29 Kasım 2009, Pazar 08:24:21

Dalan, Schiphol'den giriş yaptı... Hollanda'da tartışma çıktı!

Hollandalı Türk milletvekili Coşkun Çörüz, "Dalan'ın Hollanda'ya elini kolunu sallayarak girip çıkması skandal" diye yorumladı.
  • buyur..seni yazdigindan..alinti...VIP DEKI THY GÖREVLILERIN VE POLISLERIN..BUYRUN EFEDIM--- peki burda..THY görevlisinin sucu ne-.-. THY görevlisi burda.. Kimin suclu, sabiklali, kacak.. diye takip ile mi görevli.,. sayin-- NASIL YANI !!!.. havaalaninda biri kaza yapsa.. THY den bileceksiiz yani .. pes...
  • O araziye Dalan gidip veya orada veya baska yerdeki Subaylara,siz gidin bizim Poyrazköy'de bir arazimiz var.Bize ilerde lazim olacak silahlari oraya gömünmü demis!Yoksa bu arazi kimin?Orada ne bulunursa,bunun hesabini ondan sormaliyiz.85 dönüm bos bir arazi.Giren cikan belli degil.Adamcagiz politikada yok.Vakfi ile mesgul.Insan ve bilim icin calisiyor.AKP kadar da dinine sahiptir.Zaten bu yani onlari rahatsiz ediyor.
  • bu akp, ve akp,nin atadığı savcılar demokratikmi davranıyoki gelsin hepsi şerefsiz onların suçu olanıda atıyolar olmayanıda dalan içeri gelse %100 suçsuz ama akp,nin zekeriya öz denen savcısı sende demek atatürkçüsün diyicek ve en büyük suç kapsamına alıcak diğerleri ,de suçsuz bunlar baştayken bişey yapabiliyolarmı söylesene gün gelicek savcı ve diğerleri hapisi boyluycak bu sefer hele bir ikdidar değişsin bakalım görelim o güneşli günleri kim suçlu kim suçsuz !!!
  • BENIM ANLATMAK ISTEDIGIM DOLANDIRICILIKTAN HUKUM GIYMIS ESKI BIR BAKANA VIP I KULLANMA IZNININ VEYA HAKKININ NASIL VERILEBILDIGI IDI.. ILGI ILE SUNLA BUNLA ALAKASI YOK...BANA DIYORSUN DA SEN BIRAZ DIKKATLI OKUSAN LTF....
  • Sen Hollandadaki irkcilara karsi mucadele ver, Dalan ile ugrasacagina, Hollandada Turklere karsi yapilan hak ihlaleri ile mucadele et, Hollandada coluk cocuk esrar iciyor bunlar ile mucadele et ,
  • Sayin milletvekilinin TR'de hakli veya haksiz bir dava dolayisi ile aranan bir kisi ile bu kadar yakindan ilgilenmesi, parlementoda yapacak baska isilerinin olmadiginin kanitidir. Sayin Milletvekili Hollanda'da yasayan vatandaslarimizin sorunlari ile ilgilenmesi ve orada yasayan vatandaslarinin ugradiklari haksizliklarla ugrasmasi, Hollanda'da yetisen ve gelecekleri hicde parlak görünmeyen göcmen cocuklarinin entegrasyon ve egitimleri ile ilgilenirse belki yasadigi ülkenin halki icin daha faydali bir vatandas olur.
  • Kardesim .. sende VIP kullansan .-. sende bu ilgili beklersin-.- dogal olarak.. burda.. suc THY nin degil..THY personelin maalesf POLISIN.. dikkatini cekerim !! birza.. dikkat ltf
  • Madem Atatürkü bu DALAN .. ne diye Türkiyeye gelmiyor.. Atatürkün ilkelerinden niye korkuyor.. ADALET te n niye korkuyor..ISPATLASIN.. sucsuz oldugunu.. istersese.. Bahcesine silah gömsün!! .. Buyur burdan yak-- yani.. bu ne bicim Pehriz.. bu ne bicim LAHA tursusu !!
  • SAYIN BEDRETTİN DALANDA ATATÜRKÇÜ ,,YA O YÜZDEN ERGENEKON,A DAHİL EDİN DİMİ BAHANESİDE İSTEK VAKFINDA CEPHANE ÇIKMASI O MERMİLERİ KİM KOYDU ACABA ORAYA KESİN FETOŞLARIN ASKERLERİ KOYMUŞTUR ZATEN YANINDA ASKERİYE VAR MÜMKÜN OLMAYAN BİR SUÇLAMA YAZIKLAR OLSUN SİZE GÜN GELİR DEVRAN DÖNER GÖRÜŞÜRÜZ SİZİNLE ADALET VE KAMPANYA PARTİSİ . DALAN ,I ÇOK İYİ TANIRIM ON NUMARA BİR İNSAN
  • gün olur,devran döner bu işler elinde-sonunda hakkettiği sonuca kavuşur.olan boşa geçen yılları içeride çekenlere olur...

Türkiye'deki Ergenekon davasının zanlısı olarak aranan Bedrettin Dalan'ın Hollanda'ya günübirlik ziyareti, Hollanda'da da tartışma başlattı. Hollandalı Türk milletvekili Coşkun Çörüz, konu hakkında gerekirse meclise gensoru önergesi vereceğini söyledi.

Hollanda'nın en güvenli olarak korunan yerlerinden biri olan Amsterdam Schiphol havalimanında Türkiye'de ismi Poyrazköy cephaneliği soruşturması ile gündeme gelen İSTEK Vakfı Başkanı, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Ergenekon davasının firari sanığı ve hakkında arama çıkartılan Bedrettin Dalan'ın, bir günlük Amsterdam ziyareti hakkında, CDA (Hristiyan Demokratlar) Milletvekili Coşkun Çörüz, konuyla yakından ilgilendiğini ifade etti.

"Olumlu bir gazetecilik ruhu ile 15 aydır aranan önemli bir kişiyi tespit ettiniz"

Hollanda Parlamentosu'ndaki kendi odasında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Coşkun Çörüz, Bedrettin Dalan'ın Hollanda'da elini kolunu sallayarak dolaşmasını ve Schiphol'den çıkış yapmasını skandal olarak değerlendirdi. Çörüz, "Ben bu duruma şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Gerçekten şaşırdım açıkçası. Hele hele Hollanda'nın en güvenli havalimanı Amsterdam Schiphol havalimanında Ergenekon zanlısı olarak hakkında arama çıkartılan kişi - Bedrettin Dalan - elini kolunu sallayarak Hollanda'ya giriyor ve Hollanda'dan çıkış yapıyor. Ve bu kişi Hollanda'da bir gün de kalıyor. Çok ilginç, çok ilginç." diye konuştu. Başta Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere güvenlik yetkililerini aradığını söyleyen Çörüz, "Bu skandal ziyareti araştıracağız. Bunun takipçisi olacağız" dedi. Çörüz, bu durum için meclise gensoru önergesi bile vermeyi düşündüğünü kaydetti.

Aranan kişiler için uluslararası kurallara göre hemen sınır kapılarında havaalanlarında kırmızı ışıkların yanması gerektiğini söyleyen Çörüz, "Bu kişinin Schiphol havalimanında dolaşması, giriş çıkış yapması sırasında bu lambaların yanmamasını araştıracağım. Zaten ifade ettiğim gibi gerekli yerler arandı. Cevap bekliyorum." dedi. Konunun daha çok Hollanda Adalet Bakanlığı'nın konumuna girdiğini ifade eden CDA Hristiyan Demokratlar Milletvekili Coşkun Çörüz, "Gerekirse bu durum için meclise gensoru önergesi bile vermeyi düşünüyorum. Bu konuda araştırma yazılı ve sözlü olabilir. Burada iki ülke Interpol aracılığı ile durum nasıl olabilir bunu araştırsınlar." diye konuştu.

Hollandalı bir milletvekili ve bir hukukçu olarak Türkiye'deki Ergenekon yapılanmasını yakından ve ilgi ile takip ettiğini söyleyen Çörüz, Ergenekon davasının iyi gittiğini, Türkiye'nin aktif çalışma yaptığını, fakat büyük bir dosya olduğu için bütün gözlerin Türkiye'nin üzerinde olduğunu söyleyerek görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Bu yol düzgün bir şekilde Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine uygun olarak yürüyor. Bu Ergenekon davası örnek bir dava, bu süreç sonunda nasıl bir ceza verilecek bu durum Türkiye'nin bağımsız yargısına aittir. Türkiye bunu kuralına uygun olarak yapar ise iyi bir prestij kazanır."

Ergenekon soruşturması kapsamında savcılıkça aranan şüpheli Bedrettin Dalan, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ortaya çıkmıştı. Bir günlük Hollanda konaklamasında geceyi ünlü Marriott Oteli'nde geçiren Dalan, ünlü Balans Oase'da masaj yaptırmıştı. Masaj salonu çalışanı H. van Janssen, Dalan'ın şiddetli bel ağrısı şikâyetiyle 2 saat masaj yaptırdığını söylemişti. Bir günlük Amsterdam ziyaretinin ardından kaldığı otelden havaalanına hareket eden Dalan, görüntülenmesine tepki göstermişti. Muhabirin, "Hakkınızda Ergenekon davasıyla ilgili iddialar var, neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine "Çekmeyin" diye uyaran Dalan, daha sonra "Ben kaçak değilim. Aranmıyorum. Özgür bir insanım. Bakın yeşil pasaportum ile dolaşıyorum. Lütfen, bu konuda benim hakkımda spekülasyonlar yapılıyor. Bunlara itibar etmeyin" dedi. Dalan, dün saat 13.20'de Lufthansa uçağı ile Münih'e hareket etmişti.

Dalan, Schiphol'den giriş yaptı... Hollanda'da tartışma çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
buyur..seni yazdigindan..alinti...VIP DEKI THY GÖREVLILERIN VE POLISLERIN..BUYRUN EFEDIM--- peki burda..THY görevlisinin sucu ne-.-. THY görevlisi burda.. Kimin suclu, sabiklali, kacak.. diye takip ile mi görevli.,. sayin-- NASIL YANI !!!.. havaalaninda biri kaza yapsa.. THY den bileceksiiz yani .. pes...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O araziye Dalan gidip veya orada veya baska yerdeki Subaylara,siz gidin bizim Poyrazköy'de bir arazimiz var.Bize ilerde lazim olacak silahlari oraya gömünmü demis!Yoksa bu arazi kimin?Orada ne bulunursa,bunun hesabini ondan sormaliyiz.85 dönüm bos bir arazi.Giren cikan belli degil.Adamcagiz politikada yok.Vakfi ile mesgul.Insan ve bilim icin calisiyor.AKP kadar da dinine sahiptir.Zaten bu yani onlari rahatsiz ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu akp, ve akp,nin atadığı savcılar demokratikmi davranıyoki gelsin hepsi şerefsiz onların suçu olanıda atıyolar olmayanıda dalan içeri gelse %100 suçsuz ama akp,nin zekeriya öz denen savcısı sende demek atatürkçüsün diyicek ve en büyük suç kapsamına alıcak diğerleri ,de suçsuz bunlar baştayken bişey yapabiliyolarmı söylesene gün gelicek savcı ve diğerleri hapisi boyluycak bu sefer hele bir ikdidar değişsin bakalım görelim o güneşli günleri kim suçlu kim suçsuz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENIM ANLATMAK ISTEDIGIM DOLANDIRICILIKTAN HUKUM GIYMIS ESKI BIR BAKANA VIP I KULLANMA IZNININ VEYA HAKKININ NASIL VERILEBILDIGI IDI.. ILGI ILE SUNLA BUNLA ALAKASI YOK...BANA DIYORSUN DA SEN BIRAZ DIKKATLI OKUSAN LTF....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen Hollandadaki irkcilara karsi mucadele ver, Dalan ile ugrasacagina, Hollandada Turklere karsi yapilan hak ihlaleri ile mucadele et, Hollandada coluk cocuk esrar iciyor bunlar ile mucadele et ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin milletvekilinin TR'de hakli veya haksiz bir dava dolayisi ile aranan bir kisi ile bu kadar yakindan ilgilenmesi, parlementoda yapacak baska isilerinin olmadiginin kanitidir. Sayin Milletvekili Hollanda'da yasayan vatandaslarimizin sorunlari ile ilgilenmesi ve orada yasayan vatandaslarinin ugradiklari haksizliklarla ugrasmasi, Hollanda'da yetisen ve gelecekleri hicde parlak görünmeyen göcmen cocuklarinin entegrasyon ve egitimleri ile ilgilenirse belki yasadigi ülkenin halki icin daha faydali bir vatandas olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardesim .. sende VIP kullansan .-. sende bu ilgili beklersin-.- dogal olarak.. burda.. suc THY nin degil..THY personelin maalesf POLISIN.. dikkatini cekerim !! birza.. dikkat ltf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem Atatürkü bu DALAN .. ne diye Türkiyeye gelmiyor.. Atatürkün ilkelerinden niye korkuyor.. ADALET te n niye korkuyor..ISPATLASIN.. sucsuz oldugunu.. istersese.. Bahcesine silah gömsün!! .. Buyur burdan yak-- yani.. bu ne bicim Pehriz.. bu ne bicim LAHA tursusu !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN BEDRETTİN DALANDA ATATÜRKÇÜ ,,YA O YÜZDEN ERGENEKON,A DAHİL EDİN DİMİ BAHANESİDE İSTEK VAKFINDA CEPHANE ÇIKMASI O MERMİLERİ KİM KOYDU ACABA ORAYA KESİN FETOŞLARIN ASKERLERİ KOYMUŞTUR ZATEN YANINDA ASKERİYE VAR MÜMKÜN OLMAYAN BİR SUÇLAMA YAZIKLAR OLSUN SİZE GÜN GELİR DEVRAN DÖNER GÖRÜŞÜRÜZ SİZİNLE ADALET VE KAMPANYA PARTİSİ . DALAN ,I ÇOK İYİ TANIRIM ON NUMARA BİR İNSAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gün olur,devran döner bu işler elinde-sonunda hakkettiği sonuca kavuşur.olan boşa geçen yılları içeride çekenlere olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000