31 Temmuz 2014, Perşembe 08:30:51

UÇAKLAR BÖYLE KORUNACAK!

Kanada, Malezya uçağının düşürülmesi ve Ben Gurion Havaalanı'na uçuş yasağı üzerine güvenliği füze kalkanı sistemleri ile sağlayacak.
  • komutan logar, kalkanlar acikmi? hee hee acik acik ( '-')

Kanada, kaybolan ve bir daha haber alınamayan Malezya Havayolları'na ait MH370 ile başlayıp, yine Malezya Havayolları'na ait düşürülen MH17 yolcu uçağı ile dünya gündemine oturan sivil havacılıktaki güvenlik konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Savunma Bakanlığı, Kanada Genel Valisi, Başbakan ve bakanlar ile diğer VIP yolcuların, hava ulaşımında kullandıkları uçaklarda kullanılmak üzere füze kalkanı sistemleri kurmayı hedefliyor.

Kanada resmi haber ajansı Canadian Press'ten Murray Brewster'ın haberine göre Kanada ordusu, VIP uçuşlarını karadan gelebilecek füze ve roketlerden korumak için füze kalkan sistemi kurma çalışmaları başlattı. Ajansın haberine göre savuma yetkilileri, MH-17'nin Ukrayna hava sahasında düşürülmesinden sonra, bu konuya daha ciddi odaklanmaya başladı.

Haberde İsrailli Elbit Systems firmasının bu projeye girmek için arka planda çalışmalar yaptığı da yer alıyor. Habere göre füze sistemlerinin, Kanada Ordusu'nun şuan elinde bulunan C-144 Challengers, C-150 Polaries ve Başbakanlığa ait Airbus uçaklarına kurulması planlanıyor.

Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, füze savuma sistemlerinin normalde 2020'den sonra kurulması öngörülmüşken, en son yaşanan Malezya Havayolları uçağının düşürülmesi ve Ben Gurion Havaalanı'na uçuşların yasaklanması gibi olayların, projeyi öne çektiğine işaret ediliyor.

Haberde, merkezi İsrail'in Hayfa kentinde olan Elbit Systems firmasının, C-Music denilen ve İbranice karşılığı "Gökyüzü Kalkanı" olan sistemlerini, El Al İsrail Havayolları ile İsrail'deki Arkia Havayolları ve İsrail Havayolları'nın kuracağı da belirtiliyor. Firmanın Kanada'ya, sahip oldukları en gelişmiş füze sistemlerini satmayı amaçladığı kaydedilen Canadian Press haberinde, füze kalkanı sisteminin nasıl çalışacağı da açıklanıyor. Buna göre, uçağın altına monte edilen termal kameralar, olası bir füze saldırısını tespit ettikten sonra, gelen füzenin rotasını lazer silahı ile değiştirerek, uçaktan uzak bir mesafede güvenli bir şekilde imha edecek.
ABD'nin buna benzer bir füze sistemini dört yıl önce 43 milyar dolara kurduğu kaydedilen haberde, Kanada'nın bu proje için ne kadar harcama yapacağı bilgisi yer almadı.

Kanada Savunma Bakanlığının bu sistemi askeri helikopterler üzerinde de kullanabileceğinin belirtildiği habere göre, İtalya ve Brezilya da bu sistemi tüm uçaklarında kullanmak için İsrail firması ile görüşmeler yapıyor. Haberde sistemin, Rus yapımı olan ve Ukraynalı direnişiler tarafından kullanıldığı bilinen Buk füze sistemine karşı etkisiz olduğunun da altı çizildi.

UÇAKLAR BÖYLE KORUNACAK!

Yorumlar

logar ~ 10 yıl önce
komutan logar, kalkanlar acikmi? hee hee acik acik ( '-')

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000