19 Eylül 2009, Cumartesi 08:16:07

ANTALYA'YA YENİ HAVAALANI GELİYOR!

Antalya Havalimanı, Gazipaşa Havaalanı derken yeni bir havaalanı daha gündeme geldi. Antalya'ya 3'üncü bir havaalanı için çalışmalar başladı...
  • istanbula gerekirken antalyaya 3 havalimanı çok gereksiz bir düşünce arap yağı bol bulunca ne yapacağını bilemezmiş xD Madem O kadar çok havalimanı yapma fikri var havalimanı olmayan yada olupta atıl durumdaki yerleri güçlendirip hizmete sokun
  • vali , bakan , kaymakam havaalanı yerini belirlemek için havadan helikopterle keşif uçuşu yapmışlar. kim bu insanlar yaa ? ehliyetleri nedir ? sonra yapılan havaalanı su altında kalır , ya da topografik yapısı iniş kalkışa müsait olmaz. herkes kendi işini yapsın bırakın. yıllık meteorolojik istatistikler , arazinin topografik yapısı... bunu ancak bir bilim kurumu belirleyip kararını ve alternatifleri belirtebilir. bu iş başbakanın istanbul beldiye başkanını yanıma alıp üçüncü köprünün güzergahını belirlemesine benzemiş. yapın bakalım. devletin trilyonlarını toprağa gömün bakalım. nasılsa hesabını soran yok.
  • Aman kim yaparsa yapsın da yeterki adam gibi yönetsinler. Tecrübeli olsunlar. Şu andaki rezilliği yaşamayalım artık antalyada. Türkiyenin profesyonellere ihtiyacı var. Amatör idarecilere değil.
  • Ben t2 görev yapıyorum. T2 neden kapatıyorlar. Bunu dile getirmek istedim. havalimanında 15 yılım geçti.
  • evet 3.terminal lazım tabiki. aslında 2.terminal demek lazım çünkü gazipaşanın ne havalimanı olacagı hala meçhül.!!zaten 2010 da bu projenin gercekleşecegi ve yapım ve işletmesinin IC ailesinde olacagı biliniyordu .Antalya havalimanı iç hatlar ve dış hatlar olarak profesyonel bir işletmeci mantalitesinde zaten işletiliyor,inşaii olarakta IC gurubu zaten vizyonu ve misyonu ile belli firma .yapar ve işletir kuşku yoktur .T2 den ayrılan tecrübeli arkadaşlara ileride ihtiyaç olunacagı anlaşılıyor.
  • hayırlı bayramlar yorum yapan degerli '' T2 '' okuyucusu.. kuzum siz nerde yaşıyorsunuz ? yorumunuzu anlayamadık !! belki çok ücra yerde yaşıyor geleni gideni göremiyorsunuzdur ama, hiç mi gök yüzüne bakmıyorsunuz günde ortalama 300 ila 500 arası inen / kalkan ucakları hiçmi görmüyorsunuz,duymuyorsunuz ? bu uçaklar tavuk taşımıyor herhalde tatil veya iş amaçlı insan ,yani turist taşıyor !!!
  • Antalya ya çok turist geliyorda havalimanı yetmiyorda, o yüzdenmi terminal 2 yi kapatıyorlar.
  • Türkiyenın 4. büyük şehri Bursa neden üvey evlat gibi görünüyor yunuseli havaalanı tekrar açılsın daha fazla şehre uçuşlar olsunn......
  • kaş patara civarında tarihi kültürel ve doğal güzellikler var diye mi yapacaklar havaalanını ? oraya havaalanını yaparlarsa o güzelliklere dokunmadan nasıl yapacaklar ? bi dokunmadıkları orası kaldı zaten
  • BENCE HAVA ALANINI DENİZİN İÇİNE YAPSINLAR. (YAPTILAR ZATEN). PARA İÇİN DÜNYANIN SONUNU GETİRİYORLAR. ŞARTMI KIYIYA YAKIN HAVAALANI YAPMAK. İYİ DÜŞÜNSÜNLER. İLERİDE BUNLARIN TORUNLARI RAHMET OKUMAYACAKLAR. BALIK ÇİFTLİKLERİNDEN SONRA KARANINDA SONUNU GETİRMEDEN BUNLARA DUR DEMEK LAZIMMMMM.................

Antalya'nın Demre İlçesi ile Kaş İlçesi arasında yapılması planlanan havaalanı için yer tespiti çalışmaları yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Aslan’ın da katıldığı heyet DLH'ye ait helikopterle yer tespiti için havadan inceleme yaptı. Bakan Günay, havaalanının Demre'nin Gürses Köyü'ne yapılacağını kaydetti.

Demre ile Kaş ilçeleri arasında havaalanı projesi için yer tespiti yapılıyor. Bölgeye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yer tespit çalışmalarına bizzat katıldı. Bakan Günay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, DLH’ye ait bir helikopterle havadan inceleme yaptı, ardından da Demre’de konuyla ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıya, Bakan Ertuğrul Günay, Vali Alaaddin Yüksel, AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Kaş Kaymakamı ve Demre Kaymakam Vekili Süleyman Yılmaz, DLH Genel Müdürü Ahmet Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Demre Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin, Beymelek Belediye Başkanı AKP'li Osman Güngör katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya’nın batı bölgesi turizm açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Patara’dan başlayarak çok zengin tarihsel ve doğal zenginlikler var. Bu bölgenin bir havaalanına ihtiyacı var. Bu bölgenin Dalaman ve Antalya havalimanlarına ciddi uzaklığı var. Arazi şartları nedeniyle mesafeler daha da uzuyor. Ayrıca bu bölgede bizim tahsise çıktığımız turizm alanları var. Bu bölgede ulaşımı rahatlatmalıyız. Bölgeye en yükseği bir ağaç boyunu geçmeyecek biçimde turizm tesisleri yapılabilir. Bu havaalanını Demre’nin Gürses Köyü civarında düşünüyoruz. Teknik arkadaşlarımızın bu konuda çalışması gerekiyor. Sayın genel müdür bunun için burada” diye konuştu.

ASKERİN ÇATI KATI YIKTIRILIYOR

Devletin bölgeye yatırım yapacağını, bölgedeki belediye başkanlarına da kapısının önünü süpürmek düştüğünü kaydeden Bakan Günay, şöyle konuştu:

“Bir söz vardır ‘Aslan yatağından belli olur’ derler. Ben göreve başlar başlamaz Bakanlığımın arkasındaki kaçak dört katlı binayı yıktırdım. Şimdi de Bakanlığın karşısındaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın çatı katını yıktırmaya çalışıyorum. Bakanlığın önünde de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağdaşmayan barakalar vardı. O çarşıyı yıktırdım, orayı park haline getirdim. Demre’de, Beymelek’te, Kaş’ta, Kalkan’da sizin de yapabileceğiniz düzenlemeler var. Bunları yapacaksınız. Buraya yatırımı özendirmek, hızlandırmak sizin elinizdedir. Siz bunları yaparsanız, sizin gayretlerinizi bakan arkadaşlarıma aktarma hakkım olur.”

Turizm işletmelerinin KOBİ desteğinden yararlanmasını içeren Bakanlar Kurulu kararının bu sabah yayınlandığını hatırlatan Bakan Günay, “Bunu arkadaşlar basına bir bülten olarak veriyorlar. Ben de turizmin başkentinden bu müjdeyi vermek istiyorum” dedi.

Vali Yüksel ise Antalya’nın batısının gelecekte Antalya turizminin ana damarı olacağını söylerken, “Antalya’nın batısına bir haavaalanı artık gerekiyor. Bunun için en uygun yer, Demre- Kaş arasıdır. Bugün burayı havadan izledik. Sayın genel müdür ve teknik elemanlar gerekli incelemeyi yapacaklar. Dün gece Antalya Havaalanı'na 35 bin turist indi. Antalya’nın doğusunda yaşama geçirmeye çalıştığımız Gazipaşa Havaalanı var. Pisti 1700 metre idi, 2500 metreye çıkarılıyor. Antalya’nın batısına da mutlaka bir havaalanı yapılmalıdır. Belki coğrafyası zor bir alan. Ama artık teknoloji dağları deliyor” diye konuştu.

DLH Genel Müdürü Arslan, Kaş- Demre arasında yapılması düşünülen havaalanından Antalya'nın batısının yararlanacağın belirterek, “Kaş ve Demre ilçeleri arasında daha önce yaptırmış olduğumuz etüd, yer çalışmalarında tespit ettiğimiz 6 noktanın en müsaiti olarak Gürses bölgesi görünmektedir” dedi.

ANTALYA'YA YENİ HAVAALANI GELİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
istanbula gerekirken antalyaya 3 havalimanı çok gereksiz bir düşünce arap yağı bol bulunca ne yapacağını bilemezmiş xD Madem O kadar çok havalimanı yapma fikri var havalimanı olmayan yada olupta atıl durumdaki yerleri güçlendirip hizmete sokun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vali , bakan , kaymakam havaalanı yerini belirlemek için havadan helikopterle keşif uçuşu yapmışlar. kim bu insanlar yaa ? ehliyetleri nedir ? sonra yapılan havaalanı su altında kalır , ya da topografik yapısı iniş kalkışa müsait olmaz. herkes kendi işini yapsın bırakın. yıllık meteorolojik istatistikler , arazinin topografik yapısı... bunu ancak bir bilim kurumu belirleyip kararını ve alternatifleri belirtebilir. bu iş başbakanın istanbul beldiye başkanını yanıma alıp üçüncü köprünün güzergahını belirlemesine benzemiş. yapın bakalım. devletin trilyonlarını toprağa gömün bakalım. nasılsa hesabını soran yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aman kim yaparsa yapsın da yeterki adam gibi yönetsinler. Tecrübeli olsunlar. Şu andaki rezilliği yaşamayalım artık antalyada. Türkiyenin profesyonellere ihtiyacı var. Amatör idarecilere değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben t2 görev yapıyorum. T2 neden kapatıyorlar. Bunu dile getirmek istedim. havalimanında 15 yılım geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet 3.terminal lazım tabiki. aslında 2.terminal demek lazım çünkü gazipaşanın ne havalimanı olacagı hala meçhül.!!zaten 2010 da bu projenin gercekleşecegi ve yapım ve işletmesinin IC ailesinde olacagı biliniyordu .Antalya havalimanı iç hatlar ve dış hatlar olarak profesyonel bir işletmeci mantalitesinde zaten işletiliyor,inşaii olarakta IC gurubu zaten vizyonu ve misyonu ile belli firma .yapar ve işletir kuşku yoktur .T2 den ayrılan tecrübeli arkadaşlara ileride ihtiyaç olunacagı anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayırlı bayramlar yorum yapan degerli '' T2 '' okuyucusu.. kuzum siz nerde yaşıyorsunuz ? yorumunuzu anlayamadık !! belki çok ücra yerde yaşıyor geleni gideni göremiyorsunuzdur ama, hiç mi gök yüzüne bakmıyorsunuz günde ortalama 300 ila 500 arası inen / kalkan ucakları hiçmi görmüyorsunuz,duymuyorsunuz ? bu uçaklar tavuk taşımıyor herhalde tatil veya iş amaçlı insan ,yani turist taşıyor !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalya ya çok turist geliyorda havalimanı yetmiyorda, o yüzdenmi terminal 2 yi kapatıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyenın 4. büyük şehri Bursa neden üvey evlat gibi görünüyor yunuseli havaalanı tekrar açılsın daha fazla şehre uçuşlar olsunn......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaş patara civarında tarihi kültürel ve doğal güzellikler var diye mi yapacaklar havaalanını ? oraya havaalanını yaparlarsa o güzelliklere dokunmadan nasıl yapacaklar ? bi dokunmadıkları orası kaldı zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BENCE HAVA ALANINI DENİZİN İÇİNE YAPSINLAR. (YAPTILAR ZATEN). PARA İÇİN DÜNYANIN SONUNU GETİRİYORLAR. ŞARTMI KIYIYA YAKIN HAVAALANI YAPMAK. İYİ DÜŞÜNSÜNLER. İLERİDE BUNLARIN TORUNLARI RAHMET OKUMAYACAKLAR. BALIK ÇİFTLİKLERİNDEN SONRA KARANINDA SONUNU GETİRMEDEN BUNLARA DUR DEMEK LAZIMMMMM.................

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000