01 Nisan 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 07:40 için 07:30 da gelip e uçak hala yerde diyerek terminali birbirine katan, küfürler edip tehtidler savurup erkeklik taslayanlar ellerini kollarını sallaya sallaya dolanırsa bu ülkede siz istediğiniz kadar yazın çizin boş. adb de cezi uygulama sona ersin orda da burda ki kadar olmasada çirkinleşme olur.
  • bir kere amerikada TSA denen bir kurum var, sen ucakta bagirirsan, kabin ekibine elini kolunu uzatirsan seni kapiya cikarirlar, guzel bir ifade verirsin, ama birde TSA nin kara listesine girdinmi. 'sakincali' yolcu olursun. iste o zaman yandin. havayolu yasal olarak seni ucurmaya bilir, bir daha bilet bile alamazsin
  • tebrikler güzel bir yazı olmuş. ama kültür seviyesi "kamyonla seyahat" düzeyinde olan insanlar uçağa bindiği için bunların yaşanması normal. Her uçağa binen kendini işadamı zannediyor sanki herkesin acil işi var sürekli mızz mızz mızzz
  • ABD'de kimsenin sesinin cikmamasinin nedeni kanunlar. Oyle Turkiye'deki gibi kiyameti koparirsan direk hapse atarlar. O yuzden kimsenin citi cikmaz. Ucus kulturu falan degil bu.
  • orada insanlar keyfi uygulamalar sebebi ile rötar yemediklerinden emin oldukları için sakinler. Teknik bir sıkıntı olduğundan eminler ve yapılan değişikliğin kendi güvenlikleri için olduğunu biliyorlar. orada bir deneyin bakalım insanları 1 saat tayyarenin içinde beklettikten sonra bir ensesi kalın bindirip hareket etmeyi. istisnasız her yolcu kalkış için ensesi kalın birini bekleyen bu hava yolu şirketine bu keyfi uygulaması için bir dava açacaktır. check-in tamamlanmis bir tayyareyi hic bir teknik problem yokken bosaltip baska sefere verirseniz o yolculara 10larca avukat kartlarını dagitiyor olacaktir. bağırma çağırma kısmına gelince, orada istisnasız hiçkimse limanda bagirdiktan sonra ucaga alinmaz. herkes bunun bilincinde ve istisnada olmayacağının bilincinde bu yuzden gidecekleri yere gitmek icin bagirmadan beklemek zorundalar. bizim limanlarımızda da guvenlik ekipleri huzursuzluk yaratan İSTİSNASIZ herkesi ucagini kaciracak kadar alikoysalar bu problemlerin onune gecilir.
  • Bizim milletimizi şöyle bir bedava hacca göndermek lazım... Cidde hac terminalinde 2 gün uçak beklesinler, kimse birşey söylemesin... Akıllanırız belki...
  • biz kompleksli bir milletiz. her fırsatta "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diye bir cümle sarfeden toplumdan ne beklersin? para harcadığı herşeyde kendini ortamın kralı zanneden insanlarla dolu heryer. genel kültür ve genel ahlakla ilgili birşey. ceddi, başka milletleri yerinden yurdundan eden, yağmacı bir millet için bunlar az bile...
  • dahada garibi...köşe yazarları butür şeyleri orada yazmıyordur? :))))) her açıdan farklı adamlar...adamlar amerikan rüyası boşuna demiyorlar.rüya adamlar.
  • Kültürden bahsediyorsunuz,bu ülkede yaşayanların kültürü mü var?Birisi zamanında demişti de kızı linç etmedikleri kalmıştı;dağdaki çobanla aynı haklara mı sahip olmalıyım diye..Ne idiğü belirsiz,konuşmasını bilmeyen,bölücü,anarşi yarattığında kendini adam sanan,kısa yolda köşe dönmeyi,hak yemeyi saygısızlığı marifet sayan,cebinden ve boğazından haramı eksik etmeyen,din ticareti yapan bir ülkenin insanı(!) olsa olsa bu kadar olur
  • amerikadaki rötarım sebebi TGS dir:=))hala TGS yi suçlayan olmamış hayret:=))

THY’NİN RÖTARINA SES ÇIKARTANIN!

Çok kez gördük ki hangi şirketimizde olursa olsun teknik veya hava koşulları sebebiyle yaşanan rötarlar, çoğu zaman yolcuların tepkisi hatta havayolu çalışanlarına karşı gerek fiziki ve gerekse sözlü tacizlerine varan davranışları ile karşılaşırız.

Havayolu taşımacılığının son 10 yılda hızla gelişmesine rağmen havacılık kültürünün aynı ölçüde gelişmediğine şahit oluyoruz.

Bu şahitlik sadece normal yolcuların yanında kendilerini elit sınıfta görenler açısından da pek fazla değişen bir durum değil.

Çok sayıda, yazar-çizer, sanatçı-siyasetçi, sporcu, avukat, doktor ve bir sürü kalifiye meslek erbaplarının rötarlardan dolayı nasıl feryat figan ettiklerini bilmeyenler yok.

Bir keresinde Atlasjet’in Ankara uçuşlarında yaşanan sorun nedeniyle yolculara kartvizit dağıtan avukatı görmüştüm. Çok okumuş çok bilmiş diyeceğimiz insanların bile provokatörlük yaptığı bir ülkede havacılık kültürünün gelişmesi için daha çok suların geçmesini bekleyeceğiz ülkemizde.

Neden bunları yazdım durup dururken?

Bir haftadır Amerika’dayım. New York’tan Miami’ye gitmek üzere Laguardia Havalimanı’na geldim. Amerikan Airlines ile Miami’ye uçacağız. Check-in işlemlerini yaptırdık uçuş saatimizi bekliyoruz.

Nihayet o dakikalar geldi. Uçağın kalkmasına 20 dakika kala yolcular alınmaya başlandı. Neredeyse yolcuların tamamına yakını uçak içine alındı.

Sonra anlam veremediğimiz bir şekilde tüm yolcular uçaktan çıkartıldı.

Ve anons yapıldı uçak değiştirilecek 45 dakika rötar var diye.

Bir kişi de mırıldanmaz mı “işim var, toplantım var, bağlantılı uçuşum var” diye.

Olmadı maalesef kimse ses çıkartmadı. Yolcular arasında bulunan ben ve diğer Türk arkadaş kendi kendimize “Bu rötar Türkiye’de olsa yer yerinden oynardı. Ne kavgalar ne gürültüler olurdu” dedik.

Ha bu arada 45 dakika denilen rötar tam 90 dakika sürdü. İnanın hiç kimse laf etmedi.

Bu demek değildir ki rötarlar olmalı veya keyfi rötarlar yapılmalı.

Amerikan Airlines yetkilileri rötarın sebebiyle ilgili açıklama da yapmadılar. Ama yolcular gayet sakin ve hoşgörü ile davrandılar.

İsterim ki ülkemizde de bu tür olgunluk yaşansın.

Herhangi bir şirketimiz rötar yaptığında avazımızın çıktığı kadar bağırmayalım. Tabi saatlerce süren rötarlar olup yolcular perişan edilirse hep beraber karşı koyarız.

Aslında rötar sebebiyle azıcık geciken uçakta bulunan bir köşe sahibi bu rötarı köşesinde yazmadığı sürece çok daha olgunlaşma yaşayacağımıza eminim.

Yani demek istediğim olgunlaşma önce aydın kişiler diye tabir edilen yazar-çizer sanatçı-siyasetçiden başlamalı.

THY rötar yaptı diye mız mız edenlere “hadi oradan” demek lazım.

Miami'den selamlar. Haftaya Türkiye'de görüşmek üzere...

THY’NİN RÖTARINA SES ÇIKARTANIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

tyler ~ 11 yıl önce
07:40 için 07:30 da gelip e uçak hala yerde diyerek terminali birbirine katan, küfürler edip tehtidler savurup erkeklik taslayanlar ellerini kollarını sallaya sallaya dolanırsa bu ülkede siz istediğiniz kadar yazın çizin boş. adb de cezi uygulama sona ersin orda da burda ki kadar olmasada çirkinleşme olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d ~ 11 yıl önce
bir kere amerikada TSA denen bir kurum var, sen ucakta bagirirsan, kabin ekibine elini kolunu uzatirsan seni kapiya cikarirlar, guzel bir ifade verirsin, ama birde TSA nin kara listesine girdinmi. 'sakincali' yolcu olursun. iste o zaman yandin. havayolu yasal olarak seni ucurmaya bilir, bir daha bilet bile alamazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mert ~ 11 yıl önce
tebrikler güzel bir yazı olmuş. ama kültür seviyesi "kamyonla seyahat" düzeyinde olan insanlar uçağa bindiği için bunların yaşanması normal. Her uçağa binen kendini işadamı zannediyor sanki herkesin acil işi var sürekli mızz mızz mızzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanunlar ~ 11 yıl önce
ABD'de kimsenin sesinin cikmamasinin nedeni kanunlar. Oyle Turkiye'deki gibi kiyameti koparirsan direk hapse atarlar. O yuzden kimsenin citi cikmaz. Ucus kulturu falan degil bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
threegreen ~ 11 yıl önce
orada insanlar keyfi uygulamalar sebebi ile rötar yemediklerinden emin oldukları için sakinler. Teknik bir sıkıntı olduğundan eminler ve yapılan değişikliğin kendi güvenlikleri için olduğunu biliyorlar. orada bir deneyin bakalım insanları 1 saat tayyarenin içinde beklettikten sonra bir ensesi kalın bindirip hareket etmeyi. istisnasız her yolcu kalkış için ensesi kalın birini bekleyen bu hava yolu şirketine bu keyfi uygulaması için bir dava açacaktır. check-in tamamlanmis bir tayyareyi hic bir teknik problem yokken bosaltip baska sefere verirseniz o yolculara 10larca avukat kartlarını dagitiyor olacaktir. bağırma çağırma kısmına gelince, orada istisnasız hiçkimse limanda bagirdiktan sonra ucaga alinmaz. herkes bunun bilincinde ve istisnada olmayacağının bilincinde bu yuzden gidecekleri yere gitmek icin bagirmadan beklemek zorundalar. bizim limanlarımızda da guvenlik ekipleri huzursuzluk yaratan İSTİSNASIZ herkesi ucagini kaciracak kadar alikoysalar bu problemlerin onune gecilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 11 yıl önce
Bizim milletimizi şöyle bir bedava hacca göndermek lazım... Cidde hac terminalinde 2 gün uçak beklesinler, kimse birşey söylemesin... Akıllanırız belki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komleks ~ 11 yıl önce
biz kompleksli bir milletiz. her fırsatta "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diye bir cümle sarfeden toplumdan ne beklersin? para harcadığı herşeyde kendini ortamın kralı zanneden insanlarla dolu heryer. genel kültür ve genel ahlakla ilgili birşey. ceddi, başka milletleri yerinden yurdundan eden, yağmacı bir millet için bunlar az bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
dahada garibi...köşe yazarları butür şeyleri orada yazmıyordur? :))))) her açıdan farklı adamlar...adamlar amerikan rüyası boşuna demiyorlar.rüya adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA ~ 11 yıl önce
Kültürden bahsediyorsunuz,bu ülkede yaşayanların kültürü mü var?Birisi zamanında demişti de kızı linç etmedikleri kalmıştı;dağdaki çobanla aynı haklara mı sahip olmalıyım diye..Ne idiğü belirsiz,konuşmasını bilmeyen,bölücü,anarşi yarattığında kendini adam sanan,kısa yolda köşe dönmeyi,hak yemeyi saygısızlığı marifet sayan,cebinden ve boğazından haramı eksik etmeyen,din ticareti yapan bir ülkenin insanı(!) olsa olsa bu kadar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron... ~ 11 yıl önce
amerikadaki rötarım sebebi TGS dir:=))hala TGS yi suçlayan olmamış hayret:=))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000