11 Temmuz 2014, Cuma 15:19:46

YOLCU VAR... UÇAK YOK!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’nın İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Başkenti Tebriz inceleme programı raporu sonuçlandı.
  • Tehlikeli ulkelere gidilmemesi lazim Israel suriye lubnan iran irak vsvs yani terroru seven Boykot etmeliyiz
  • İran li yolcular ac ac hayatimda gordugum en tuaf yolcular ucmamalari isabet olmus arablar daha anlayisli bence--vize ne zaman basliyoo ondan haber verin??
  • Antalya ya yasakladılar iranlıların gelmesini.iranlı trabzonda ne yapsın
  • Erzuruma da aynisi denmisti ne oldu 3 gun sefer sonra iptal
  • Pegasus Trabzon-Scohi koyacağına Trabzon-Tiflis koysun.daha falza potansiyeli var.
  • bence pegasus girmeli bu hatta. yatı uçaklarını göndersin. karlı bi hat olur.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’nın İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Başkenti Tebriz inceleme programı raporu sonuçlandı. Raporda, Tebriz-Trabzon-Tebriz uçak hattına İran tarafından yüzde 50 yolcu garantisi verilmesine rağmen uçak bulunamaması turizm hareketini yavaşlattığı belirtildi.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde İran’ın Doğu Azerbaycan Bölgesi’ne inceleme programı gerçekleştirdi. Tebriz Kültür Mirası ve El Sanatları Turizm Genel Müdürü Dr. F.Haghrast ve Yardımcısı Ahad Ghahramani ve yetkili ilgililer tarafından karşılanan heyet iki ülke arasında turizm sektörünü geliştiren çalışmalarda bulundular. Tebriz, Zencan ve Ardabil Bölgesi turizm sektöründen yetkililerinden oluşan 30 İranlı seyahat acenteleri ile görüşülerek ortak sorunlar tespit edildi.

Programın sonuçları üzerine TÜRSAB merkezine hazırlanan raporda, İranlı turizm acentelerinin sorunlarına geniş yer verildi. İranlı turizm acentelerinin öncelikle Türkiye’ye, Doğu Karadeniz ve Trabzon’a tur programları düzenlemek istediklerini, karayolu ile mesafenin uzak olması nedeniyle sorun yaşadıklarını ifade edildi. İranlı seyahat acenteleri Tebriz-Trabzon-Tebriz uçak hattı için yüzde 50 yolcu garantisi verdiklerini ancak bu kez de uçak bulunamadığı vurgulandı. Acenteler, Trabzon’a karayolu ile ulaşan İranlı turistlerinde özellikle yaz mevsiminde konaklama sorunu ile karşılaştıklarını dile getirdiler.

Konuyla ilgili bilgi veren TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Suat Gürkök, İran’daki görüşmelerin oldukça yararlı geçtiğini ve Türkiye için İranlı turist potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi. Gürkök, “Amaç; birliğimizi, bölgemizi, seyahat acentelerimizi tanıtmak, Karadeniz bölgemizin kardeş kent olan Trabzon ve Tebriz’in özellikle turizm sektörü ile ilgili diyaloglarını, faaliyetlerini, karşılıklı işbirliklerini geliştirmek ve artırmak amaçlı çalışmaları, turizm pazarlarını genişletecek anlaşmalar yapmak” dedi.

YOLCU VAR... UÇAK YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

B ~ 10 yıl önce
Tehlikeli ulkelere gidilmemesi lazim Israel suriye lubnan iran irak vsvs yani terroru seven Boykot etmeliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İran li yolcular ac ac hayatimda gordugum en tuaf yolcular ucmamalari isabet olmus arablar daha anlayisli bence--vize ne zaman basliyoo ondan haber verin??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Antalya ya yasakladılar iranlıların gelmesini.iranlı trabzonda ne yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Erzuruma da aynisi denmisti ne oldu 3 gun sefer sonra iptal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AER ~ 10 yıl önce
Pegasus Trabzon-Scohi koyacağına Trabzon-Tiflis koysun.daha falza potansiyeli var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 10 yıl önce
bence pegasus girmeli bu hatta. yatı uçaklarını göndersin. karlı bi hat olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000