02 Kasım 2016, Çarşamba 09:07:59

Ordu-Giresun fiyatları uçurdu

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.
  • Bizim Avrupada arsa fiyatlari havalimanin yaninda düserkene, Türkiyede tam tersine cikyor. Bunu bana aciklayabilen varmi?
  • havalimani yaninda olmazi ancak orda calisana yarar abicim ben anlamiom o kadar gurultunun zehirin radyasyonun oldugu yerin etrafi degersiz olacakken bitek bizim ulkemiZde degerli lanet olsun havalimani yanina yerleskme izin verenlere. sanki hergun ucakla rize ist ucup gelecek denyo
  • Yurdum insanı bir yatırım sonrası yine cebimi nasıl doldururum derdine düşmüş. Avrupa'da Havalimanına yakın olan yerler gürültü ve egzost gazı kirliliği nedeniyle değersizleşirken bizde değerleniyor. Nedenini bilmekle birlikte asıl enteresan nokta yarın öbür gün oraya yerleşenlerin gürültüden rahatsız olduklarını dillendirmeye başlamaları olacak, tıpkı Ataköy gibi. Sonuç olarak: Neyimiz düzgün ki bu olsun? Her zaman çalışmadan zengin olma, nasıl olursa olsun köşeyi dönme derdinde olan bir milletiz. En ufak bir fırsatı dahi kaçırmıyoruz. Çok dindar geçiniriz ama hak yemekten de geri durmayız. Haç bir şekilde de vicdanımız sızlamaz. Sonumuz hayır olur umarım.
  • Müşteriye satılır...
  • Evinin önünden uçağa binip 1 saatte istanbuldasın. Ev fiyatları en az 1 milyon liradan başlamalı

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

Türkiye’nin prestij yatırımlarından biri olan ve Gülyalı ilçesinde denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, ilçenin kaderini değiştirdi. Havalimanının açılışından bu yana geçen 1.5 yılda 800 bini aşkın yolcu yararlanırken, yatırımcılar da ilçede yatırım yapmak amacıyla arazi arıyor. Ancak arsa sahiplerinin yüksek fiyat istemesi yatırımcıları kara kara düşündürüyor.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, ilçede arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğini ifade ederek, "İlçemizde havalimanı yapılmadan önce ana yol kenarı ve havalimanını kuşbakışı gören yerlerde 1 dönüm arsayı 100-150 bin liraya alabiliyordunuz. Şu anda ise 1 dönüm arsayı 1 milyon liradan aşağı alamazsınız” dedi.

Arsa sahiplerinin beklentisi çok yüksek

Başkan Şen, şöyle konuştu: “Havaalanın yapılmasıyla birlikte ilçemizde arsa emlak fiyatları her geçen gün artıyor. Bu sadece havalimanından dolayı değil, bölge halkımızın ‘sahilde benimde bir evim, meskenim olsun’ düşüncesiyle sahil kesimine göç etmesi, özellikle yeme içme ve konaklama tesislerinin karayolu kenarında olmasından kaynaklanıyor. Yatırımcılar özellikle yeme içme ve konaklama tesisi yapmak konusunda arsa arayışı içerisindeler. Ancak fiyatlarında yüksek olması bunu olumsuz yönde etkiliyor. Açıkçası havalimanı ve Türkiye’de tek olan Çikolata Park’ın Gülyalı’da inşa edildi. Bu durum arsa sahiplerinin iştahını kabarttı.”

Gülyalı şantiye gibi

Başkan Şen, havalimanının yanında 10 milyon liraya inşa edilecek olan ‘Çikolata Park’ın içerisinde 21 adet çikolata üretim merkezi, 1 adet 300 metrekarelik restoran, bir adet 300 metrekarelik kafeterya, 3 bin kişinin aynı anda konser dinleyip düğün yapabileceği alan, bir halı saha, bir basketbol sahası ve yürüyüş alanları yapılacağını belirtti.

Şen ayrıca 12 milyon liraya mal olacak, 400 kişinin aynı anda eğitim göreceği Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesi inşaatının da sürdüğünü ve bu yatırımların faaliyete geçmesiyle ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacağını sözlerine ekledi.

Ordu-Giresun fiyatları uçurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Avrupa ~ 7 yıl önce
Bizim Avrupada arsa fiyatlari havalimanin yaninda düserkene, Türkiyede tam tersine cikyor. Bunu bana aciklayabilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unnamed ~ 7 yıl önce
insanlar gürültüden şikayetçi bizimkiler hastası çok trajikomik :D
no subject ~ 7 yıl önce
e5 dibindeki projelerde evlerin cok pahali olmasina ragmen "e5'in yani basinda" sloganiyla deli gibi neden satiliyorsa, havalimani dibindeki yerlerin fiyatlarinin artmasi bu sebepten. Adam e5'te saatlerce trafik cekmek icin bir de ekstradan para oduyor, saka gibi.
Havaci ~ 7 yıl önce
Bizim İnsanımız zehir solumaya kanser olup hastane hastane sürünüp genç yaşta ölmeye bayılıyor.
ah be milletim ~ 7 yıl önce
havalimani yaninda olmazi ancak orda calisana yarar abicim ben anlamiom o kadar gurultunun zehirin radyasyonun oldugu yerin etrafi degersiz olacakken bitek bizim ulkemiZde degerli lanet olsun havalimani yanina yerleskme izin verenlere. sanki hergun ucakla rize ist ucup gelecek denyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış yol ~ 7 yıl önce
Yurdum insanı bir yatırım sonrası yine cebimi nasıl doldururum derdine düşmüş. Avrupa'da Havalimanına yakın olan yerler gürültü ve egzost gazı kirliliği nedeniyle değersizleşirken bizde değerleniyor. Nedenini bilmekle birlikte asıl enteresan nokta yarın öbür gün oraya yerleşenlerin gürültüden rahatsız olduklarını dillendirmeye başlamaları olacak, tıpkı Ataköy gibi. Sonuç olarak: Neyimiz düzgün ki bu olsun? Her zaman çalışmadan zengin olma, nasıl olursa olsun köşeyi dönme derdinde olan bir milletiz. En ufak bir fırsatı dahi kaçırmıyoruz. Çok dindar geçiniriz ama hak yemekten de geri durmayız. Haç bir şekilde de vicdanımız sızlamaz. Sonumuz hayır olur umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mal ~ 7 yıl önce
Müşteriye satılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emlakçı ~ 7 yıl önce
Evinin önünden uçağa binip 1 saatte istanbuldasın. Ev fiyatları en az 1 milyon liradan başlamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000