18 Nisan 2008, Cuma 08:12:38

Zonguldak Havaalanı'na MAZOT DARBESİ!

Zonguldak Havaalanı için başlatılan hafriyat çalışmasında kullanılan iş makinesinin mazotunu çaldılar.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde bulunan Zonguldak Havaalanı'na büyük uçakların inişi ve uçuş güvenliği açısından havaalanı çevresindeki Bostancı Dağı'nın traşlanması için Valilikçe destek kampanyası başlatılmıştı. Yeterli desteğin verilmediği kampanya sonrası toplanan para oranında hafriyat için çalışmalara 1 hafta önce başlanmıştı. Kampanyaya yeterli ilgi gösterilmedi diye yakınılırken, bölgeye gönderilen bir iş makinesinin deposundan mazotunun çalınması şaşkınlık yarattı.

Çaycuma ilçesindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanmasına katkı vermek için Bostancılar Dağı'na gönderilen Demir Madencilik'e ait iş makinesinin deposundaki mazotu çaldılar. Hafriyat çalışmasında kullanılacak iş makinelerinin yakıtını karşılamak için açılan kampanyaya yeterli destek gelmezken, bölgeye gönderilen iş makinelerinin mazotunun çalınması hayretle karşılandı. Bölgede güvenlik önlemini artıracaklarını belirten Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, "Bir işadamı arkadaşımız kullanmamız için gerekli iş makinesini hazır olsun diye Bostancılar Dağına yolladı. Kimsenin haberi olmadığı için iş makinesi burada kaldı. Birileri de bu iş makinesinin deposundan yaklaşık 100 litrelik mazotu çalmış. Bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmamak için güvenlik önlemini artırdık. Jandarma ekiplerimiz sürekli bölgede devriye geziyorlar" dedi.

HAFRİYAT ÇALIŞMASI KISA SÜREDE BİTECEK

Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde bulunan havaalanının Bostancı Dağı'nda inceleme yapan Vali Yavuz Erkmen, hızlanan hafriyat çalışmasının en geç 3 ay içinde bitirmeyi planladıklarını açıkladı. Ekiplerin gece gündüz çalıştığını anlatan Erkmen, "Havaalanımız açık. Bu çalışma büyük uçakların iniş-kalkışı ve pistin uzatılmasına yöneliktir" dedi.

Havaalanı pistinin uzatılması ve büyük uçakların iniş kalkışının güvenli hale getirilmesi için Bostancılar Dağı'nda başlatılan hafriyat çalışmasını yerinde inceleyen Vali Yavuz Erkmen'e, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, Şantiye Şefi Kadir Alagöz ve Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin eşlik etti. Dağın tıraşlanma çalışmalarını mayıs ayının sonuna kadar bitirip, tarifeli seferlere başlanacağını belirten Vali Erkmen, "Çalışmalarımız havaların ısınmasıyla bir hafta önce başladı. Sürekli araç takviyesi yapılıyor. İstanbul'dan da iki tane dozer kiralandı. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Normal şartlarda 2,5 -3 ayda bitmesi bekleniyor. Ama biz gece vardiyasıyla süreyi kısaltmaya çalışıyoruz. Mayıs ayının sonuna kadar da belli bir aşamaya getirmek istiyoruz. Şu ana kadar 225 bin YTL kadar para toplandı. Paramızın yettiği yere kadar çalışacağız" dedi.

Kamuoyunda Zonguldak Havaalanı'yla ilgili yanlış bilgilerin dolaştığına dikkat çeken Zonguldak Valisi Erkmen, "Herkesin şunu artık kavraması gerekiyor. Burada yapılan işlem havaalanının açılması değildir. Çünkü havaalanı zaten açık. Mayıs sonu itibariyle de tarifeli uçaklar iniş kalkışa başlayacaklar. Burada yapılan iş hem mevcut uçakların iniş kalkışını kolaylaştırmak hem de gelecekte pistin uzatılması için yapılacak olan çalışmayı yapmaktır. Kimileri havaalanını açmak devletin görevidir diyor. Evet, doğru; bunun aksini kimse iddia etmiyor. Bizimki, devletten gelecek yatırımların önünü açma olayıdır. Biz bugüne kadar kampanyayla ilgili kamuoyundan hiç olumsuz bir şey duymadık. Yardım yapamayanlar bile şu anda ekonomik durumları nedeniyle yapamayacaklarını; ama önümüzdeki günlerde gerekli desteği vereceklerini söylediler. İlerleyen günlerde yapılan işin ne kadar önemli olduğunu herkes daha iyi anlayacaktır" diye konuştu.

Zonguldak Havaalanı'na MAZOT DARBESİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000