancak futbolseverlerin yarı final maçına olan ilgisi uçuş sayısının 15’e yükselmesine neden oldu.

THY, bir tarifeli seferinin yanı sıra iki ek seferle uçacağı İsviçre’ye yolcu ulaştırmak için tur şirketlerine de altı uçak kiraladı. Ayrıca bugün Türkiye’den İsviçre’ye Swiss Air’in üç, Onur Air, Pegasus ve Easy Jet’in de birer uçuşu bulunuyor.

Onur Air ve Pegasus yetkilileri, kendilerine ek uçak talebi gelmediğini, günlük tek seferlerini gerçekleştireceklerini bildirdiler.
 
Ayrıca özel uçak sahipleri ve özel jet kiralayan şirketlerin bulunduğunu belirten yetkililer, bu şekilde maça gidecek olanların sayısının son dakikada uçuş izni alınabildiğinden dolayı belli olmadığını kaydettiler.

‘Futbol Federasyonu bilet vermedi’ iddiası

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, bu yıl Euro 2008’i izlemek için federasyonun getirdiği yeni kuralın yarattığı sıkıntıya dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bu yıl ilk kez güvenlik gerekçesiyle maça gidecek kişilerin isimleri biletlerinin üstüne yazıldı. Turnuva başlamadan 3 ay önce biletler bu şekilde satıldı. Tur operatörlerine çok az bilet verildi. Sonucunu maçlarda gördük, neredeyse bir avuç seyirciyle Türk Milli Takımı maç oynadı. Yarı final maçında bu kural geçerli değil. Ancak federasyon, elinde bulunan 5 bin biletin 2 binini bize vermesi gerekirken tanıdıklarına dağıtıyor. Acentalara sadece 400 bilet verildi. Vize sorununu aştık ancak bilet sorununu aşamadık.”

Nevin Donat
Milliyet

2 bin kişi uçuyor, 600'ü biletsiz!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000