07 Aralık 2011, Çarşamba 14:20:55

YERLİ UÇAĞIN MEKANINI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk yerli otomobil gibi ilk yerli uçağı da Eskişehir'de üreteceklerini belirti...
  • siz evel bir türk mali bisiklet icat edin ucagi sonra düsünek.bakan birez fazla uci gibime geli.
  • yerli mali yapilir, once bir basini fotograf makineleriyle davet edin, sectiginiz muhendisleri gorelim, satin aldiginiz tezgahlari atolyeleri gorelim, sonra bize yoneticilerinizi tanitin. Bende gelir kapinizi caminizi silerim size cay demlerim. Size bedava calisirim bedava!! Ama siz salliyorsunuz kardesim.
  • Helal olsun hocam sana, gerçekten güzel bir yorum yapmışsın. 70 yıl önce yapılmış uçakları, arabayı hiçe sayıp ilk yerli uçağı, arabayı biz yapıyoruz demek kelimenin tam anlamıyla nankörlük... Tekrar kutluyorum seni.
  • ANLAMIYORUM HEP DİLLERDE İLK YERLİ UÇAK YANİ BÜROKRASİDE THK DA TAİ DE YAHU NELER OLUYOR.HANGİSİ YAPACAK? BU ÜLKEDE İLK UÇAĞIN YAPIMININ ÜZERİNDEN 86 YIL GEÇTİ MİLLEEEETTTTTT UYAN İLK YAPANDA VECİHİ HÜRKUŞ'TU HERKES SİYASİ ÜFÜRME MEDYATİK HOPLATMA PEŞİNDE . THK 4 5 LER HALA YERYÜZÜNDE MEVCUT BU ÜLKEDE İMAL EDİLDİLER. TARİH NASIL BU KADAR ÇABUK UNUTULUYOR İLK LERDEN BAHSEDİLME CÜRETİ GÖSTERİLİYOR . BU ÜLKENİN GEÇMİŞİNDE VAR OLAN HAVACILIK SANAYİ MALUM SİYASETLERLE SİYASİLERCE YOK EDİLMİŞTİR AYNİ NAĞMELERİ ŞİMDİ FARKLI ŞEKİLLERDE MİLLETİN AĞZINA PARMAK BAL GİBİ SÜRÜYORLAR MEDYATİK FIRTINALAR YARATIYORLAR İLK YERLİ UÇAK GİBİ. HEP PARMAK BALDAN BAL YUTULUYOR ORTADA SADECE PARMAK KALIYOR MİLLETE KARŞI.( ANTALYA )
  • durmakmak yok 2023 3 kadar yalanlara devam...önce yerli bir otomobil yapında görelim..aa bu millet harbi saf..kimi uzaya gider kimi uçak yapar..allah ıslah etsin sizi ne diyelim
  • Eskişehirli olarak gurur duydum.1.Hava İkmal Bakım Kom. Eskişehir'deki özel havacılık kuruşları , TEI ve Anadolu Ünv ile Ankara'da 3.Hava İkmal Bak.Kom. TAI ve ODTU aralarında sinerji yaratılmalı ve bu konuda TCDD'den destek alınmalıdır.Demiryolu ile taşımacılık, yakın mesafede maliyetleri aşağıya çekebilecektir ve böyle büyük bir projede hem Eskişehir'in hem Ankara'nın know-how ından aynı anda verim alınabilir.
  • cekemiyorsaniz ACIK söyleyin!!vay orasi burasi derken batiyorsunuz!!
  • Eskişehire laf yok ama Türkiye'de havaalanı yapılıpta kullanılmayan birçok şehir var. O bölgeleri seçmek daha iyi olur hemde o bölgede ekonomi güçlenir. Ankara'ya yakın diye Eskişehir'i seçiyorlarsa bence yakın diğer şehirlere baksınlar. Üniversiteler ve TCDD yeterince Eskişehir için ekonomi kaynağı. Başka şehirler de bu düşünülebilir.
  • Alp havacılık yöneticilerini kurucularını takdir etmemek elde değil, TAI gibi bir işletme yanı başınızda, başkentinizde, evinizin yanında, şehrinizde başarılı bir şekilde faaliyet gösterirken Alp Havacılık ha... acep nedir Sayın Bakana Alp Havacılık dedirten duygular, düşünceler, hissiyatler, menfaatler !!!
  • sayin bakanimiza sormazlarmi ki, ankara'da konuslu, milyar dolarlik yatirim yapilan ve yine, milyar dolarlik katma deger ureten tai'yi ne yapacagiz diye. siyasi demecler verirken sanirim, soylemin hazzindan kurtulup, gercekciligi olan veriler uzerinden konusmak gerekiyor...
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk uçağın Ankara ya da Eskişehir'de yapılacağını söyledi. 
 
Eskişehir'de temaslarda bulunan Bakan Yılmaz, Eskişehir'in Türk dünyasının kültür başkenti olduğunu belirterek, "Eskişehir'in zaten ufku açık. Bundan sonra da çok daha iyi olacak. Savunma sanayiinde ve havacılık bölümünde Türkiye'de iki yer akla gelmekte. Önce Eskişehir, ondan sonra da Kayseri akla gelir. Ancak Eskişehir çok daha önemli durumdadır. Eskişehir'de savunma sanayimizle ilgili tesislerimizi ziyaret ediyoruz. Gururla söylüyorum, Alp Havacılık Şirketi burada. Bu milli gücümüz. Milli gücümüzün içinde kamu ayrımı yok. Türkiye'de kimin aklı, kimin birikimi varsa, hepsi milli gücü oluşturuyor. Dolayısıyla ister kamu olsun, ister özel olsun, hepsi bir araya gelir" dedi. 
 
Alp Havacılık'ın Skorsky ile ilgili bazı parçaların dünyada tek üreticisi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Eskişehir her zaman ilklerin yeri olmuştur. Devrim otomobili var. Biliyorsunuz, 1960'larda Türkiye'de ilk otomobili yapan yine Eskişehir'dir. Dolayısıyla ilk otomobili Eskişehir'de yaptığımız gibi, Allah nasip ederse, bir aksilik olmazsa, ilk uçağımızı da yine biz ya Ankara'da ya da Eskişehir'de yapacağız. Ama Eskişehir havacılıkta daha ileri durumda. Bunu burada gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Bu
bakımdan biz birlik olursak, yarının Türkiye'si de, Eskişehir'i de bugünden çok daha iyi olacak" diye konuştu. 
YERLİ UÇAĞIN MEKANINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
siz evel bir türk mali bisiklet icat edin ucagi sonra düsünek.bakan birez fazla uci gibime geli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yerli mali yapilir, once bir basini fotograf makineleriyle davet edin, sectiginiz muhendisleri gorelim, satin aldiginiz tezgahlari atolyeleri gorelim, sonra bize yoneticilerinizi tanitin. Bende gelir kapinizi caminizi silerim size cay demlerim. Size bedava calisirim bedava!! Ama siz salliyorsunuz kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Helal olsun hocam sana, gerçekten güzel bir yorum yapmışsın. 70 yıl önce yapılmış uçakları, arabayı hiçe sayıp ilk yerli uçağı, arabayı biz yapıyoruz demek kelimenin tam anlamıyla nankörlük... Tekrar kutluyorum seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ANLAMIYORUM HEP DİLLERDE İLK YERLİ UÇAK YANİ BÜROKRASİDE THK DA TAİ DE YAHU NELER OLUYOR.HANGİSİ YAPACAK? BU ÜLKEDE İLK UÇAĞIN YAPIMININ ÜZERİNDEN 86 YIL GEÇTİ MİLLEEEETTTTTT UYAN İLK YAPANDA VECİHİ HÜRKUŞ'TU HERKES SİYASİ ÜFÜRME MEDYATİK HOPLATMA PEŞİNDE . THK 4 5 LER HALA YERYÜZÜNDE MEVCUT BU ÜLKEDE İMAL EDİLDİLER. TARİH NASIL BU KADAR ÇABUK UNUTULUYOR İLK LERDEN BAHSEDİLME CÜRETİ GÖSTERİLİYOR . BU ÜLKENİN GEÇMİŞİNDE VAR OLAN HAVACILIK SANAYİ MALUM SİYASETLERLE SİYASİLERCE YOK EDİLMİŞTİR AYNİ NAĞMELERİ ŞİMDİ FARKLI ŞEKİLLERDE MİLLETİN AĞZINA PARMAK BAL GİBİ SÜRÜYORLAR MEDYATİK FIRTINALAR YARATIYORLAR İLK YERLİ UÇAK GİBİ. HEP PARMAK BALDAN BAL YUTULUYOR ORTADA SADECE PARMAK KALIYOR MİLLETE KARŞI.( ANTALYA )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
durmakmak yok 2023 3 kadar yalanlara devam...önce yerli bir otomobil yapında görelim..aa bu millet harbi saf..kimi uzaya gider kimi uçak yapar..allah ıslah etsin sizi ne diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eskişehirli olarak gurur duydum.1.Hava İkmal Bakım Kom. Eskişehir'deki özel havacılık kuruşları , TEI ve Anadolu Ünv ile Ankara'da 3.Hava İkmal Bak.Kom. TAI ve ODTU aralarında sinerji yaratılmalı ve bu konuda TCDD'den destek alınmalıdır.Demiryolu ile taşımacılık, yakın mesafede maliyetleri aşağıya çekebilecektir ve böyle büyük bir projede hem Eskişehir'in hem Ankara'nın know-how ından aynı anda verim alınabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cekemiyorsaniz ACIK söyleyin!!vay orasi burasi derken batiyorsunuz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eskişehire laf yok ama Türkiye'de havaalanı yapılıpta kullanılmayan birçok şehir var. O bölgeleri seçmek daha iyi olur hemde o bölgede ekonomi güçlenir. Ankara'ya yakın diye Eskişehir'i seçiyorlarsa bence yakın diğer şehirlere baksınlar. Üniversiteler ve TCDD yeterince Eskişehir için ekonomi kaynağı. Başka şehirler de bu düşünülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alp havacılık yöneticilerini kurucularını takdir etmemek elde değil, TAI gibi bir işletme yanı başınızda, başkentinizde, evinizin yanında, şehrinizde başarılı bir şekilde faaliyet gösterirken Alp Havacılık ha... acep nedir Sayın Bakana Alp Havacılık dedirten duygular, düşünceler, hissiyatler, menfaatler !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayin bakanimiza sormazlarmi ki, ankara'da konuslu, milyar dolarlik yatirim yapilan ve yine, milyar dolarlik katma deger ureten tai'yi ne yapacagiz diye. siyasi demecler verirken sanirim, soylemin hazzindan kurtulup, gercekciligi olan veriler uzerinden konusmak gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000