20 Eylül 2014, Cumartesi 10:03:25

"YÜKSEKOVA HAVALİMANI BU YIL BİTMEZ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksekova Havalimanı’nın bazı engellemeler nedeniyle bu yıl bitirilemediğini, 2015 yılında bitmesini beklediklerini söyledi.
  • buna laf etmeyin bari! Adamlar cesaretle canları pahasına bir ÇÖZÜM SÜRECİNE girişmişler, şehit haberlerini durdurmuşlar, üstüne üstlük onlarca yıldır devletin giremediği, ana muhalefetin günümüzde Türk bayrağı dahi dalgalandıramadığı bir bölgede havalimanı yapmaya çalışıyorlar! Bundan 12 sene evvel Hakkari'de, Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de havalimanı olacak rahat rahat uçulacak dense kimseler inanmazdı, hayal edemezdi! Nereden nereye... Bu hızlı ve etkileyici olumlu değişim ortamına rağmen iş bilmeyen ama çok boş laf bilenlerin eleştiri ve taşlaması hiç bitmedi, tükenmedi, bitmez de.. Allah sizleri bu ülkenin önüne taş koymaktan alıkoysun. Gölge etmeyin yeter!
  • Avanta 3. havalimani demissin ama o ihale turkiye tarihinin en pahali ihalesi oldu
  • Kendi ülkesinde terör baskısından havalimanı yapamayan bir hükümet. Ağaç kesip yandaş müteahhite avanta üçüncü havalimanını yapar ama.
  • Adalet Bakanı , burnunu ulaştırma bakanının işine sokmuş. Ülkenin genel gidişine de bakınca , AKP'nin tepe taklak gittiğini görüyoruz. Türk milleti aydınlık günler yaklaşıyor.
  • Çabuk bitirsinlerde gündüz işlerine gece terör yuvalarına rahat gidip gelsinler. Kargo terminalinide mutlaka hemen açın katırlar yoruldu uyuşturucuyu azda uçaklar taşısın!
  • İroni yapmış onuda anlamiyosunuz:)
  • Paralel diyen arkadaş; Ne ictin oğlum sen..yok Yüksekova hub olacakmis franfurtu tahtindan edecemis...:))))
  • yüksekova havalimanın bu yıl bitmemesi hükümete bir darbe girişimidir. gezi olayları ve 17-25 aralık süreçleriyle bağlantılıdır. benim tahminim bu işin arkasında yükseokava'nın global bir hub olup munih ve frankfurt'u tahtından etmesini engellemek isteyen alman derin güçlerinin olduğudur.
  • bu havalimanını yapan mütaeahhit erzurumdaki çöken atlama pistini yapan müteahhittir.Ne hikmetse bütün kamu işleri de ona verilir.

Çeşitli temas ve açılışlara katılmak üzere Hakkari iline gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakkari merkezdeki temaslarının ardından Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve AKP Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ile beraber helikopterle Yüksekova ilçesine geçti. Yüksekova’da ilçe Kaymakamı Yasin Tikdağ’ı ilçedeki sorunları öğrenmek üzere makamında ziyaret eden Bozdağ burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yüksekova Havalimanı’nın bu yılın bitiminde uçuşlara açılıp açılmayacağı yönündeki bir soruya yönelik Bozdağ, “Bu sene gözükmüyor. Ben inşaatı gördüm. Bu yılsonuna kadar uçuşa açılma ihtimalini ben düşünmüyorum Valimiz de burada. Şuanda bir sıkıntı var. Keşke yatırımları engelleme hususunda kimse bir gayretin ve çabanın içerisinde olmasa. Yüksekova’da hükümetimizin, devletimizin yaptığı yatırımlar öncelikle Yüksekovalıların Hakkârililerin menfaatinedir, yararınadır. Buradaki yatırımlar herkesten ve her şeyden önce buradaki insana kazandıracaktır. Ancak ne yazık ki pek çok yatırımla ilgili araçlar yakılıyor, tehditler, şantajlar, haraçlar bunlar tabi bölgeye ve bölge halkına fevkalade zarar veriyor" dedi.

Bozdağ sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye’de büyük bir barış süreci var, bir çözüm süreci var. Türkiye’ye ve bölgeye herkese ve hepimize kazandıracak bir iklimdir. Biz bu iklimin kalıcı olmasını ve artık Türkiye’de şiddetin, gözyaşının kanın olmadığı bir Türkiye’yi her yerde yaşamak istiyoruz. Bunun için hükümet olarak çok samimi çalışmalarımız var. Adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Ancak bu noktada da bazı sıkıntıları hep beraber görüyoruz. Biz açık ve net olarak ifade ediyoruz, artık tehdidi, şantajı, araç yakmayı, yatırımları engellemeyi, ondan bundan haraç kesmeyi de bırakmaları lazım. Samimi olanlar böylesi bir yola tevessül etmezler. Artık Türkiye’de bunların konuşulmaması gerekiyor. Artık daha fazla yatırımı nasıl yaparız, daha fazla istihdamı nasıl yaparız onu konuşmak lazım. Keşke onun mücadelesi verilmiş olsa. Bundan Yüksekova da kazanır, herkes kazanır. Havaalanı bitecektir. Kasıma belki yetişmez ama ben 2015 yılı içerisinde Yüksekovalılar buradan havalanıp Ankara’ya, İstanbul’a, Avrupa’ya gitme imkânını elde edeceklerdir. Umarım hayırlısı olur. Biz en kısa sürede bitirmek istiyoruz” dedi.

"YÜKSEKOVA HAVALİMANI BU YIL BİTMEZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
buna laf etmeyin bari! Adamlar cesaretle canları pahasına bir ÇÖZÜM SÜRECİNE girişmişler, şehit haberlerini durdurmuşlar, üstüne üstlük onlarca yıldır devletin giremediği, ana muhalefetin günümüzde Türk bayrağı dahi dalgalandıramadığı bir bölgede havalimanı yapmaya çalışıyorlar! Bundan 12 sene evvel Hakkari'de, Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de havalimanı olacak rahat rahat uçulacak dense kimseler inanmazdı, hayal edemezdi! Nereden nereye... Bu hızlı ve etkileyici olumlu değişim ortamına rağmen iş bilmeyen ama çok boş laf bilenlerin eleştiri ve taşlaması hiç bitmedi, tükenmedi, bitmez de.. Allah sizleri bu ülkenin önüne taş koymaktan alıkoysun. Gölge etmeyin yeter!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Avanta 3. havalimani demissin ama o ihale turkiye tarihinin en pahali ihalesi oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendi ülkesinde terör baskısından havalimanı yapamayan bir hükümet. Ağaç kesip yandaş müteahhite avanta üçüncü havalimanını yapar ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adalet Bakanı , burnunu ulaştırma bakanının işine sokmuş. Ülkenin genel gidişine de bakınca , AKP'nin tepe taklak gittiğini görüyoruz. Türk milleti aydınlık günler yaklaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık... ~ 10 yıl önce
:)) siyasete gir arkadaş anladığın işlere tecrübe sokmuş olursun..!böylece herkes işini yapmış olur(sizin ne ise)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çabuk bitirsinlerde gündüz işlerine gece terör yuvalarına rahat gidip gelsinler. Kargo terminalinide mutlaka hemen açın katırlar yoruldu uyuşturucuyu azda uçaklar taşısın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam ~ 10 yıl önce
İroni yapmış onuda anlamiyosunuz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Paralel diyen arkadaş; Ne ictin oğlum sen..yok Yüksekova hub olacakmis franfurtu tahtindan edecemis...:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paraleller ~ 10 yıl önce
yüksekova havalimanın bu yıl bitmemesi hükümete bir darbe girişimidir. gezi olayları ve 17-25 aralık süreçleriyle bağlantılıdır. benim tahminim bu işin arkasında yükseokava'nın global bir hub olup munih ve frankfurt'u tahtından etmesini engellemek isteyen alman derin güçlerinin olduğudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitmez ~ 10 yıl önce
bu havalimanını yapan mütaeahhit erzurumdaki çöken atlama pistini yapan müteahhittir.Ne hikmetse bütün kamu işleri de ona verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000