11 Ekim 2008, Cumartesi 08:07:34

OR-Gİ için kararlı adımlar

Ordu Giresun Havaalanı (OR-Gİ) için her iki ilin meclislerinden seçilen üyelerle ortak bir komisyon kuruldu.
  • Ben nüfusda noksanlik yapmisim.Bu dogru olabilir.Fakat ben günde 3 ucak seferi ile yola cikmis idim,siz ise 1 seferden bahsediyorsunuz.Ben bu hesap üzerinden,EKONOMISTLERE bu yapilmasi düsünülen Havaalaninin ne kadar ekonomik olacagini sorun yapmistim.Ucak yolculugunun ucuz oldugunu söyleyenlere ben katilmiyorum.Havaalanlarina ulasmakda para ile oluyor.Onun icin halk ekonomisine ne kadar faydasi olacagi ve yöre halkinin ekonomik getirisinin buna müsait olup olmadiginin arastirilmasi gerekir.Kusura bakmayiniz ben ilk okul mezunuyum.Ince hesaba aklim ermez.Amma gelirimi giderimi hesap edecek kadar bir bilgiye sahip oldugum gibi cevremide biraz tanimak icin gayret sarf etmekteyim.Ben 1 haftada Rize'den Istanbul'a vapurla gelmis bir kisiyim.Simdi ise 7 saatte evimden cikis ile varis noktama ulasiyorum.Maliyeti bütcemede müsait oldugundan.
  • Ordu toplamda 800.000, Giresun da toplamda 500.000 nüfusa sahip. Ve İstanbul, Çorlu tarafında toplamda 1 milyon Ordulu ve Giresunlunun yaşadığı bilinmektedir. İki ile yeni üniversiteler açıldı ve bu iki üniversiteler 5 yıla kalmadan çok hızlı büyüyecekler. Zaten bu iki ilin başına ne geldiyse Samsun ve Trabzon'un arasında olmasından dolayı geldi. Ordu ve Giresun çok rahat günlük 1 uçağı dolduracak yolcuya sahip. Saygılar.
  • Olaya ben böyle bakiyorum.Zira Samsun ile Trabzon'un arasinda bir havaalani daha yapilmasi ile is bitmez.Bu alanin yolcu kapasitesi ne kadar olabilir?2 ilin nüfusu 1 milyon bile yok.Bu illerin bir kismi,öyle veya böyle komsu havaalanlarini kullanacaginida unutmayalim.Haftada 20 seferle bir havaalani ne kadar rentabel olabilir.Onuda EKNOMISTLERE BIRAKIYORUM.
  • İyi güzel, komisyon kurulması hoş fakat Ankara'yı ikna etmeye yetecekmi? Hele dünya şu aralar batarken..? OR-Gİ biran evel yapılsa keşke...

Ordu ve Giresun valilerinin başlattığı OR-Gİ projesi için ortak hareket etme kararına destek veren her iki ilin il genel meclisi üyeleri birlikteliği bir adım daha ilerletti.
Karşılıklı yapılan ziyaretler ve fikir alışverişinden sonra meclisler tarafından seçilen üyelerle ortak bir komisyon kurulmasına karar verildi. Toplam 5 üyeden oluşacak komisyonda Ordu'dan 3, Giresun İl Genel Meclisi'nden 2 üye yer alacak. Kurulacak komisyon konusunda Ordu İl Genel Meclisi'nin son birleşimde yapılan oylamada İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin, meclis üyeleri Abdurrahman Baş ve Kazım Demir komisyon üyeliğine seçildi.

OR-Gİ için kararlı adımlar

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Ben nüfusda noksanlik yapmisim.Bu dogru olabilir.Fakat ben günde 3 ucak seferi ile yola cikmis idim,siz ise 1 seferden bahsediyorsunuz.Ben bu hesap üzerinden,EKONOMISTLERE bu yapilmasi düsünülen Havaalaninin ne kadar ekonomik olacagini sorun yapmistim.Ucak yolculugunun ucuz oldugunu söyleyenlere ben katilmiyorum.Havaalanlarina ulasmakda para ile oluyor.Onun icin halk ekonomisine ne kadar faydasi olacagi ve yöre halkinin ekonomik getirisinin buna müsait olup olmadiginin arastirilmasi gerekir.Kusura bakmayiniz ben ilk okul mezunuyum.Ince hesaba aklim ermez.Amma gelirimi giderimi hesap edecek kadar bir bilgiye sahip oldugum gibi cevremide biraz tanimak icin gayret sarf etmekteyim.Ben 1 haftada Rize'den Istanbul'a vapurla gelmis bir kisiyim.Simdi ise 7 saatte evimden cikis ile varis noktama ulasiyorum.Maliyeti bütcemede müsait oldugundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MaRTı ~ 16 yıl önce
Ordu toplamda 800.000, Giresun da toplamda 500.000 nüfusa sahip. Ve İstanbul, Çorlu tarafında toplamda 1 milyon Ordulu ve Giresunlunun yaşadığı bilinmektedir. İki ile yeni üniversiteler açıldı ve bu iki üniversiteler 5 yıla kalmadan çok hızlı büyüyecekler. Zaten bu iki ilin başına ne geldiyse Samsun ve Trabzon'un arasında olmasından dolayı geldi. Ordu ve Giresun çok rahat günlük 1 uçağı dolduracak yolcuya sahip. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Olaya ben böyle bakiyorum.Zira Samsun ile Trabzon'un arasinda bir havaalani daha yapilmasi ile is bitmez.Bu alanin yolcu kapasitesi ne kadar olabilir?2 ilin nüfusu 1 milyon bile yok.Bu illerin bir kismi,öyle veya böyle komsu havaalanlarini kullanacaginida unutmayalim.Haftada 20 seferle bir havaalani ne kadar rentabel olabilir.Onuda EKNOMISTLERE BIRAKIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
İyi güzel, komisyon kurulması hoş fakat Ankara'yı ikna etmeye yetecekmi? Hele dünya şu aralar batarken..? OR-Gİ biran evel yapılsa keşke...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000