14 Mart 2008, Cuma 11:25:06

Antalya Havalimanı: 'SUSMADIK'

AirportHaber'in dün "Antalya Havalimanı Suskun" başlıklı haberinden sonra Antalya'dan açıklama geldi. Açıklamada yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verilmiş. İşte ayrıntılar..

İşte ICF Airport tarafından AirportHabere gönderilen o açıklama:

İlgi yazınızda belirtilen ‘’Antalya Havalimanı Suskun’’ başlıklı yazınıza konu ettiğiniz hususlarda ve havalimanımızın devralmış olduğumuz 14 Eylül 2008’den bu yana geçen altı aylık süresince yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında temsil etmiş olduğunuz Airport Haber Yayın Kuruluşunu bilgilendirmek isteriz.

Sizinde bildiğiniz gibi Antalya bildiğiniz gibi sektöründe öncü bir kuruluş olan Fraport – IC İçtaş, Antalya Havalimanı, I. ve II. Dış hatlar Terminalleri, İç Hatlar Terminali, CIP Salonu ve Mütemmimlerinin 17 yıl süreyle işletilmesini öngören ihaleyi, 12 Nisan 2007 tarihinde 3 milyar 196 milyon dolar ödeyerek, rekor bir fiyata kazanmıştır. Antalya Havalimanı ihalesini kazanan Fraport AG - IC İçtaş ortaklığı ile kurulan; Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş. ICF Airports markası altında, I. Dış Hatlar Terminali, İç hatlar Terminali ve CIP Salonu ve Mütemmimlerini 14 Eylül 2007’den 31 Aralık 2024 tarihine kadar 17 yıl süreyle işletecek olup 23 Eylül 2009 tarihinde itibaren II. Dış hatlar Terminalini devralarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 yıl süreyle işletmeye devam edecektir.

1998’den bu yana toplam 106 milyondan fazla uluslararası yolcuya birinci sınıf altyapıyla kaliteli hizmet veren, uluslar arası standartlarda güvenlik uygulamasıyla dikkat çeken Antalya Havalimanı; ICF Airports markası ve yönetimi altında Antalya ve çevresi için büyük bir istihdam olanağı da yaratmaktadır. İşletme; etkin, çağdaş yönetim ve eğitim anlayışıyla; hem Türkiye’nin hem de Antalya’nın nitelikli insan kaynaklarına, uluslararası bir kariyer için, ideal bir başlangıç noktası olmuştur.

Halen 1000 kişiye istihdam sağlayan ICF Airports 2009 yılında II.Dış Hatlar Teminali’nin işletmesini devralmasıyla birlikte çalışan sayısını 1.800’e çıkartmayı hedeflemektedir.

Geçirdiğimiz altı aylık süre içerisinde yönetim olarak işletmemizin gerek ihtiyaçlarını belirleyici gerekse eksik veya şikayet konusu olan hususlarını düzeltici ve önleyici bazı çalışmalara ağırlık verdik. Söz konusu çalışmaları ana başlıklar altında toplayarak kısaca bilgi vermek istersek ; projelerimizi aşağıda belirtildiği gibi sınıflandırabiliriz:

1-İç Hatlar Terminali Otopark Alanı Düzenleme ve İyileştirme Projesi

2-Yeni Enerji Dağıtım Merkezi Projesi

3-Havalimanı Arıtma Ünitesi Projesi

4-Apronlar Arası Bağlantı Yolu Projesi

5-Pre-Condition Air Üniteleri

6-Güvenlik Sistemi Entegrasyonu

7-Ortak Kullanımlı Check-in Sistemleri ve Terminaller arası Entegrasyonu Projesi

Yukarıda bilgilerinize sunulan tüm projelerimizle alakalı detaylı açıklamalarının Nisan ayından itibaren projelerin geldiği safhalarla birlikte yapılacağını belirtmek isteriz.

Antalya Havalimanı: 'SUSMADIK'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000