04 Eylül 2013, Çarşamba 14:42:53

BAKAN YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Sivil Havacılığı'nın geleceği ve İstanbul'a inşa edilecek 3. havalimanı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.
  • Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ?
  • Sayın bakanım insallah bir gun ; issiz pilotların durumları hakkında bilgi veririrsiniz.iskura kayitli pilot sayisindaki azalmadan bahsedersiniz ;kendi ülkelerinde is bulamayan yabancı pilotları nasıl bas tacı yaptığımızı anlatırsınız.sayin bakanım bana deyin ki Türkiye'de su kadar yabancı pilot var ama yirtdisinda çalışan su kadar turk pilot var.ulekmizde yunanlı sirpli Alman pilot sayısını da açıklarmisiniz.italyan kaptanın yanındaki First officer a konstantispolise hosgeldiz demesini açıklarmisiniz?yunanli kaptanın yanındaki First officer a bir zamanlar Ege üzerinde turk pilotlarına dogflight yaparken şimdi THY dayım demesini açıklarmisiniz.sayin bakanım; kaçırılan abilerimiz ile ilgili açıklama yaparmısiniz?
  • binali geçen sene her 150km ye alan yapacağını söylüyordun? 1 sene geçti böylesine büyük bir hedeften 1 kere bile bahsetmedin? yalanmıydı binali? yoksa gündem mi değiştirmekti niyetin? gerçi sağlam cukka var bu işte. kaçırmazsın seversin sen ihaleyi... dolar almış başını gitmiş, dış kaynaklardan likit para bulamazsan 2001 çok arayacağın dönem kapıya dayanmış. ırakın kuzeyinde kürt devleti kök salmış şimdi suriyede aynı nane peydah olacak aval aval bakınıyorsunuz. öcalan ın direktiflerini anında cevap bulduğu bir modeli icat ettiniz. ortadoğuyu kan gölüne çeviren abd ve israilin kucağında mezhepçilik yolunda milyonların kanına girdiniz. 2.3 milyar ağaç diktik, camilerde içki içildi, baş örtülü kadınınüstüne işendi gibi deli saçması yalanlarla insanları kandırmaya çalıştığınız dönemde alan yapacaz türkiye kalkınacak palavrası sökmez binali. yüce divanın yolları taşdan, seni çıkarıcağız baştan. hesap günü yaklaşıyor, kaçış yok canım. öpüldün.
  • hikaye anlatmayın pilotlarımız için ne yapıyorsunuz onu söyle!
  • Binali Yıldırım, şov yapmayı bırakıp gündemdeki kaçırılan pilotları kurtarmanın çaresini ara! Senden otobüs, uçak, traktör, hava alanı isteyen yok!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılıkta 2023 hedeflerini, "bir kişi yurdun herhangi bir yerinde güneye, kuzeye, doğuya, batıya hangi yöne giderse 100 kilometrede bir havalimanına veya 1 saatlik yolculukta bir havalimanına ulaşacak" şeklinde belirlediklerini ifade ederek, bu hedefe çok yaklaşıldığını söyledi.

Kısa vadede Ordu-Giresun ve Hakkari havalimanlarının açılacağını anlatan Yıldırım, "Orta vadede buna birkaç havalimanı ilave olabilir. Bunların etüt çalışmaları yapılıyor. Hangileri ve nerede olacağını şimdiden söylemek doğru olmaz. Çünkü çalışma çok ham. Olgunlaştığı zaman bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Bunları da gerçekleştirdiğimiz zaman 2023 hedeflerini 2023'e gelmeden tamamlamış olacağız" diye konuştu.

3. HAVALİMANI HEDEF YÜKSELTTİ

Türkiye'nin havalimanlarında taşımacılık hedefinin 2023'te 350 milyon yolcuya ulaşmak olduğunun altını çizen Yıldırım, bugün havayolu yolcu sayısının 165 milyona ulaştığını, 350 milyon yolcu hedefinin uzak olmadığını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bölgede ve dünyada beklenmedik bir istikrarsızlık ya da umulmadık gelişmeler olmazsa bu hedefin üzerine çıkarız. 10 yıl önce 34 milyon olan yolcu sayısı, bugün 165 milyona ulaştı. Önümüzdeki 10 yılda 350 milyon yolcuya rahatlıkla ulaşabiliriz. Havalimanları kapasiteleri 60 milyon civarındaydı şu anda 200 milyon kapasiteye eriştik. 3. havalimanı da hizmete girdiğinde toplam yıllık yolcu taşıma kapasitemiz 375 milyon yolcuya ulaşacak."

"YER TESLİMİ İÇİN 14 FİRMAYLA ANLAŞACAĞIZ"

İstanbul'a yapılacak yeni havalimanında sözleşme parafının yapıldığını anımsatan Yıldırım, sözleşme detay görüşmelerinin ardından imzalanacak sözleşmenin bakanlık onayına sunulacağını söyledi. Yeni havalimanında yer teslimi yapılmasının şartlarının yerine getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yer tesliminin birkaç şartı var. Arazinin tertemiz onlara teslim edilmesi lazım. Malum orası orman sahası. Burada bir takım tahsisler var. Aynı zamanda bir kısmı maden sahası. Madenle ilgili hak sahibi 14 firma var. Onlarla görüşmeler yapılıyor. Onlar, birtakım hakları olduğunu ifade ediyorlar. Arkadaşlarımız bu görüşmelerde nedir, ne değildir durum tespiti yapıyorlar, bu tespitlere göre uzlaşma sağlanacak. Biz her şeyiyle bütün sorunlarını çözdükten sonra yer teslimini yapacağız ki, yüklenici firma çalışmaya başlasın. Aksi halde iş sürekli sorunlarla devam eder. Bu nedenle tarih vermek zor ama hedefimiz fazla gecikmeden yıl sonunda, en geç önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çalışmaları tamamlayıp fiilen işe başlamak."

Bakanlık yetkililerinin söz konusu çalışmaları yaparken yüklenici firmanın da hazırlık çalışmaları yaptığını anlatan Yıldırım, projelerinin hazırlandığını, pist yerleşim ölçümlerinin yapıldığını söyledi.

Yeni havalimanının yapılacağı yerde ciddi bir toprak hareketi olacağı için yüklenici firmanın, özel makine ve teçhizatla ilgili çalışma da yaptığını dile getiren Yıldırım, "Greyder, dozerle yapılacak işler değil bunlar. Çok büyük toprak hareketi olduğu için buna yönelik özel imalatlar gerekiyor. Bu işlerle ilgili çalışıyorlar. Yani benim o konuda bir endişem yok. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan bir projedir. Gecikmek benim zararıma olduğu kadar daha fazla yüklenicilerin zararınadır. O yüzden bir endişem yok" diye konuştu.

BAKAN YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Sn. Bakan ~ 11 yıl önce
Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sayın bakanım insallah bir gun ; issiz pilotların durumları hakkında bilgi veririrsiniz.iskura kayitli pilot sayisindaki azalmadan bahsedersiniz ;kendi ülkelerinde is bulamayan yabancı pilotları nasıl bas tacı yaptığımızı anlatırsınız.sayin bakanım bana deyin ki Türkiye'de su kadar yabancı pilot var ama yirtdisinda çalışan su kadar turk pilot var.ulekmizde yunanlı sirpli Alman pilot sayısını da açıklarmisiniz.italyan kaptanın yanındaki First officer a konstantispolise hosgeldiz demesini açıklarmisiniz?yunanli kaptanın yanındaki First officer a bir zamanlar Ege üzerinde turk pilotlarına dogflight yaparken şimdi THY dayım demesini açıklarmisiniz.sayin bakanım; kaçırılan abilerimiz ile ilgili açıklama yaparmısiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
binali geçen sene her 150km ye alan yapacağını söylüyordun? 1 sene geçti böylesine büyük bir hedeften 1 kere bile bahsetmedin? yalanmıydı binali? yoksa gündem mi değiştirmekti niyetin? gerçi sağlam cukka var bu işte. kaçırmazsın seversin sen ihaleyi... dolar almış başını gitmiş, dış kaynaklardan likit para bulamazsan 2001 çok arayacağın dönem kapıya dayanmış. ırakın kuzeyinde kürt devleti kök salmış şimdi suriyede aynı nane peydah olacak aval aval bakınıyorsunuz. öcalan ın direktiflerini anında cevap bulduğu bir modeli icat ettiniz. ortadoğuyu kan gölüne çeviren abd ve israilin kucağında mezhepçilik yolunda milyonların kanına girdiniz. 2.3 milyar ağaç diktik, camilerde içki içildi, baş örtülü kadınınüstüne işendi gibi deli saçması yalanlarla insanları kandırmaya çalıştığınız dönemde alan yapacaz türkiye kalkınacak palavrası sökmez binali. yüce divanın yolları taşdan, seni çıkarıcağız baştan. hesap günü yaklaşıyor, kaçış yok canım. öpüldün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gops. ~ 11 yıl önce
hikaye anlatmayın pilotlarımız için ne yapıyorsunuz onu söyle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
Binali Yıldırım, şov yapmayı bırakıp gündemdeki kaçırılan pilotları kurtarmanın çaresini ara! Senden otobüs, uçak, traktör, hava alanı isteyen yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000