31 Ağustos 2009, Pazartesi 08:04:26

Bisignani; "Sektörün toparlanması zaman alacak"

IATA Başkanı Giovanni Bisignani, havacılık sektöründe temmuz ayında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bisignani, düşük seyreden bilet fiyatları nedeniyle sektörün toparlanmasının zaman alacağını söyledi...
  • Teğet filan geçmedi. Ben Avrupa'da yaşıyorum. Kriz hergün daha da büyüyor. İşsiz sayısı daha da artıyor. Hollanda gibi ülkelerde işsiz kaldığında mortgage ile aldığın evini de satmak zorunda kalyorsun ölü eşek fiyatına. Gelirleri sürekli azalan insanlar nereye nasıl uçacak. Hamdolsun bizi teğet geçti demekle bu işler olmuyor işte. Kötü bir 2010 ve 2011 bekliyor dünyayı. Dünyada kapanan şirket sayısı devamlı artıyor.

Havayolu şirketlerinin kapasite kısma kararlarına karşın fiyatlarda yükselme eğilimi oluşmadığını ifade eden IATA Başkanı Giovanni Bisignani, sektör için toparlanmanın zaman alacağını söyledi.

IATA tarafından yapılan açıklamada temmuz ayı tarifeli yolcu sayısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2.9'luk bir düşüş yaşandığını belirtildi. Haziran ayında tarifeli yolcu sayısında yüzde 7.2'lik düşüş yaşanmıştı. İlk 7 aylık ortalama düşüş ise yüzde 6.8 düzeyinde idi.

Bilet fiyatlarında yükseliş eğilimi yaşanmadığını dile getiren Bisignani, önümüzdeki dönem ile ilgili belirsizliğin de sürdüğünü açıkladı. Bisignani, petrol fiyatlarının bu belirsizliği daha da arttırdığına işaret ederek sektördeki toparlanmanın yavaş bir şekilde olacağı öngörüsünde bulundu.

Öte yandan Avrupa'nın en büyük iki havayolu şirketi British Airways ve KLM'den gelen yaz dönemi verileri sektördeki iyimser yaklaşımın artmasına neden oluyor.

IATA temmuz verilerine göre, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgesindeki düşüş yüzde 3 düzeyinde gerçekleşirken, Asya-Pasifik bölgesi yüzde 7.6'lık düşüş yaşadı. Latin Amerika da yüzde 3.5'lik düşüşle havayolu trafiği gerileyen bölgeler arasında yer aldı. Temmuz 2009 döneminin yükseliş gösteren tek bölgesi ise yüzde 13.2'lik trafik artışı ile Ortadoğu oldu.

Bisignani; "Sektörün toparlanması zaman alacak"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Teğet filan geçmedi. Ben Avrupa'da yaşıyorum. Kriz hergün daha da büyüyor. İşsiz sayısı daha da artıyor. Hollanda gibi ülkelerde işsiz kaldığında mortgage ile aldığın evini de satmak zorunda kalyorsun ölü eşek fiyatına. Gelirleri sürekli azalan insanlar nereye nasıl uçacak. Hamdolsun bizi teğet geçti demekle bu işler olmuyor işte. Kötü bir 2010 ve 2011 bekliyor dünyayı. Dünyada kapanan şirket sayısı devamlı artıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000