09 Aralık 2010, Perşembe 16:34:34

YOĞUN KAR YAĞIŞI UÇUŞLARI VURDU!

Almanya'nın çeşitli bölgelerinde aralıksız süren kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
  • de ice sıvıları bitmiş ... bu da birşey mi Almanya nın kendisi zaten toptan bitmiş ... günümüzde bir tek Türkiye ye karşı uzatmaları oynamaya çalışıyor ...
  • dun de berlini kapattilar tamamen , sebep. de ice sivisi bitti. boyle sacmlikmi olur ? bu kadar amator olduklarina inanasim gelmiyor. cidden buyuk sacmalik. ben olsam havayolu şirketleirnin yerinde direk olarak penalti keserim..mahkemeye basvururum. çunku meydan acik pistler acik. sadece hafif kar var ama de ice sivisi olmadigi için. meydan notamlanmiş. inişlere kapali diye.
  • XQ 161 Seferi ile berlinden gelecek ucak berlinde deice kalmadigi icin tam bir gun gecikmeye ugradi. Bu olay Almanlar in da planlama yapamamadigini gosterdi. Deice cihazinin icindeki sivi bitinceye kadar bu adamlarin akli neredeydi cok merak ediyorum. Bir de bu Turkiyedeki bir havaalaninda alman sirketinin basina gelseydi Almanlar ne kadar gurultu cikartirlardi onu da merak ediyorum.
  • resimdeki deice yapan makineleri görüyormusunuz. Ayrıntıyı göremeyebilirsiniz ama bu cihazların içindeki insanlar kısa kollu ile telsiz temasıyla iş yapıyorlar. Yarın kar geliyor geçen seneki rahmetli arkadaşımızın arkasından herangi bir değişiklik oldumu acaba? Ben zannetmiyorum....İşte bizim sorunumuz bir musubetten bile ders almıyoruz.
  • Şunu ne olarak anlamak lazım caddelerde, evlerin önlerinde, yollarda kar ve buz olur belediye temizler, karayoları temizler, insanlar kendi evlerinin önünü ve çevresini dukkanların önüne sağı solunu temizlerler.Araçlarda bir şekilde yollarına devam ederler.. Ancaka havalaanları farklıdır pistler, uçaklar, buz tutması, kanatların pistteki buzlanma inişde ve kalkşda sorun olur sonra görüş mesafesi kısıtlı olabilir.. Dolayısıyla uçuşlar iptal olur binlerce yolcunun güvenliği en başta gelir gelir..
  • haftasonu için turkiyede bir çok merkezde kar beklentisi var. bende merakla neler olacagini bekliyorum. ozellikle istanbulda kaç iptal. kaç saattlik inanilmaz gecikmeler olacak merakla bekliyorum..
  • ben de uzun süredir antartikada oturuyorum, burda zaten yol yok, okul da yok :)))
  • Yerde on santim kar olduğu zaman Avrupalılar felce uğruyor. Çok uzun bir süreden beri İsveç'te oturuyorum, burada kar yağışı nedeniyle okullar kapanmaz, yollar kar yağışından kapalı kalmaz.

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, kara, deniz ve hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor. Frankfurt ve Münih havaalanları olumsuz hava şartlarından dolayı uçuşlarını iptal ederken, Berlin'deki birçok havaalanında ise gecikmeler oluştu.

Berlin'deki Tegel havalimanında uçuşları iptal edilen yolcular, dün geceden beri bekleyişlerini sürdürüyorlar.

ABD vatandaşı olduğunu belirten Ally Simpson, tatil için Paris'e gitmek istediklerini, ancak kar yağışı nedeniyle uçaklarının iptal edildiğini söyledi. Simpson, "Bugün uçamayacağımızı ve Paris'teki otel rezervasyonunun iptal edileceğini düşünüyorum" dedi.

Bir diğer ABD vatandaşı olan Dan Biencino da, Berlin'e tatil için geldiğini belirterek, "Son bir aydır Berlin'deydim. Bugün ülkeye geri döneceğimi düşünüyordum ancak uçuş zamanım değişti. Ne olacağını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Türk asıllı Johann breuch ise, Ankara'dan Berlin'e kız kardeşlerini ziyaret etmek için geldiğini söyleyerek, uçuşların iptal edilmesinin kendisi için sorun olmadığını ve her halükarda uçacağını ifade etti.

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava Almanya'nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesini de etkisi altına aldı. Danimarka, İngiltere ve Fransa'da da uçak seferleri iptal edildi.
 

YOĞUN KAR YAĞIŞI UÇUŞLARI VURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
de ice sıvıları bitmiş ... bu da birşey mi Almanya nın kendisi zaten toptan bitmiş ... günümüzde bir tek Türkiye ye karşı uzatmaları oynamaya çalışıyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dun de berlini kapattilar tamamen , sebep. de ice sivisi bitti. boyle sacmlikmi olur ? bu kadar amator olduklarina inanasim gelmiyor. cidden buyuk sacmalik. ben olsam havayolu şirketleirnin yerinde direk olarak penalti keserim..mahkemeye basvururum. çunku meydan acik pistler acik. sadece hafif kar var ama de ice sivisi olmadigi için. meydan notamlanmiş. inişlere kapali diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
XQ 161 Seferi ile berlinden gelecek ucak berlinde deice kalmadigi icin tam bir gun gecikmeye ugradi. Bu olay Almanlar in da planlama yapamamadigini gosterdi. Deice cihazinin icindeki sivi bitinceye kadar bu adamlarin akli neredeydi cok merak ediyorum. Bir de bu Turkiyedeki bir havaalaninda alman sirketinin basina gelseydi Almanlar ne kadar gurultu cikartirlardi onu da merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
resimdeki deice yapan makineleri görüyormusunuz. Ayrıntıyı göremeyebilirsiniz ama bu cihazların içindeki insanlar kısa kollu ile telsiz temasıyla iş yapıyorlar. Yarın kar geliyor geçen seneki rahmetli arkadaşımızın arkasından herangi bir değişiklik oldumu acaba? Ben zannetmiyorum....İşte bizim sorunumuz bir musubetten bile ders almıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şunu ne olarak anlamak lazım caddelerde, evlerin önlerinde, yollarda kar ve buz olur belediye temizler, karayoları temizler, insanlar kendi evlerinin önünü ve çevresini dukkanların önüne sağı solunu temizlerler.Araçlarda bir şekilde yollarına devam ederler.. Ancaka havalaanları farklıdır pistler, uçaklar, buz tutması, kanatların pistteki buzlanma inişde ve kalkşda sorun olur sonra görüş mesafesi kısıtlı olabilir.. Dolayısıyla uçuşlar iptal olur binlerce yolcunun güvenliği en başta gelir gelir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haftasonu için turkiyede bir çok merkezde kar beklentisi var. bende merakla neler olacagini bekliyorum. ozellikle istanbulda kaç iptal. kaç saattlik inanilmaz gecikmeler olacak merakla bekliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben de uzun süredir antartikada oturuyorum, burda zaten yol yok, okul da yok :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yerde on santim kar olduğu zaman Avrupalılar felce uğruyor. Çok uzun bir süreden beri İsveç'te oturuyorum, burada kar yağışı nedeniyle okullar kapanmaz, yollar kar yağışından kapalı kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000