16 Aralık 2010, Perşembe 08:19:18

ZAFER HAVAALANI İÇİN "YPK KARARI" TAMAM

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılan Zafer Bölgesel Havaalanı ile ilgili çıkarılması gereken Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının tamamlandığını bildirdi. Açba, önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacağını söyledi.
  • Şu havaalanı açılsın da ben sık sık kullanırım. Üç şehire de hizmet etmesi gayet güzel olacak. Umarım her şey zamanında tamamlanır...
  • o havalimanını hangi yolcuyla dorduracaksınız, doğrusu çok merak ediyorum. kolay gele :)))
Açba, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet verecek Zafer Bölgesel Havalaanı'nın 2012 yazında tamamlanmış olacağını bildirdi. Havaalanının Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yaptırılmasına yönelik ihalenin 28 Temmuz 2010'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Açba, ihaleyi IC İçtaş Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kazındığını belirtti. İhaleye göre, Zafer Bölgesel Havaalanı'nın yapım ve işletim süresi toplam 29 yıl 11 ay olduğunu dile getiren Açba, YİD modeliyle gerçekleştirilen yolcu terminallerinin toplam proje bedelinin 1,4 milyar Dolar olduğunu aktardı. Açba, "Bu tutarın tamamı kamu kaynağı kullanılmadan tamamen özel sektör imkanları ile finanse edildi. YİD projelerinin tamamlanma süreleri, proje yapım süreleri dahil ortalama 1,5 yıl. Gerçekleştirilen YİD projelerinin toplam inşaat alanı da 2 milyon 250 bin metrekaredir." dedi.
 
YİD projelerinin yapım ve işletme dönemlerinde oluşturulan ek istihdamın ortalama 60 kişi olduğunu belirten Açba, sektörde oluşturulan fiili kapasitenin ise 50 milyon yolcu yıl olduğunu kaydetti.
 
ZAFER HAVAALANI İÇİN "YPK KARARI" TAMAM

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Şu havaalanı açılsın da ben sık sık kullanırım. Üç şehire de hizmet etmesi gayet güzel olacak. Umarım her şey zamanında tamamlanır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o havalimanını hangi yolcuyla dorduracaksınız, doğrusu çok merak ediyorum. kolay gele :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000