06 Eylül 2011, Salı 17:15:33

YOLA ÇIKTI: İLK OLACAK!

İlk A350 XWB uçabilir kanat üst kapağı Broughton’daki Airbus Kanat Montaj Fabrikası’na doğru yola çıktı...
  • pardon şimdi bir arkadaş çıkıp konumuz plastik değil , ctp türevi polyester diyebilir, polyester plastik grubunda yer alırda onun için plastik dedim. CTP-SMC-RIM-VIP konularımızdır. ( reklam değil )
  • dün bir yazı yazmıştım ve beton örneği vermiştim ( kaynamaması açısından ) kompozit parçaların tamir konusunu belirtmiştim ama bazı kişiler kompozite beton dediğimi zannetmiş :)) işte milletçe yazılanı dikkatli bir şekilde okumadığımızdan ileri gelen bir durum diye düşünüyorum , haa bu arada bende kompozit plastik fabrikasında çalışıyorum.
  • hemen bende tel izgara yapmaya basliyorum eminim edindigim tecrubelerle sizden daha iyi ultralight yapacagim hatta yarisirtiririz ultralightlari tatli rekabet olsun dahada geliselim. Test ne zaman izgaraci kardes? Ben kofte yemem koc yumutasi getiriyorum izgara icin :) Senin meslegini asagilamadik ama sen nedense parladin. Git mesaji bir daha oku adam gibi istersen.
  • yeni jenerasyon uçaklarda zaten bol miktarda kompozit kullanılıyor.tamiride yapılıyor yeni birşey değilki bu......
  • 5000 tane zar zor delik delmisler sonradan (bu tehlikeyi göze almislar) , daha box'a baglanmadi, ve flapslar daha yok (bulari da Fokker üretecek, kompositden). Thermal expansion coëfficientleri farkli olan 2 malzemeyle yaz/kis/yüksek/alçak uçabilmek büyük basari !!! Airbus'ten biri bu mesaji okursa felan: SIZI KUTLARIM :D
  • arkadaşlar bilmeden sadece ahkam kesiyosunuz.biraz araştırsanız kompozitin ne olduğunu öğrenirsiniz.kompozite beton diyenler var ne kadar komik.ben thy de kompozitçiyim parçanın büyüklüğü önemli değil her yerine lokal tamirler yapılabilir zaten dediğiniz gibi olsa koskoca airbus onu öyle yapar mı sizce? cahil cahil konuşmayın ahkam kesmeden önce biraz araştırın
  • Kardeş, bizim işimizi çok küçümseme derim.Ben de tel ızgara imalatı yapıyorum ayıp oluyor.Ayrıca tel ızgara imalatı bilgilerimle ufak bir ultra light ta yaptım kendime yakında sapancada test uçuşu yapacam.Gel test uçuşuma katıl ayrıca ızgarada köfte yaparız biraz muhabbet edince boşuna aşşaladığını anlarsın bizi...Her mesleğe saygı lütfen... Saygılar , Sevgiler TTID (Türkiye Tel Izgaracılar Birliği)
  • begenmezsen ucmazsin bununla olur biter. ??Nasil ki bilet alirken soruyorsun cam kenari mi diye bunuda sor kompozit ucaga binme. Yok tamir edilmezmis, kaynamazmis. sana ne? yapanin senden daha fazla bilgisi oldugu ortada. Tel izgara yapmiyor adam.
  • Bu tür kompozit malzemeler muhteşem avantajlar sağlasalar da özellikle imalat süreçleri biraz sıkıntılı. Kanat kapakları gibi yekpare ve büyük parçalarda nasıl bir performans gösterecekler bunu zaman gösterecek. Tek bir parça üretmek için 5 parça ıskarta ederlerse işleri zor..
  • İlk yorumu yapan kişiye tamamıyla katılıyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum. Çok üzücüdür ki ülkemizde seviyeli bir tartışma kültürü bilinci oluşmamış. Umarım bildiğimiz , emin olduğumuz konuları seviyeli bir şekilde tartışabildiğimiz bir toplum haline geliriz.
Airbus’ın Almanya’daki Stade tesislerinde üretimi tamamlanan ilk uçabilir A350 XWB kanat üst kapağı bugün Beluga’ya yüklenerek şirketin İngiltere Broughton’da yer alan Kanat Montaj Fabrikası’na doğru yola çıktı. İspanya’nın Illescas şehrinde yer alan tesislerde üretilen A350 XWB alt kanat kapağı da önümüzdeki günlerde Broughton’a ulaşacak.
 
32 metre uzunlukları ve 6 metre genişlikleri ile A350 XWB’nin kanat kapakları sivil havacılık tarihinde karbon fiberden üretilen en büyük tek parça ünvanına sahip durumda.



YOLA ÇIKTI: İLK OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
pardon şimdi bir arkadaş çıkıp konumuz plastik değil , ctp türevi polyester diyebilir, polyester plastik grubunda yer alırda onun için plastik dedim. CTP-SMC-RIM-VIP konularımızdır. ( reklam değil )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dün bir yazı yazmıştım ve beton örneği vermiştim ( kaynamaması açısından ) kompozit parçaların tamir konusunu belirtmiştim ama bazı kişiler kompozite beton dediğimi zannetmiş :)) işte milletçe yazılanı dikkatli bir şekilde okumadığımızdan ileri gelen bir durum diye düşünüyorum , haa bu arada bende kompozit plastik fabrikasında çalışıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hemen bende tel izgara yapmaya basliyorum eminim edindigim tecrubelerle sizden daha iyi ultralight yapacagim hatta yarisirtiririz ultralightlari tatli rekabet olsun dahada geliselim. Test ne zaman izgaraci kardes? Ben kofte yemem koc yumutasi getiriyorum izgara icin :) Senin meslegini asagilamadik ama sen nedense parladin. Git mesaji bir daha oku adam gibi istersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni jenerasyon uçaklarda zaten bol miktarda kompozit kullanılıyor.tamiride yapılıyor yeni birşey değilki bu......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5000 tane zar zor delik delmisler sonradan (bu tehlikeyi göze almislar) , daha box'a baglanmadi, ve flapslar daha yok (bulari da Fokker üretecek, kompositden). Thermal expansion coëfficientleri farkli olan 2 malzemeyle yaz/kis/yüksek/alçak uçabilmek büyük basari !!! Airbus'ten biri bu mesaji okursa felan: SIZI KUTLARIM :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bilmeden sadece ahkam kesiyosunuz.biraz araştırsanız kompozitin ne olduğunu öğrenirsiniz.kompozite beton diyenler var ne kadar komik.ben thy de kompozitçiyim parçanın büyüklüğü önemli değil her yerine lokal tamirler yapılabilir zaten dediğiniz gibi olsa koskoca airbus onu öyle yapar mı sizce? cahil cahil konuşmayın ahkam kesmeden önce biraz araştırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeş, bizim işimizi çok küçümseme derim.Ben de tel ızgara imalatı yapıyorum ayıp oluyor.Ayrıca tel ızgara imalatı bilgilerimle ufak bir ultra light ta yaptım kendime yakında sapancada test uçuşu yapacam.Gel test uçuşuma katıl ayrıca ızgarada köfte yaparız biraz muhabbet edince boşuna aşşaladığını anlarsın bizi...Her mesleğe saygı lütfen... Saygılar , Sevgiler TTID (Türkiye Tel Izgaracılar Birliği)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
begenmezsen ucmazsin bununla olur biter. ??Nasil ki bilet alirken soruyorsun cam kenari mi diye bunuda sor kompozit ucaga binme. Yok tamir edilmezmis, kaynamazmis. sana ne? yapanin senden daha fazla bilgisi oldugu ortada. Tel izgara yapmiyor adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu tür kompozit malzemeler muhteşem avantajlar sağlasalar da özellikle imalat süreçleri biraz sıkıntılı. Kanat kapakları gibi yekpare ve büyük parçalarda nasıl bir performans gösterecekler bunu zaman gösterecek. Tek bir parça üretmek için 5 parça ıskarta ederlerse işleri zor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlk yorumu yapan kişiye tamamıyla katılıyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum. Çok üzücüdür ki ülkemizde seviyeli bir tartışma kültürü bilinci oluşmamış. Umarım bildiğimiz , emin olduğumuz konuları seviyeli bir şekilde tartışabildiğimiz bir toplum haline geliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000