18 Mart 2024, Pazartesi 09:10:43

Yunan basınında gündem KAAN!

Türkiye, yerli ve milli savunma sanayii ile askeri gücünü katladı. Yunan basını da Türkiye'nin yeni nesil yerli silahlarını kaleme aldı
  • Ülke ekonomik olarak tarihin en rezil döneminde enflasyon,ithalat, dış borç,cari açık rekor kırıyor, yabancı turist,yatırımcı,icatlara muhtacız,eğitim sağlık,adalet sistemi batmış,yolsuzluk,rüşvet, çürümüşlük almış yürümüş,başta Abd olmak üzere dışardan destekle uçak şu bu yapabiliyoruz onlar da biz güçlenelim diye teknolojisini vermiyor,herşey kontrolleri altında, abd yunan sınırına asker yığıyor, feto,pkk'ya alenen destek veriyor hala ama kendimizi dev aynasında görmekten vazgeçmiyoruz. Ekonomik gücün,ülkende huzur,refah,bereket yoksa bir hiçsin acı ama gerçek...

Türkiye, yerli ve milli savunma sanayii ile askeri gücünü katladı. Yunan basını da Türkiye'nin yeni nesil yerli silahlarını kaleme aldı. İHA, SİHA ve KAAN'ın savaş alanlarına damga vurduğunu belirten Yunan In.gr, "Türkiye'nin NATO'ya katılımının devam etmesi ittifakın güvenlik çıkarları açısından öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

Türkiye, savunma sanayiinde attığı adımlarla destan yazdı. İHA ve SİHA'ların yanı sıra Milli Muharip Uçak KAAN'ın da envantere eklenmesiyle askeri gücünü katladı.

Yunan basını da Türkiye'nin yeni nesil yerli silahlarını kaleme aldı. Türkiye'nin savunma sanayiinde yaptığı atılımları mercek altına alan Yunan In.gr, dikkat çeken bir analize imza attı. 'Türkiye'nin savunma sanayii üretimi askeri gücünü defalarca ortaya koydu' ifadelerini kullanan In.gr, Baykar'ın ürettiği SİHA'lara dikkat çekerek Türkiye'nin yeni bir dönem başlattığını vurguladı.

"İHA VE SİHALAR 30'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLDİ"

Analizde 'Türk üretici Baykar'ın ürünü olan Bayraktar-TB2 insansız hava aracı, 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Ukrayna'da işgalci Rus ordusuna karşı yoğun bir şekilde kullanılıyor. Dağlık Karabağ'da Ermenistan ile yaşanan çatışma Azerbaycan için oyunun kurallarını değiştiren bir olay oldu. Suriye, Kuzey Irak ve Libya savaş alanlarına damgasını vurdu' ifadeleri yer aldı. Bayraktar-TB2'leri Türkiye için bir ihracat başarı öyküsü olarak değerlendiren In.gr artık NATO üyesi ülkelerin de bu silahı almak için talepte bulduğunu yazdı. "Kısacası TB2, Türkiye savunma sanayisinde yeni bir dönemin en görünür işaretidir. Türkiye'nin silah sistemlerine olan talep, Türkiye'nin uluslararası silah pazarlarında giderek daha önemli bir oyuncu olarak görüldüğünü gösteriyor" diyen Yunan gazete bunun da Ankara'nın küresel dış ve savunma politikasındaki stratejik konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

YUNAN SAVUNMA BAKANI'NDAN İTİRAF GİBİ SÖZLER

In.gr, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın verdiği röportajdaki 'Türkiye ve Yunanistan'ın 1980'de nerede olduğuna, bizim ve Türkiye'nin bugün 2024'te nerede olduğumuza bakmamız gerekiyor. Türkiye ileriye doğru atılımlar yaparken, bizim geriye doğru adımlarımız var' sözlerini de hatırlattı.

"Dendias'ın değerlendirmesi sadece doğru değil, aynı zamanda aydınlatıcıdır. 2022 yılında ilk kez dört Türk şirketi (Baykar, Aselsan, TAI ve Roketsan) en büyük 100 uluslararası silah üreticisi arasında yer aldı. Hem yerli hem de yabancı toplam silah satışlarından elde edilen toplam gelir, 2021'e göre %22 artışla 5,5 milyar ABD dolarına ulaştı. SIPRI'nin sıralamasında hiçbir Yunan şirketi yer almıyor" ifadelerini kullandı.

Stratejik özerkliğe ulaşma hedefinin, Türk savunma sanayisinin giderek daha belirgin bir özelliği haline geldiğini belirten In.gr, "Ankara yurt dışından tedariki sınırlandırırken yerel üretim kapasitesine odaklanıyor. Ülkenin yabancı ortaklara bağımlılığını azaltma çabası yalnızca teknolojik, lojistik ve inşaat düzeyini ilgilendirmiyor, aynı zamanda stratejik yaklaşımın bir parçası. Türkiye'nin NATO ortakları açısından bu yeniden düzenleme, Ankara ile savunma iş birliğinin ilerletilmesi açısından stratejik zorluklar doğurmaktadır" ifadelerini kaleme aldı.

TÜRKİYE İÇİN NATO VURGUSU

Türkiye'nin NATO'da bulunmasının güvenlik açısından önem taşıdığını da belirten gazetede "Türkiye'nin drone ihracat başarısı, Dışişleri Bakanlığı'nın yakın zamanda F-16 jetlerinin satışına onay vermesi ve Eurofighter jetlerinin Almanya ve İtalya tarafından satılması ihtimali sadece gelişmiş silah sistemleriyle ilgili değil. Bu sadece ticari işlemler de değil.

Gelişmeler, NATO'nun birlikte çalışabilirliği, yani Türkiye'nin İttifak'ın askeri-endüstriyel sistemlerinde kalması açısından daha geniş bir bağlamda değerlendirilmelidir. Bu, Yunanistan da dahil olmak üzere hem maliyetleri hem de potansiyel fırsatları beraberinde getiriyor. Türkiye'nin NATO'ya katılımının devam etmesi İttifak'ın güvenlik çıkarları açısından merkezi öneme sahiptir" ifadelerini kaleme aldı. (Sabah)

Yunan basınında gündem KAAN!

Yorumlar

Gerçekçi olun ~ 1 ay önce
Ülke ekonomik olarak tarihin en rezil döneminde enflasyon,ithalat, dış borç,cari açık rekor kırıyor, yabancı turist,yatırımcı,icatlara muhtacız,eğitim sağlık,adalet sistemi batmış,yolsuzluk,rüşvet, çürümüşlük almış yürümüş,başta Abd olmak üzere dışardan destekle uçak şu bu yapabiliyoruz onlar da biz güçlenelim diye teknolojisini vermiyor,herşey kontrolleri altında, abd yunan sınırına asker yığıyor, feto,pkk'ya alenen destek veriyor hala ama kendimizi dev aynasında görmekten vazgeçmiyoruz. Ekonomik gücün,ülkende huzur,refah,bereket yoksa bir hiçsin acı ama gerçek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuncay DENIZ ~ 1 ay önce
Havacilik sitesi burasi evladim. Havacilikla ilgili yorum yapamiyacaksan, hic bir sey soyleme, daha iyi. Mazlum Ekremin reklamini yapacaksan, git kendi sokaginda yap!
Tarihçi ~ 1 ay önce
Arkadaş ya 20 yaşında ya da yurt dışından yeni geldi, bir araştır 1960 kardan itibaren gündünüze kadar ne zaman yüzü güldü de bu milletin şimdi kötü oldu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000