25 Eylül 2017, Pazartesi 12:02:51

Yolcu uçağı arı istilasına uğradı!

Endonezya merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Citilink Havayoları'na ait yolcu uçağının kanadı bir anda arı sürüsü tarafından istila edildi.
  • Dün arılar ile ilgili belgesel vardı :)
  • Bir arı kovanında, yumurtadan çıkan bal arıları belirli bir olgunluğa erişince kendi kraliçe arılarının peşinden yeni bir yuva bulmak için rastgele bir ağaç veya kayada bu şekilde toplanırlar. Arıcılar usulüne uygun biçimde bunları toplayarak yeni bir arı kovanı elde ederler. Umarız bilen birilerine denk gelip bu arılara zarar vermemişlerdir.
  • Kalkıştan önce bee-icing lazım.
  • birşey olmaz kral. kalkınca gider onlar :-)
  • Kraliçe Arı'yı takip eden kovan üyeleri ve sonuç. Kraliçemiz paraları hortumlayıp yurtdışına kaçmak üzere iken çocukları tarafından suçüstü yakalanmış.

Endonezya merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Citilink Havayoları'na ait yolcu uçağının kanadı bir anda arı sürüsü tarafından istila edildi. Yaşanan olayın görüntüleri sosyal medyaya düştü.

Batam-Medan seferini gerçekleştiren QG885 sefer sayılı uçak, Kualanamu Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra yolcularını indirmek üzere park pozisyonuna yanaştı. Körüğe yanaşan PK-GLK kuyruk tescillli A320 tipi yolcu uçağının sağ kanadını bir anda arı sürüsü istila etti.

Yolcular ve havalimanı personeli tarafından kaydedilen fotoğraflarda uçağının kanadında binlerce arının olduğu görünüyor. Uçağın kanadındaki arıların ARFF ekiplerinin müdahalesiyle uzaklaştırıldığı belirtildi.

Yaşanan olay nedeniyle uçağın QG884 sefer sayılı Medan-Batam seferinin yaklaşık 1 buçuk saatlik bir gecikmeyle yapıldığı öğrenildi.

İşte o görüntüler

Yolcu uçağı arı istilasına uğradı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Belgesel ~ 6 yıl önce
Dün arılar ile ilgili belgesel vardı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğa hazinesi ~ 6 yıl önce
Bir arı kovanında, yumurtadan çıkan bal arıları belirli bir olgunluğa erişince kendi kraliçe arılarının peşinden yeni bir yuva bulmak için rastgele bir ağaç veya kayada bu şekilde toplanırlar. Arıcılar usulüne uygun biçimde bunları toplayarak yeni bir arı kovanı elde ederler. Umarız bilen birilerine denk gelip bu arılara zarar vermemişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arıcı ~ 6 yıl önce
vıdeoda goruldugu uzere onları basınclı suyla öldürdüler ... kralıce arı muhtemelen ucagın flap aralarından bırıne gırdı ve dıger genc arılarda onun etrafında toplandı ana arı dıye tabır ettıgımız kralıceyı oradan uzaklastırabılseler yada bı kovana alabılselerdı 15 20 dk ıcınde dıyer arılarda onun pesınden gıder ve ıkı tarafta zarar görmezdı yazık olmus
khn ~ 6 yıl önce
Kalkıştan önce bee-icing lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist ~ 6 yıl önce
birşey olmaz kral. kalkınca gider onlar :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kraliçe Arı ~ 6 yıl önce
Kraliçe Arı'yı takip eden kovan üyeleri ve sonuç. Kraliçemiz paraları hortumlayıp yurtdışına kaçmak üzere iken çocukları tarafından suçüstü yakalanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000