28 Kasım 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Stockholm’ün tütün kaçakçısı birinci pırlanta ne oldu? Bu konuyu niye kimse irdelemiyor? Kadın borusunu öttürüyor, yakışıyor mu thy ye.
  • Cetin bey desteğinize ihtiyacımız var Ahmet bolat bey işe almıyor
  • Buralarda Sn Ahmet Bolat beyden yada herhangi bir yöneticiden kadro veya taşeronluk bitsin diye bağıran çağıran kişiler bu taleplerini Bu kişilerden değil bu sistemi ülkeden söküp atması gereken Devletten TBMMMden vede Cumhurbaşkanınından istesinler çünkü bunun baş sorumluları bunlardır O yalvardıgıniz kişilerde bu devletin emir erleridir ne denirse onu yapan kişilerdir bunu anlayın ve ona göre davranın artık Devletten isteyin!!!
  • Çetin bey merhaba bi tgsliler pandemi de kçö çalıştık 2sene ikramiye almadık bu primler pandemi de ki zararı bile karşılamıyor. Biraz bunu dile getirir misiniz.. şubatta prim gibi birşey dağıtılacakmış gene yada Yılbaşı. Bu söylentiler doğrumudur.. saygılar
  • Nisan ayında sözleşmemiz sona erdi Aralık ayına giriyoruz.Ne kendi firmamizdan nede THY tarafından tek bir açıklama yapılmadı.Sadece ihale açıldığını biliyoruz ihale açıldığını da THY ihale sayfasından görerek biliyoruz bu konuda bile bizlere yapılan herhangi bir bildirim yapılmadi.Taseron nasıl olsa çalışıyor diyerek bukadar umursamaz davranmak bizleri gercekten uzmekte.Hizmet ettiğimiz personeller THY personeli bize işi veren THY personelleri hizmet ettiğimiz şirket THY ama THY kısmına bizim ihale ne oldu veya bizim maaşlar ne olacak dediğimizde bizi kan emici taşeron şirketimize yönlendiriyorlar.Herkes yolunda maşallah.THY ve Taşeron firmaların çarsilari pazar olsun.
  • BAŞKANIM AHMET BOLAT, Taşeronların bu sıkıntısını görmezden gelmeyin lütfen. kadroluların sürekli taşerona yüklenmesi ve diğer kadroluların az çalışmasından kaynaklı olarak bizlere daha fazla yüklenilmekte ve bu konuda üstlerimiz eger bu işleri yapmıyacaksan kapı orda demektedir. 5 kişilik işi 1 taeşrona yüklemek adalet değildir. bende bu baskılardan sıkıldıgım ıcın sürek kapı gösterildiği için mecburen bölüm değiştirmek zorunda kaldım. acilen bu konuda herkesi tek çatı altında toplamak gerektiğini düşünmekteyim. bu yazıyı okuduysanız teşekkür ederim. konu hakkında bizleri yanlız bırakmayacağınızı biliyorum. saygılarımla; arz ederim. THY A.O. Ofis Hizmeti
  • çetin bey hala gerçekleri göremiyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz taşeronun tarifini siz geçen yazınızda yapmıştınız bu tarifin hangisi thy deki taşeronluğa uyuyor taşeron şirket diye birşey yok bunu herkes biliyor burda olan biten birilerinin kesesini doldurmak . devlet ihale kanununamı tabide denetlensin kendi istediği birine verdim diyor tamama buda genellikle hükümetin adamıdır.buna ne thy birşeydiyebilir nede yönetim hala hayal dünyasında yaşayıp gerçekleri görmezden geliyoruz .neyi kanunlara uygun yapmışızki bunu yapalım.eminim burdaki rantı en tepedekiler bile biliyordur.yazınızda thy ile ilgili degil dediğiniz tüm konular thy ile ilgilidir kadroyu verip vermemek thy ile ilgilidir paravan şirketle değil burda bize taşeron deniyorsa thy nin suçudur bizi bu duruma mahkum etmiştir. kanunsuzluk hukuksuzluk hertarafımızı sarmış sizin gibi saygı duyduğum bir abimizde böyle yazarsa vay halimize .
  • Saf taşeron personeliyim. Bu şirket 6 senedir çöktü buraya ne yapsalar gönderemiyorlar. Tazminatlarımız içerde yeni sözleşme senelerdir yapılmadı. Maaşlarımız eridi gitti. 7 lira para alıyoruz. Taşeronda olsak liman personeliyiz komik değil mi bu paralar ayıp değil mi? Gözgöre göre işçinin emekçinin hakkı yeniyor. Beraber çalıştığımız aynı işi yaptıgımız TK personellerinin maaşı bizim ücretin iki katını geçti. Bu konuları gündeme getirirmisiniz? Biz artık zam değil maaş iyileştirmesi istiyoruz!
  • Öncelikle merhabalar şefim biliyorsunuz ki hepimiz tek bir amaç için buradayız.para.. Ortak sıkıntımız ücretler ve verilmeyen haklar. bilindiği üzere şirketimiz 5 m ile 3 yıllık bir sözleşme daha imzaladı ve bunu bize bildirmeleri den bile aciz oldular. Birinci sorum şu pandemi döneminde bir çok havayolu şirketi batma noktasına gelirken THY olarak durmadan bıkmadan azimle kararlılıkla çalıştık ve cenaze indirirken o tulumlarin içinde sucuğa döndük. pandemi döneminde kimimiz ailesine covid bulastirdi kimimiz bulastirdigi hastalık yüzünden yakınlarını kaybetti ona rağmen büyük bir gayret ile calistik çünku pandemi ertesi kargoda büyük bir yükseklis ve başarı elde edildi.bu başarının mimarlarından birisi de biz ve çalışma arkadaşlarımızdir buna rağmen hak ettiğimiz noktada değiliz başarımız goz ardı edildi.iyileştirmeler yapılabilir miydi? Yapılabilirdi...! Verilen vardiya primlerimiz olduğu gibi vergi kesintisine gidiyor bunda bir kere iyileştirme yapmaları şart.ikincisi THY olarak maaş bordolarimiz ve muhatabımız. 5 m in muhasebe birimi THY tarafından denetleniyor mu?? 3 sorum ise şu dışardan 1000 çalışanı olan bir şirket bile sosyal yardımları bizden kat kat daha iyi şirketin hiç bir sosyal yardımı yok( örnek veriyorum çocuğu olan bir personel için destek paketleri giyim kıyafet yardımı gibi) biz milli bayrak tasiycimiz ülkemizin gururu olan Türk hava yolları markasını gururla şerefle daha iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geldiğince başarısına katkı sağladık. Şimdi size soruyorum siz calisanlariniz için neler yaptınız?? Ve bundan sonra ne gibi iyileştirmeler yapabilirsin... THY şefleri odasına çağırdı sendikaya üye olduğum için bunları söyledim cevap bile veremedi.
  • Çetin bey bu öyle uzun bir şey ki burda yaz yaz bitmez keşke sizinle oturup bı çay içme fırsatımız olsa. Sizin bile tahmin edemeyeceğiniz şeyler dönüyor THY ve taşeron arasında yalandan ihalaller mi desem yandaşlara torpil ile verilen müdürlükler mi desem personelden 5 m firması tarafından vergi hariç kendi içinde vergi kesiyor bunun yasal boyut araştırmalı ben belgelerle konuşurum gerekirse bordromu atayım görün hak verirsiniz hata tyh şefi ile aramızda geçen konuşmayı atabilirim.tehdit ediliyoruz biri bunlara dur demeli

BİR İNSANIN KENDİSİNE TAKABİLECEĞİ EN BÜYÜK ÇELME, YALANININ AYAĞINA DOLAŞMASIYMIŞ.



Evet, demek ki bir insana en büyük çelmeyi kendisi takıyormuş. Her ne ise bu durumda gözden düşünce sağı solu incinince kabahatlisi yine kendisi oluyor hali ile.

 Airporthaber’ e yazdığım bir yazı için gönderilen yorumunda havalimanında görev yapan bir arkadaşımız “Havalimanı tam bir yalan dünyası, Burada işe başladığımızdan beri yalancı olduk çıktık. Birilerini göre göre, onlara baka baka bizler de benzedik kendilerine. Evet. Her şeyimiz yalan. Bu günlerde nasılsın sualini -iyiyim- diye cevaplarken çarpılacağız neredeyse.” Diyordu.

Derler ya: Yalanın babası şeytandır ama patent almayı unuttuğu için bu buluşunu iş dünyasına kaptırmıştır”. Bazılarımızın bu konuda şeytanı da sollayacak bir kabiliyete sahip olduklarını yaşadıklarımızla anladık ve gördük.

İşte bu düşünceler bu konuyu tekrar sizlerle paylaşmama neden oldu.

Nedeni bilinmez ama biz insanlar son zamanlarda “Yalan” konusunda çok büyük ihtisas sahibi olduk. Kendimizi mi geliştirdik, yoksa iş ve yaşam ortamı ve şartları bizleri bu özel ihtisas konusunda profesörlüğe mi yükseltti. Mayamızda varmış deyip geçmek en iyisi.

Kimisi yaşama, diğeri işine bir diğeri ise sağa sola daha iyi tutunabilmek için bu yola başvuruyor kuşkusuz. Getirisi var mı? Şüphesiz var ki insanoğlu her gün bir yeni versiyonunu düşünüyor, bir yenisini yoğuruyor zihninde. Yazıyor, sahneliyor ve de oynuyor ve kandırıyor insanları.

Peter Dunne’nin ifade ettiği üzere Belli bir amaçla söylenen yalan, en ahlaksız yalan biçimidir ancak en çok da o işe yarar. “Bu doğru ve her gün değişik örneklerini dinliyor ve görüyoruz.

Evet; bu konuda insanlara yön gösteren kitaplar bile var artık. Duygular ve mikro mimikler konusunda dünya çapında tanınan psikolog Paul Ekman’ ın kitabı “Yalan Söylediğimi nasıl anladın?” Detaylı yüz analizinde öncü olan ve başkalarının hislerinin anlaşılmasını sağlayan bu usta yazarın kitabı bizi bu konuda çok büyük ölçüde aydınlatıyor.

Bu kitabı iki kere ve çok büyük bir dikkatle okudum. Şimdi çoğu zaman yaptığım gibi bu kitabı sizlere okumanız için tavsiye edeceğimi düşünmeyin. Tavsiye falan etmiyorum. Hatta okumayın diyorum. Okumayın ki, size kimlerin yalan söylediğini anlamayın. Mimiklerine bakıp, gülümsemelerini değerlendirip o insanlardan soğumayın. Adı geçen kitap bu konuyu o denli net ve açık anlatıyor ki, bu sonuç nerede ise kaçınılmaz. Aynı gece yatağınıza yatıp, meğer doğru konuşanlar ne kadar azmış diyerek bu konuda uğradığınız hüsranı her akşam tekrar tekrar yaşamayın.

Ben psikolog değilim. Duyguları ölçümlemeyi ve değerlendirmeyi her insan kadar ancak becerebilirim. Daha fazla değil. Ama yalan söylemenin, hele hele iyi yalan kurgulamanın aşırı zeki olmayı gerektirdiğini bilirim. İnsanların yalan söyleme alışkanlıkları oluştu artık. Zamanla bu alışkanlık ihtiyaç haline dönüşmüş. Daha iyi yaşamak için, daha fazla göze girmek ve iş yerinde daha yükseklere tırmanabilmek veya tepelerde tutunabilmek için. Yalancılık artık bir meslek oldu diyebiliriz. Etrafımızda o kadar “Usta “var ki, düşündükçe şaşırıyorum.

YALAN GERÇEĞİNİN FARKINDA OLAN (?) İŞ DÜNYASI YALAN EĞİTİMİ ALIYOR.

İşe girmek, müşteri kapmak, terfi etmek, rakibi alt etmek, daha pahalıya satmak, daha ucuza almak için yalan söyleyenler var her yerde. Bu nedenle şirketler, üst düzey yöneticiler, İnsan Kaynakları ünite yönetici ve uzmanları ‘yalan’ eğitimi alıyorlar. Psikiyatri profesörü Paul Ekman’ ın geliştirdiği Türkiye’de eğitim ve yayıncılık alanında uzman olan Sola Unitas tarafından verilen davranış bilimi teknikleri eğitimlerini bugüne kadar düzenli olarak alan şirketler var.

Yabancı kuruluşlar bu eğitimi alıyorlar. Eminimki çok şey katıyordur. Bunlar hangi kuruluşlar diye soracak olursanız çoğunu bilirsiniz. CIA, FBI, MİT, NASA, Google, Apple, P&G, Vodafone ve büyük insan kaynakları danışmanlık

firmaları. Öyle ya bu şirketlere binlerce insan müracaat ediyor işe girmek için.  Bir not gördüm eğitim alanlar kuruluşlar içinde. Emniyet birimleri ismi geçiyor. Bizim emniyet birimleri mi? Yabancılar mı anlayamadım. Esasen emniyet birimleri çok geniş bir ifade. Emniyetin hangi birimlerini kapsıyor? (BKNZ https://www.e-psikiyatri.com/is-dunyasi-yalan-egitiminde - BKNZ https://www.hurriyet.com.tr › İK/Yeni Ekonomi- )

Ha unuttum, bu eğitimi alan ünlü kuruluşların içinde bite Bizim Türk Hava Yollarımız var. Bu eğitimlerde yer alıyor kuruluşun belirli insanları. Sakın yanlış düşünmeyin. THY bu eğitimlere eğitmen olarak katılmıyor Onların da işe girme mülakatlarında ve rakiplerini alt ederek terfi sıralamasında üstlere çıkmak amacı ile kendilerine yalan söyleyenleri fark etmek istemeleri doğal.  Kurumlara girişte ve terfilerde amiyane tabirle torpil, tavassut vb. yan faktörler geçerli olmadığına göre bu türleri şirketten uzak tutmak için söz konusu eğitimi alıyorlardır mutlak. Şirkete ilk adımı atmadan onları tanımakta ve yuvaya sokmamakta fayda var.

Gülsem mi? Ağlasam mı? Bilemiyorum.

Okudunuz mu bilmiyorum.? Prof. Dr. Nejat Bozkurt’un yazdığı bir kitap” İşletmelerin Kara Deliği HİLE- Çalışan Hileleri.” Malum çalışan kelimesi kurumun A’ dan Z’ ye tüm çalışanlarını kapsar. Geçmişte bu kitaptan küçümsenmeyecek miktarda almış ve çalıştığım şirketin bu konuda kilit noktalarında görevli orta seviyedeki yöneticilerine dağıtmıştım. Faydasını gördük mü diye sorarsanız? Evet. O kitapta bir söz vardı. “Hile yapan birini ortaya çıkartmanın ve alt etmenin yolu hileyi ondan iyi bilmekten geçmektedir. Aynen hilekâr gibi düşün cümlesinde olduğu gibi. SONUÇ: Eğer bu konuda etkili olmak istiyorsanız, konuda bir hilekâr kadar uzman olmanız gerekir.

Bu sözü yalan eğitimine uygulayın lütfen. “Eğer iyi bir yalancıysanız, Eminim ki size yalan söyleyenleri hemen fark edersiniz”. Bu sözü düşünün. Ama bana neden bu eğitimi bizimkiler vermiyor diye de sormayın. Sizinkiler her kimse?

YALAN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ BİR ÖNERİ: Acaba Kuruluşlar 10-15 adet değişik ünitelerde görev yapan, yönetici olmayan personelinin de bu eğitime katılmasını sağlayabilir mi? Malum yalanlar salt işe girişle ilgili mülakatlarda ve de tayin ve terfi durumlarında söylenmiyor. Yukarıda bir yerde söylemiştik ya. Çalışanlar kelimesi A’ dan Z’ ye tüm çalışanları kapsıyor. En tepedeki CIA veya FBI Başkanından en alttaki yazılımcı personele kadar herkes çalışıyor bu kuruluşlarda. Hangi unvanı taşırsa taşısın tüm çalışanların kendilerine kimin yalan söylendiğini anlaması kötü mü olur? Bizim THY’ yı soracaksanız gerek yok. Bizde yalanı yalnız aşağıdakiler söyler. Ya yukarıdakiler, tepedekiler diye mi sordunuz. Tövbeler olsun. Sümme haşa.

FRANKFURTER ALLGEMEİNE ZEİTUNG VE BAY BOLAT.

Öncelikle hayli eski, milyona yakın tirajlı popüler bir yabancı gazetede bir Türk yönetici ile ilgili böyle bir yazı yayınlandığını görmek ruh hastası olmayan veya futbol takımı tutar gibi siyasi parti ayırımı yapmayan her Türk gibi beni tabii ki mutlu etti. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bu sık sık rastladığımız bir husus değil. Üstelik kalben bağlı olduğum eski şirketimi bugün yöneten bir insanla ilgili. Sevinmem, mutlu olmam doğal tabii. Güzel haber. Kutlamamız gerek.

Evet, ben sık sık Türk Hava Yolları ve yönetimi ile ilgili menfi yazı yazan biriyim. Ancak her konuyu ayrı kompartımanlarda değerlendirebilmek yetisine de sahip biriyim. Normal insanlar bu ayırımı yapmayı ve şartlar ne olursa olsun yaşanan bir olaydan ötürü üzülürse sıkıntısını, sevinirse mutlu olduğunu ortaya koymayı bilir. Ve de ben normal bir insanım.

EVET İŞVEREN ALT İŞVERENİN ÇALIŞMALARINI DENETLEMELİDİR. MEVZUAT ÖYLE DİYOR. PEKİ DENETLENİYOR MU? (2)

Sayın Prof. Dr. Ahmet Bolat,

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

Başlıktaki konu için size sesleniyorum. Okursunuz okumazsınız onu bilemem? Ama hukukçularınızın bu konuyu tetkik etmelerinde fayda olduğu açık. “Asıl işveren-alt işveren ilişkilerinin belirlenmesinde kanun koyucu konuyu, işçilerin hak ve menfaatlerini koruma yönünden ele almış ve özellikle işçilerin haklarını elde edememe tehlikesi karşısında asıl işvereni de müteselsilen sorumlu tutmak sureti ile işçileri koruma altına almıştır. (BKNZ (https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/97925 )

Bu yazılarımdan, taşeron şirketlerin çalışmalarına karşı olduğumu çıkartmayacağınızı tahmin ediyorum. Bu benim işim değil. Kazansınlar, sizin işleriniz artsın daha fazla istihdam yapın daha fazla kazansınlar. Konumuz bu değil. Taşeron işçi arkadaşların kadroya alınmaları ile promosyon konularının THY ile ilgili olmadığı malum.

Mevzuat buna amir olduğu zaman THY olarak sizde ve Taşeron firmalarda personelinde bu ödemeyi yapacaklar.

THY’ ye hizmet sunan taşeron işçilerin sosyal haklarının örneğin: ödenmemesi / zamanında ödenmemesi / kısmen ödenmesi vb. konularda veya konu ile ilgili mevzuat hükümlerinin yerine getirilmediği hususunun işçiler tarafından ispat edilmesi / belgelenmesi halinde THY’ nin de hukuken sorumlu olacağı kanun hükmü.  Eminim ki bu tür bir davanın muhatabı olmak bile artık dünyanın sayılı havayollarından sayılan bayrak taşıyıcı şirketimiz, THY’ na yakışmayacaktır.

“Daha iyisini bulana kadar en iyi işin sahip olduğunuz iştir” sözü çok doğru. İşsiz kalma düşüncesi çalışanları konuyu hukuki platforma taşımaktan alıkoyacağı kabulü zorunlu olan bir gerçek. Ancak işten ayrılan / çıkartılan çalışanların THY’ ye bu sıkıntıyı yaşatmaları da yadırganmayacak bir gerçek.

Esasen hizmetinizin istenilen seviyede verilip verilmediğini de kontrol etmekle yükümlü olduğunuz açık. Şirketinizin yorumlarda dile getirilen ilgisizliği alt yüklenici çalışanlarının THY ve söz konusu personelin istihdam edildiği THY ünitelerinin yöneticileri hakkında yanlış olmasını umduğum ve dilediğim hususları düşünmelerine sebebiyet verdiğini de dikkatlerinize sunmak isterim.

Taşeron personelin şirketleri hakkında hakikat olmayan hususları ifade ettikleri düşüncesindeyseniz bu kez de kamuoyuna Bayrak taşıyıcı şirketimiz olan THY’ nin kendisine yakışmayan şirketlerle iş yapmayacağını da gösterme yükümlülüğünüzü yerine getirmelisiniz. Malum THY halka açık bir şirket.  Bu da hem THY’ nin imajını koruma hem de THY’ ye hizmet veren, anlaşmalı Taşeron Şirketlerin (tekrarlıyorum çalışan beyanları doğru değilse) yanlarında durmanız anlamını taşır.

Her halükârda şirketinizin yükümlü olduğu bu denetimi yapmasının THY başta olmak üzere faaliyetin içinde bulunan tüm şahıs ve kuruluşlar açısından faydalı olacağı yönündeki düşüncemi bilgilerinize sunuyorum.

Tabii ki bu denetimler yapılmaktaysa ve de sonuçları çalışanların ifadelerini doğrulamıyorsa bu konuda da onları da bilgilendirmek yerinde olacaktır.

Takdir ve değerlendirmenize sunuyorum. Saygılarımla.

BİR İNSANIN KENDİSİNE TAKABİLECEĞİ EN BÜYÜK ÇELME, YALANININ AYAĞINA DOLAŞMASIYMIŞ.

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Tütüncü ~ 1 yıl önce
Stockholm’ün tütün kaçakçısı birinci pırlanta ne oldu? Bu konuyu niye kimse irdelemiyor? Kadın borusunu öttürüyor, yakışıyor mu thy ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 aralık Engelliler günü ~ 1 yıl önce
Cetin bey desteğinize ihtiyacımız var Ahmet bolat bey işe almıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel duyuru ~ 1 yıl önce
Buralarda Sn Ahmet Bolat beyden yada herhangi bir yöneticiden kadro veya taşeronluk bitsin diye bağıran çağıran kişiler bu taleplerini Bu kişilerden değil bu sistemi ülkeden söküp atması gereken Devletten TBMMMden vede Cumhurbaşkanınından istesinler çünkü bunun baş sorumluları bunlardır O yalvardıgıniz kişilerde bu devletin emir erleridir ne denirse onu yapan kişilerdir bunu anlayın ve ona göre davranın artık Devletten isteyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey ~ 1 yıl önce
Çetin bey merhaba bi tgsliler pandemi de kçö çalıştık 2sene ikramiye almadık bu primler pandemi de ki zararı bile karşılamıyor. Biraz bunu dile getirir misiniz.. şubatta prim gibi birşey dağıtılacakmış gene yada Yılbaşı. Bu söylentiler doğrumudur.. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
Nisan ayında sözleşmemiz sona erdi Aralık ayına giriyoruz.Ne kendi firmamizdan nede THY tarafından tek bir açıklama yapılmadı.Sadece ihale açıldığını biliyoruz ihale açıldığını da THY ihale sayfasından görerek biliyoruz bu konuda bile bizlere yapılan herhangi bir bildirim yapılmadi.Taseron nasıl olsa çalışıyor diyerek bukadar umursamaz davranmak bizleri gercekten uzmekte.Hizmet ettiğimiz personeller THY personeli bize işi veren THY personelleri hizmet ettiğimiz şirket THY ama THY kısmına bizim ihale ne oldu veya bizim maaşlar ne olacak dediğimizde bizi kan emici taşeron şirketimize yönlendiriyorlar.Herkes yolunda maşallah.THY ve Taşeron firmaların çarsilari pazar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY A.O. OFİS HİZMETİ ~ 1 yıl önce
BAŞKANIM AHMET BOLAT, Taşeronların bu sıkıntısını görmezden gelmeyin lütfen. kadroluların sürekli taşerona yüklenmesi ve diğer kadroluların az çalışmasından kaynaklı olarak bizlere daha fazla yüklenilmekte ve bu konuda üstlerimiz eger bu işleri yapmıyacaksan kapı orda demektedir. 5 kişilik işi 1 taeşrona yüklemek adalet değildir. bende bu baskılardan sıkıldıgım ıcın sürek kapı gösterildiği için mecburen bölüm değiştirmek zorunda kaldım. acilen bu konuda herkesi tek çatı altında toplamak gerektiğini düşünmekteyim. bu yazıyı okuduysanız teşekkür ederim. konu hakkında bizleri yanlız bırakmayacağınızı biliyorum. saygılarımla; arz ederim. THY A.O. Ofis Hizmeti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eşitlik ~ 1 yıl önce
bizlerin tek isteği eşit işe eşit para az da olsa sosyal haklar. bu da olmayacak iş değil.isteseler her şey olur bir gecede nasıl habom personeli thy olduysa bize de bu taşoranları aradan çıkarıp tek bir çatı olabiir. hepimiz huzurlu çalışırız.Promsoyonlarımızın verilmesi haklarımız yenmesin. diğer iştirekiler naslı aldıysa bize de verilsin.
taşeron ~ 1 yıl önce
çetin bey hala gerçekleri göremiyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz taşeronun tarifini siz geçen yazınızda yapmıştınız bu tarifin hangisi thy deki taşeronluğa uyuyor taşeron şirket diye birşey yok bunu herkes biliyor burda olan biten birilerinin kesesini doldurmak . devlet ihale kanununamı tabide denetlensin kendi istediği birine verdim diyor tamama buda genellikle hükümetin adamıdır.buna ne thy birşeydiyebilir nede yönetim hala hayal dünyasında yaşayıp gerçekleri görmezden geliyoruz .neyi kanunlara uygun yapmışızki bunu yapalım.eminim burdaki rantı en tepedekiler bile biliyordur.yazınızda thy ile ilgili degil dediğiniz tüm konular thy ile ilgilidir kadroyu verip vermemek thy ile ilgilidir paravan şirketle değil burda bize taşeron deniyorsa thy nin suçudur bizi bu duruma mahkum etmiştir. kanunsuzluk hukuksuzluk hertarafımızı sarmış sizin gibi saygı duyduğum bir abimizde böyle yazarsa vay halimize .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
taşeron şirket yok diyorsanız yoktur. Gerçekleri siz biliyorsunuz. Taşeronların kadroya alınması da THY ile igili diyenlere söyleyecek bir şeyim yok.
SAF ~ 1 yıl önce
Saf taşeron personeliyim. Bu şirket 6 senedir çöktü buraya ne yapsalar gönderemiyorlar. Tazminatlarımız içerde yeni sözleşme senelerdir yapılmadı. Maaşlarımız eridi gitti. 7 lira para alıyoruz. Taşeronda olsak liman personeliyiz komik değil mi bu paralar ayıp değil mi? Gözgöre göre işçinin emekçinin hakkı yeniyor. Beraber çalıştığımız aynı işi yaptıgımız TK personellerinin maaşı bizim ücretin iki katını geçti. Bu konuları gündeme getirirmisiniz? Biz artık zam değil maaş iyileştirmesi istiyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşone ~ 1 yıl önce
maaşlar iyice eridi umarım güzel bir iyileşme olur. tüm taşoronlar tek çatı altında farklı iştiraki gibi olsa olmaz mı bu kadar mı zor.herkes mutlu mesut yaşasa
Korkusuz 5 mli ~ 1 yıl önce
Öncelikle merhabalar şefim biliyorsunuz ki hepimiz tek bir amaç için buradayız.para.. Ortak sıkıntımız ücretler ve verilmeyen haklar. bilindiği üzere şirketimiz 5 m ile 3 yıllık bir sözleşme daha imzaladı ve bunu bize bildirmeleri den bile aciz oldular. Birinci sorum şu pandemi döneminde bir çok havayolu şirketi batma noktasına gelirken THY olarak durmadan bıkmadan azimle kararlılıkla çalıştık ve cenaze indirirken o tulumlarin içinde sucuğa döndük. pandemi döneminde kimimiz ailesine covid bulastirdi kimimiz bulastirdigi hastalık yüzünden yakınlarını kaybetti ona rağmen büyük bir gayret ile calistik çünku pandemi ertesi kargoda büyük bir yükseklis ve başarı elde edildi.bu başarının mimarlarından birisi de biz ve çalışma arkadaşlarımızdir buna rağmen hak ettiğimiz noktada değiliz başarımız goz ardı edildi.iyileştirmeler yapılabilir miydi? Yapılabilirdi...! Verilen vardiya primlerimiz olduğu gibi vergi kesintisine gidiyor bunda bir kere iyileştirme yapmaları şart.ikincisi THY olarak maaş bordolarimiz ve muhatabımız. 5 m in muhasebe birimi THY tarafından denetleniyor mu?? 3 sorum ise şu dışardan 1000 çalışanı olan bir şirket bile sosyal yardımları bizden kat kat daha iyi şirketin hiç bir sosyal yardımı yok( örnek veriyorum çocuğu olan bir personel için destek paketleri giyim kıyafet yardımı gibi) biz milli bayrak tasiycimiz ülkemizin gururu olan Türk hava yolları markasını gururla şerefle daha iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geldiğince başarısına katkı sağladık. Şimdi size soruyorum siz calisanlariniz için neler yaptınız?? Ve bundan sonra ne gibi iyileştirmeler yapabilirsin... THY şefleri odasına çağırdı sendikaya üye olduğum için bunları söyledim cevap bile veremedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkusuz 5 mli ~ 1 yıl önce
Çetin bey bu öyle uzun bir şey ki burda yaz yaz bitmez keşke sizinle oturup bı çay içme fırsatımız olsa. Sizin bile tahmin edemeyeceğiniz şeyler dönüyor THY ve taşeron arasında yalandan ihalaller mi desem yandaşlara torpil ile verilen müdürlükler mi desem personelden 5 m firması tarafından vergi hariç kendi içinde vergi kesiyor bunun yasal boyut araştırmalı ben belgelerle konuşurum gerekirse bordromu atayım görün hak verirsiniz hata tyh şefi ile aramızda geçen konuşmayı atabilirim.tehdit ediliyoruz biri bunlara dur demeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000