21 Haziran 2014, Cumartesi 08:45:21

YERLİ UÇAK MOTORU İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Türkiye'de bir ilk daha... Üretilen teknoloji, uçak ve otomobil motorlarının altyapısı sayılabilir...
  • Birşeyler üretenlere lütfen saygılı olalım ve bir dönüp kendimize bakalım, "toplum için benim bir faydam oldu mu?" diye
  • Gurur duyurucu bir adim. Türkiyem yüksel ve sirveye cıkalım.
  • Ne boş beles adamlarsiniz sabaha kadar oturup göbeğinizi kasirsiniz birşeyler üreten adamlara laf atarsınız.Allah askına toplu iğne yapın , yapında bir görün bakalım bol keseden atmak Kolay mi
  • güzel olan herşey takdir edilmelidir evet yetersiz daha çok çalışmamız gerek ayrıca tübitak milli bir kuruluşumuz güzel buluşlara imza atıyorlar yalnız hiç üzerine vazife olmayanbu konuda uzmanı bile olmayanses analiz raporu vermesi çok garip ve maksatlı tübitak bilimle ugraşmalı partizanlık yapmamalı
  • Gerçekten ben de takdir ediyorum. "Kolaysa şunu yapın", "yiyorsa bunu da üretin" tadındaki yorumları yapan arkadaşları kınıyorum. Türbin kanadı yapmadan uçak kanadı yapamazsın. Bu bir aşamalar sürecidir. Bir yerden başlanması gerekir ve başlanmıştır. Önemli olan o ataleti yenmek, harekete geçmektir. Ancak keşke üzerine çıkıp poz vermeselermiş, o kısmı da hala şark kafasından kurtulamadığımızı gösteriyor :)
  • Bu türbin blade leri enerji türbini için onaylanmıştır. Havacılıkta kullanıma uygun onay sertifikası almamıştır. Umarım bahsettiğim EASA onay sürecini de başarıyla tamamlayacak tasarımlar gelir.
  • Bu ülke icin calısan vatan evlatlarını kutluyorum.
  • Kendi galleyimizi ürettik motor pervanemizi ürettik zor olan kısmı yaptık.Gerisi basit (!)
  • Yapilamayacak nesi var. yapmak istedikten sonra herseyi yaparsin. Bide ustune cikmislar :) hemen bozun zaten
  • Her sey yapilir. YAPACAK adam gerek. TORPILLILERLE, carsidan un alip ekmek bile yapilamaz.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Yeniköy Elektrik Üretim AŞ'nin (YEAŞ) talebiyle Yeniköy ve Yatağan Termik Santrallerinde kullanılmak üzere 92 üçüncü kademe buhar türbin kanadı üretti. Kanatlar, Yeniköy Termik Santrali'nde düzenlenen törenle teslim edildi.

TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu, TÜBİTAK ve paydaşlarının, YEAŞ'ın talebiyle ciddi bir araştırma sürecine girdiğini söyledi.

İthal edilen buhar türbin kanatlarını Türkiye'de üretmeyi başardıklarını kaydeden Makaracı, çalışmanın yaklaşık 2 yıl sürdüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Kritik Metalik Malzemeler Grup Lideri Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, proje sayesinde Türkiye'nin yakın gelecekte kendi motorlarını üretebileceğine dikkati çekerek, "Ürettiğimiz teknoloji, uçak ve otomobil motorlarının altyapısı sayılabilir" dedi.

Türbin kanatlarının malzeme ve altyapı yönünden Türkiye'de yapılamayacağı yönünde algılar bulunduğuna işaret eden Zeytin, projede TÜBİTAK'ın bilgi birikimiyle Omtaş Çelik AŞ, CNK Havacılık ve Termoindüksiyon firmalarının teknolojisinin kullanıldığını belirterek, "Maliyeti de yurt dışının yarısı oldu" diye konuştu.

YEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak, Türkiye'de yerli teknoloji kullanan ilk termik santral olduklarını bildirdi. Santrallerinde yerli teknolojiyle enerji üretimi çalışmalarına 2011 yılında TÜBİTAK ile başladıklarını belirten Toprak, "Kısa sürede elimizdeki örneklerden daha iyilerini yapabileceklerini anladık. İnşallah montajdan sonra ne kadar faydalı olduklarını göreceğiz. Bu projeyle diğer santrallerde de yerli teknolojinin kullanılmasına öncülük etmiş olacağız" dedi.

Teslim töreninin ardından buhar türbin kanatları sisteme entegre edildi.

YERLİ UÇAK MOTORU İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Saygı ~ 10 yıl önce
Birşeyler üretenlere lütfen saygılı olalım ve bir dönüp kendimize bakalım, "toplum için benim bir faydam oldu mu?" diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gurur duyurucu bir adim. Türkiyem yüksel ve sirveye cıkalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne boş beles adamlarsiniz sabaha kadar oturup göbeğinizi kasirsiniz birşeyler üreten adamlara laf atarsınız.Allah askına toplu iğne yapın , yapında bir görün bakalım bol keseden atmak Kolay mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
güzel olan herşey takdir edilmelidir evet yetersiz daha çok çalışmamız gerek ayrıca tübitak milli bir kuruluşumuz güzel buluşlara imza atıyorlar yalnız hiç üzerine vazife olmayanbu konuda uzmanı bile olmayanses analiz raporu vermesi çok garip ve maksatlı tübitak bilimle ugraşmalı partizanlık yapmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gerçekten ben de takdir ediyorum. "Kolaysa şunu yapın", "yiyorsa bunu da üretin" tadındaki yorumları yapan arkadaşları kınıyorum. Türbin kanadı yapmadan uçak kanadı yapamazsın. Bu bir aşamalar sürecidir. Bir yerden başlanması gerekir ve başlanmıştır. Önemli olan o ataleti yenmek, harekete geçmektir. Ancak keşke üzerine çıkıp poz vermeselermiş, o kısmı da hala şark kafasından kurtulamadığımızı gösteriyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu türbin blade leri enerji türbini için onaylanmıştır. Havacılıkta kullanıma uygun onay sertifikası almamıştır. Umarım bahsettiğim EASA onay sürecini de başarıyla tamamlayacak tasarımlar gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
Bu ülke icin calısan vatan evlatlarını kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendi galleyimizi ürettik motor pervanemizi ürettik zor olan kısmı yaptık.Gerisi basit (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Notts ~ 10 yıl önce
Keske dediginiz kadar kolay olsa... Anladigim kadariyla suan mevcut olan buhar turbini icin uretilmis - bunun ucak motoruna aktarimi gayet farkli ve daha zor. Ozellikle filim sogutmali yuksek basinc turbun kanatlari. Ama yinede boyle bir gelismeyi gormek guzel. Umarim ileride ucak motorlarimiz icinde boyle adimlar gorucegizdir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapilamayacak nesi var. yapmak istedikten sonra herseyi yaparsin. Bide ustune cikmislar :) hemen bozun zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok biliyorsun ~ 10 yıl önce
Sadece burkulma açısının hesaplanması için ne kadar deney yapılmasını gerektiğini biliyormusun. Akışkanlar mekaniğinin A sından anlarmısın.Rankin sayısı nedir bilirmisin.
yapilir ~ 10 yıl önce
Her sey yapilir. YAPACAK adam gerek. TORPILLILERLE, carsidan un alip ekmek bile yapilamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000