24 Ağustos 2012, Cuma 16:23:39

SKY'DA 43 YILLIK VEDA...

Türkiye’nin önde gelen sivil havacılık kuruluşu Sky Havayolları’nın deneyimli pilotlarından, Emekli Kurmay Albay Galip Yılmaz, uçuş hayatının 43. yılında emekli oldu...
  • Bunları yazdıgına gore 4 sırma olmusun da adam olmamıssın Oncelikle omzuna taktıgına pırpır degil sırma denir bu bir. Omzuna taktıgının adını kıymetını degerını agırlıgını bilemeyecek mahalle agzı konusacaksan sen bi zahmet cıkar o gomlegi ustunden. Dünyadaki havayollarını ornek vermıssın profesyonel calısan bir havayolunda 2 degil 1 sırma taksan da sorun olmaz prosedurun ve profesyonelligin tam yurumedigi bizim gibi ulkeler ve havacılıklarında bu tarz seyler ucus emnıyetıne tehlike arz eder. Bu ornek verdigim kazaların; CRM eksikligi,asırı guvene baglı yanındakinin ikazlarını dınlememe,sınırları zorlama oldugunu idrak edemeyecek,bunu 2 sırmaya baglıyacak kadar da sıg dusunceli bir ucucusun,pilot diyemecegim senın icin bu iki.
  • 2 pırpır ı gururuna yediremeyen biri var galiba yorumcular arasında. Paşam kusura bakma senin omuzlara pırpır değil yıldız takalım komple:) Canm sen pilot musun? Eğer öyleyse okulda kaç sırma takardın? Hiyerarşi ve kıdemin CRM ile alakası vardır elbet ama senin anladığın şekilde değil. O zaman dünyada yığınla havayolu yanlış yapıyor; müsait zamanında istanbul' a gelen yabancı havayolu f/o larının omuzlarına bir bakıver f/o larda 2,3 sırma, kabin ekiplerinde 1, hepsini görürsün. Bir de bilgiç bilgiç kazaları örnek vermiş: Van' da iki kaptan, Diyarbakır'da kıdemli f/o, Amsterdam da ise biri eğitimde diğeri observer' da 3 pırpırlı iki f/o vardı kokpitte, senin dediğin gibi bişey yok yani. O zaman Galip kaptan da oğlunu sallamasın kokpite öyle mi? Bence sen mesleki eğitim seviyeni arttır, ezikliğinden kurtul veya çıkar o gömleği hakeden giysin.
  • Kaptanimda tam albay goruntusu var maasallah: ogluna da top vari sakal cok yakismis! Mutlu emeklilikler; SFI olmayi da dusunur belki !
  • Hocam, emekli oldugunuzu öğrendim, Allah inşallah bizede zamanında nasip eder. Bundan sonraki istediğinizi istediğiniz zaman dilediğiniz kadar yapabilme özgürlüğünüzün keyfini çıkarın. İnşallah görüşmek üzere, tekrar hayırlı ve uğurlu olsun...
  • CRM nedir?Bunu anlayabilmiş uygulayabilen biri olsan sanırım bu taleple gelmezdin, Eger birine 2sırma digerine 3sırma verirsen Senin zihniyetindeki hangi kaptan 2sırmalı F/O nun callout unu dinler ikazına kulak verir? Ondan sonra diyarbakır antep van amsterdam, 2sırma ne kadar yanlışsa yıldız da okadar yanlış Kokpit icinde aşırı ayrımcılık CRMi,uçuş emniyetini tehlikeye atar Bu tarz seylerle ugrastıgınız icin kaza sicili kotu bir havacılıgımız var.
  • merakli arkadasim,tenkit ettigin konunun shgm kurallarina aykiri olmadigini hatirlatirim.ayrica o ucakta 3 pilot vardi.ayrica bu tip jestler hemen her sirkette olabilir.diger elestirel yoorumlara soyleyecek soz bulamiyorum bile.biraz bilinc biraz bilgi sahibi olan herkea gulup geciyodur zaten.ben hem Galip kaptanimiza tekrar mutlu bir yasam diliyorum,hem de ufuk kaptanada basarilar diliyorum.yolunuz acik olsun...
  • Cpt. Baba, F/O oğul, aynı uçakta görevlendirilmeleri, doğrumu ?
  • şu iki pırpır TK ya tekrar gelse ne iyi olacak, adam akademiden yeni mezun oluyor hemen 3 pırpırı takıyor, kaptan adayı yılların F/o suyla aynı görüntü olmaz ki. Mesela bu resimdeki arkadaşın yaşına baksanıza 10 yıllık kaptan kadar. Bir yerden başlamış yolu açık olsun o ayrı mesele.
  • Sevgili kardesim, devre arkadasim galip....bundan sonraki hayatinin ucus hayatin gibi mutlu ve basarili ,olmasini dilerim.
  • Galip kaptana hayırlı emeklilikler dileriz. Ne mutlu ona 43 yıl uçmuş ve 65 yaşında hala çakı gibi. Keşke oğlunu daha önce mesleğe kazandırsaymış; baksanıza saçlar dökülmüş sakallar bile beyazlamış. Yaş kaç acaba?

Son uçuşunu yine Sky Havayolları’nda pilotluk yapan oğlu ile gerçekleştiren Galip Kaptan, uçuş sonrasında Sky Havayolları bayrağını meslektaşı olan oğluna devretti.  Galip Yılmaz, son uçuşunu yaparken oğlu Ufuk Yılmaz da SKY Havayolları’ndaki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş hayatına ilk defa 1969 yılının Eylül ayında, Gaziemir Hava Kuvvetleri Uçuş Okulu’nda başlayan ve 23 yıl burada görev yapan Yılmaz, 20 yıl da özel havayolu pilotluğu yaptı.

Sky Havayolları’nın ilk ticari uçuşunu yaptı

Kurulduğu tarihten itibaren Sky Havayolları’nda görev yapan Galip Yılmaz, şirketin ilk ticari uçuşunu da gerçekleştiren pilot oldu. Tüm uçuş hayatında toplam 19 bin 500 saat uçan Yılmaz,  bunun 10 bin 200 saatini Sky Havayolları’nda gerçekleştirdi. Sky Havayollar’ında 3 bin 500’ün üzerinde sorti uçuş görevi yapan Yılmaz ayrıca, Baş Pilot Yardımcılığı, Ekip Planlama Müdürlüğü, Eğitim Müdürlüğü yaptı ve son olarak da Uçuş Emniyet Müdürlüğü’nde görev aldı. 

Son uçuşunda Antalya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra çalışma arkadaşları tarafından karşılanan emektar pilota günün anısına hazırlanmış olan özel bir plaket takdim edildi. Sky Havayolları ekibi adına kısa bir konuşma yapan SKY Havayolları Genel Müdürü ve Kayı Group CEO’su Tahir Görgülü; “Değerli pilotumuza Sky Havayolları’na katkılardan dolayı ve daha da önemlisi ailemize kendisi gibi kıymetli bir pilot daha kazandırdığı için teşekkür ederiz. Bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluk dolu bir emeklilik yaşamı diliyoruz” dedi.

Galip Kaptan bayrağı devretti

Ailesi ve sevenlerinin yalnız bırakmadığı törende oldukça duygulu anlar yaşandı. Toplu fotoğraf çekimi ve pasta kesiminin ardından uçuş hayatına veda eden Yılmaz; “43 yıldır aralıksız sürdürdüğüm uçuş hayatıma sizler gibi değerli bir ekiple veda etmemin hem burukluğunu, hem de mutluluğunu yaşıyorum. Biliyorum ki, uçmak hepimizin hayatında ailemizden sonraki en vazgeçilmez tutkumuz. Ama zamanı geldiğinde artık yerimizi genç arkadaşlarımıza bırakmak gerekiyor. Ben biraz daha fazlasını yapıyorum ve bayrağı oğluma emanet ediyorum. 10 yılı aşkın süredir çalıştığım Sky Havayolları ailesine teşekkür ediyorum, emniyetli ve başarılı uçuşlar diliyorum” dedi.

SKY'DA 43 YILLIK VEDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

2 Sırma ~ 12 yıl önce
Bunları yazdıgına gore 4 sırma olmusun da adam olmamıssın Oncelikle omzuna taktıgına pırpır degil sırma denir bu bir. Omzuna taktıgının adını kıymetını degerını agırlıgını bilemeyecek mahalle agzı konusacaksan sen bi zahmet cıkar o gomlegi ustunden. Dünyadaki havayollarını ornek vermıssın profesyonel calısan bir havayolunda 2 degil 1 sırma taksan da sorun olmaz prosedurun ve profesyonelligin tam yurumedigi bizim gibi ulkeler ve havacılıklarında bu tarz seyler ucus emnıyetıne tehlike arz eder. Bu ornek verdigim kazaların; CRM eksikligi,asırı guvene baglı yanındakinin ikazlarını dınlememe,sınırları zorlama oldugunu idrak edemeyecek,bunu 2 sırmaya baglıyacak kadar da sıg dusunceli bir ucucusun,pilot diyemecegim senın icin bu iki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 pırpır ~ 12 yıl önce
2 pırpır ı gururuna yediremeyen biri var galiba yorumcular arasında. Paşam kusura bakma senin omuzlara pırpır değil yıldız takalım komple:) Canm sen pilot musun? Eğer öyleyse okulda kaç sırma takardın? Hiyerarşi ve kıdemin CRM ile alakası vardır elbet ama senin anladığın şekilde değil. O zaman dünyada yığınla havayolu yanlış yapıyor; müsait zamanında istanbul' a gelen yabancı havayolu f/o larının omuzlarına bir bakıver f/o larda 2,3 sırma, kabin ekiplerinde 1, hepsini görürsün. Bir de bilgiç bilgiç kazaları örnek vermiş: Van' da iki kaptan, Diyarbakır'da kıdemli f/o, Amsterdam da ise biri eğitimde diğeri observer' da 3 pırpırlı iki f/o vardı kokpitte, senin dediğin gibi bişey yok yani. O zaman Galip kaptan da oğlunu sallamasın kokpite öyle mi? Bence sen mesleki eğitim seviyeni arttır, ezikliğinden kurtul veya çıkar o gömleği hakeden giysin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKY 50 ~ 12 yıl önce
Kaptanimda tam albay goruntusu var maasallah: ogluna da top vari sakal cok yakismis! Mutlu emeklilikler; SFI olmayi da dusunur belki !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam35 ~ 11 yıl önce
SKY 50 gel seninle top oynayalım
Gultekin Unal ~ 12 yıl önce
Hocam, emekli oldugunuzu öğrendim, Allah inşallah bizede zamanında nasip eder. Bundan sonraki istediğinizi istediğiniz zaman dilediğiniz kadar yapabilme özgürlüğünüzün keyfini çıkarın. İnşallah görüşmek üzere, tekrar hayırlı ve uğurlu olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 Pırpır'a ~ 12 yıl önce
CRM nedir?Bunu anlayabilmiş uygulayabilen biri olsan sanırım bu taleple gelmezdin, Eger birine 2sırma digerine 3sırma verirsen Senin zihniyetindeki hangi kaptan 2sırmalı F/O nun callout unu dinler ikazına kulak verir? Ondan sonra diyarbakır antep van amsterdam, 2sırma ne kadar yanlışsa yıldız da okadar yanlış Kokpit icinde aşırı ayrımcılık CRMi,uçuş emniyetini tehlikeye atar Bu tarz seylerle ugrastıgınız icin kaza sicili kotu bir havacılıgımız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZGÜR GÜRE ~ 12 yıl önce
merakli arkadasim,tenkit ettigin konunun shgm kurallarina aykiri olmadigini hatirlatirim.ayrica o ucakta 3 pilot vardi.ayrica bu tip jestler hemen her sirkette olabilir.diger elestirel yoorumlara soyleyecek soz bulamiyorum bile.biraz bilinc biraz bilgi sahibi olan herkea gulup geciyodur zaten.ben hem Galip kaptanimiza tekrar mutlu bir yasam diliyorum,hem de ufuk kaptanada basarilar diliyorum.yolunuz acik olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 12 yıl önce
Cpt. Baba, F/O oğul, aynı uçakta görevlendirilmeleri, doğrumu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 pırpır ~ 12 yıl önce
şu iki pırpır TK ya tekrar gelse ne iyi olacak, adam akademiden yeni mezun oluyor hemen 3 pırpırı takıyor, kaptan adayı yılların F/o suyla aynı görüntü olmaz ki. Mesela bu resimdeki arkadaşın yaşına baksanıza 10 yıllık kaptan kadar. Bir yerden başlamış yolu açık olsun o ayrı mesele.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibrahim YALi. kpt. plt. THY ~ 12 yıl önce
Sevgili kardesim, devre arkadasim galip....bundan sonraki hayatinin ucus hayatin gibi mutlu ve basarili ,olmasini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 12 yıl önce
Galip kaptana hayırlı emeklilikler dileriz. Ne mutlu ona 43 yıl uçmuş ve 65 yaşında hala çakı gibi. Keşke oğlunu daha önce mesleğe kazandırsaymış; baksanıza saçlar dökülmüş sakallar bile beyazlamış. Yaş kaç acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir 35 ~ 11 yıl önce
yaş 40

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000