04 Eylül 2010, Cumartesi 10:43:12

YİNE UÇAK KAZASI YİNE DEPREM!

Yeni Zelanda'da meydana gelen ölümlü uçak kazasından sonra yaşanan deprem akıllara yine aynı iddiayı gündeme getirdi. Ya depremden önce ya da sonra uçak kazası oluyor...
  • Trabzon'daki kaza usül hatasından dolayı olduğunu duymuştum. Missed Approach Procedure'u pilot yanlış uygulamış. Bunun depremle ne alakası var?
  • Depremin olmadığı bir an var mı ki hayatta her saniyede şu an her hangi bir yerde deprem olmakta...
  • Fay hatlarında çok güçlü bir enerji vardır ve fay kırıldığında açığa çıkar. Hem manyetik hemde hareket enerjisi olarak. Yanlız Trabzon'da düşen uçak Japonya'yı nasıl etkiledi? Air Blue desek tamam, olabilir. Diyarbakır olabilir. Ancak İran'daki uçak nasıl Alaska'yı etkiliyor?
  • ne zaman zeynep kamil'de bir çocuk doğsa dünyada deprem olur, ve bir uçak havalanır, ve bir martı kanat çırpar.
  • manyetik alan, ancak o bölgede uçarsa etkiler. iranda kaza olup, bunu alaskadaki depreme bağlamak çok saçma. güney kore-yunanistan, bahreyn-italya,japonya. coğrafya buna izin vermiyor. diyarbakır uçağının kaza raporu da açıklandı. pilot hatası olduğu kabul edildi.
  • Bilimsel verilere göre günde ortalama 25 deprem olmakta.Her gün 25 deprem olan bir dünyada tabiiki her uçak kazası bir depreme denk gelecektir. ayrıca yer altında vukuu bulan bir doğal olayla havada uçan bir uçağı ilişkilendirmek nekadar mantıklı siz düşünün
  • yapmayin lutfen şimdi ben bu yazimi yazarken de dunya uzerinde 3 ten az şiddette binlerce 5 den az şiddette on kadar deprem oluyor.. sadece ben yazarken.. hepsiyle alakali belli bir korelasyon yokken bilimsel bir veri yokken bunu tartişmak bence uygun değil..

Yeni Zelanda'da paraşüt okuluna ait küçük uçağın düşmesi sonucu 9 kişinin öldüğü bildirildi. Faciadan yalnızca saatler sonra Yeni Zelanda'da 7.0 büyüklüğünde deprem oldu. Yani yine bir uçak kazası ve hemen ardından yine bir deprem...

Bu da yıllardır süregelen uçak kazalarıyla depremler arasında bir bağlantı var mı yok mu tartışmasının alevlenmesine neden oldu.

Bazı bilim adamları depremler ve uçak kazaları arasında bağlantı olduğunu iddia etse de havacılar bu görüşe karşı.

İşte tarihteki garip ama gerçek birkaç rastlantı:

* 17 Ağustos 1999 depreminden önce 10 uçak kazası olmuştu.

* Diyarbakır uçağının düşmesinin hemen ardından kent 5.6 ile sallandı.

* Şubat 2003'te İran'da bir askeri uçak düştü. Hemen ardından Alaska'da deprem oldu.

* Nisan 2002. Güney Kore'de yolcu uçağı düştü, Yunanistan'da 4.8 şiddetinde deprem oldu.

* 25 Ağustos 2000... Bahreyn'de uçak düştü. Önce Japonya, ardından İtalya sallandı.

* 27 Mayıs 2003... İspanyol askerlerini taşılan uçak Trabzon'da düştü. Japonya'da 7.0 büyüklügünde deprem oldu.

KAREL DE BENZER İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Depremleri, bulutları inceleyerek tahminlerde bulunan “Uluslararası Deprem Tahmin Kurumu”nun kurucusu Ronald Karel, yine 'manyetik alan' iddialarını gündeme getirmişti.

Karel'in iddiasına göre, Pakistan uçağını deprem sonrası elektro manyetik alanda meydana gelen iyonize bulutlar düşürmüştü.

Ronald Karel, Atlantik Okyanusu'na düşen Fransız uçağının kazadan bir gün önce de aynı bölgede 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek benzer bir iddiada bulunmuştu.

Depremleri bulutları inceleyerek tahminlerde bulunan bilim adamı, Pakistan’da düşen Airblue şirketine ait yolcu uçağının düşmesiyle birlikte iddialarını yinelemişti.

Karel, yaptığı açıklamada Airblue'ya ait uçağın düşmesinden önce tarihinde lokal saatle 00.38'de meydana gelen depreme dikkat çekmişti.

AirportHaber.com

YİNE UÇAK KAZASI YİNE DEPREM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Trabzon'daki kaza usül hatasından dolayı olduğunu duymuştum. Missed Approach Procedure'u pilot yanlış uygulamış. Bunun depremle ne alakası var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Depremin olmadığı bir an var mı ki hayatta her saniyede şu an her hangi bir yerde deprem olmakta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fay hatlarında çok güçlü bir enerji vardır ve fay kırıldığında açığa çıkar. Hem manyetik hemde hareket enerjisi olarak. Yanlız Trabzon'da düşen uçak Japonya'yı nasıl etkiledi? Air Blue desek tamam, olabilir. Diyarbakır olabilir. Ancak İran'daki uçak nasıl Alaska'yı etkiliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne zaman zeynep kamil'de bir çocuk doğsa dünyada deprem olur, ve bir uçak havalanır, ve bir martı kanat çırpar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
manyetik alan, ancak o bölgede uçarsa etkiler. iranda kaza olup, bunu alaskadaki depreme bağlamak çok saçma. güney kore-yunanistan, bahreyn-italya,japonya. coğrafya buna izin vermiyor. diyarbakır uçağının kaza raporu da açıklandı. pilot hatası olduğu kabul edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilimsel verilere göre günde ortalama 25 deprem olmakta.Her gün 25 deprem olan bir dünyada tabiiki her uçak kazası bir depreme denk gelecektir. ayrıca yer altında vukuu bulan bir doğal olayla havada uçan bir uçağı ilişkilendirmek nekadar mantıklı siz düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yapmayin lutfen şimdi ben bu yazimi yazarken de dunya uzerinde 3 ten az şiddette binlerce 5 den az şiddette on kadar deprem oluyor.. sadece ben yazarken.. hepsiyle alakali belli bir korelasyon yokken bilimsel bir veri yokken bunu tartişmak bence uygun değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000