27 Kasım 2016, Pazar 11:02:29

Yerli helikopter için Ar-Ge çalışmaları başladı

Ar-Ge çalışmalarına başlayan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Baydar, "Biz havacılık sektöründe, yerli helikopter üretimiyle ilgili Ar-Ge çalışmaları yapmaya başladık. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.
  • yaww he hee. de bir gidin alay etmeyin aklımızla.
  • Helikopterin onu bell arkasi sikorsky motoru corvet arabasindan alinma . Yaptim diyebilmek icin uretiyorum diyebilmek icin once motorunu uretin motoru gectim motorun 1 tane pistonunu uretin herseyi disardan getirip tasarim telifini alip burda montaj yapinca milli yada yerlimu iluyor.
  • Mesela neden Atak T129'un yerlilik oranını %66'dan %70'e çıkaracak yurtdışından gelen alt sistemleri yerli üretmeyi değil de lisans altında komple helikopter
  • bir trafo üreticisinin havacılık sektörüne geçiş yapmak istemesine şaşırmadım. gayet yerinde bir karar. tek şaşırdığım, kendisininde belirttiği gibi amerikan yapımı bir uçağı lisans altında türkiye'de üreteceği halde, bunu ''Ar-Ge'' diye tarif etmesi. yahu kendin diyorsun ''bir amerikan firması ile türkiye'de imalat çalışmalarımız devam ediyor'' diye. bunun ar-ge'simi kalmış artık. bildiğin lisans altı üretim yapacaksın işte. neyin ar-ge'sinden bahsediyorsun. veya sen gerçekten AR-GE'nin anlamını biliyor musun?
  • Atak yerli değil yanee :))) itiraf
  • Bir siz eksiktiniz diyeceğim ama dilim varmıyor, gönlüm el vermiyor. İsterim ki ülke olarak bunları yapalım. Yapacak mühendislerimiz de var üstelik. Ama bu ekonomik şartlarda buna yatırım yapacak vizyon sahibi işadamı bulmak imkansız. Sadece ekonomik değil aynı zamanda siyasal şartlar da isteyenler olsa bile ellerini taşın altına sokmak istemezler çünkü yarın öbür gün bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak iki lafla çocukları gibi bakıp büyüttükleri şirketlerine el konuluverir. Atıp tutanlar çok olur ama bu işin ancak devlet desteğiyle olabileceğini kabul etmek gerekir. Bu illa ki devletin doğrudan ortak olması demek değil. Teşvik, vergi indirimi, Ar-Ge desteği gibi. Tabi bu işe jet fadıl gibi dolandırıcıların el atması da önlenebilmeli. Ama devlet her zaman olduğu gibi elini taşın altına sokanı yolunacak kaz gibi görüp olur olmadık şeyler için üstüne çökerse başlamadan biter zaten. Elbette üniversitelerin ilgili bölümlerini de kullanmak akıl edilmeli.
  • Önce bu haberi tebessümle okudum, ''kıytırık iş'' diyecekken aklıma Kale Kalıp ve Bayraktar geldi. Birisi kalıpçı diğeri otomobil parçası yan sanayi idi. Bugün Kale Kalıp A400, F 35 gibi uçaklara parça üretiyor diğeri otomatik taksi, iniş ve kalkış yapabilen, lazer işaretleme yapan ilk silahlı yerli İHA'yı üretti. Unutmayın ki Finlandiya'lı ünlü cep telefonu markası 1980'lerde tuvalet kağıdı üretiyordu ve ünlü kore menşeli cep telefonu markası da balık toptancısı olarak kurulmuştu. Vizyon, iyi strateji, yeterli insan kaynağı ve yeterli finasman 4'lüsü iyi yönetilirse ve bunlar kendine güvenle desteklenirse Balıkesir'li firma değil helikopter yapmak Mars'tan toprak örneği bile toplayabilir.
  • Bir türlü Türkiye'deki insanları anlıyamıyorum. Adamlar hayal satıyor ve bunu mağrifet olarak görüyorlar. Kadeşim bir sonraki haberi okursan biz Hürkuş değil Pakistan'dan eğitim uçağı alıyoruz.
  • Trafoya bir kabin, icine cyclic, throttle,collector ve rotor ekledinmi bu is oldu. Nasil olsa trafolar tabiat itibari ile ground resonance girmez. Haydi hayirli olsun.
  • Secim geliyor yine herseyi uretiriz:)

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) trafo radyatörü imalatı yapan bir firmanın, yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladığı bildirildi.

Balıkesir Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB'de trafo radyatörü üretimi yapan bir firma, yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladı.

Açıklamada, ifadelerine yer verilen firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Baydar, havacılık sektörüne de giriş yapmak istediklerini belirtti.

Kocaeli ve Balıkesir'de uzun yıllardır üretim yaptıklarını anlatan Baydar, şunları kaydetti:

"Biz havacılık sektöründe, yerli helikopter üretimiyle ilgili Ar-Ge çalışmaları yapmaya başladık. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Balıkesir ekonomisine ayrı bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir Amerikan firması ile Türkiye'de imalat için görüşmelerimiz devam ediyor. Balıkesir OSB'de şu anda Amerika'dan getirmiş olduğumuz modeller üzerinde çalışma ve Ar-Ge yapıyoruz. Ayrıca Balıkesir'e kompozit üretimiyle ilgili dünya devi yatırımcı bir firmanın gelmesiyle yerli helikopter çalışmaları daha da hızlanacak."

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da firmanın bu atılımının Balıkesir'e ve Türkiye'ye ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

Hükümetin bu anlamda sanayicilere destek verdiğini ifade eden Uğur, "Savunma sanayi ve havacılık sektöründe son 10 yılda hükümetin vizyon projeleriyle ciddi anlamda başarı sağlandı. Bunun en somut örneği Atak helikopteri ile Altay tankı projelerinin gerçekleşmesidir. Yerli motor üretimini gerçekleştirdiğimizde yüzde 100 yerli, dışa bağımla olmayan bir savunma ve havacılık sektörümüz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yerli helikopter için Ar-Ge çalışmaları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

he canım ~ 7 yıl önce
yaww he hee. de bir gidin alay etmeyin aklımızla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satiyer ~ 7 yıl önce
Helikopterin onu bell arkasi sikorsky motoru corvet arabasindan alinma . Yaptim diyebilmek icin uretiyorum diyebilmek icin once motorunu uretin motoru gectim motorun 1 tane pistonunu uretin herseyi disardan getirip tasarim telifini alip burda montaj yapinca milli yada yerlimu iluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sırayla ~ 7 yıl önce
sırayla olacak bunlar tabi ama başlangıç noktası yanlış bence de. Emeklemeden koşulmaz.
Adem ~ 7 yıl önce
Mesela neden Atak T129'un yerlilik oranını %66'dan %70'e çıkaracak yurtdışından gelen alt sistemleri yerli üretmeyi değil de lisans altında komple helikopter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
bir trafo üreticisinin havacılık sektörüne geçiş yapmak istemesine şaşırmadım. gayet yerinde bir karar. tek şaşırdığım, kendisininde belirttiği gibi amerikan yapımı bir uçağı lisans altında türkiye'de üreteceği halde, bunu ''Ar-Ge'' diye tarif etmesi. yahu kendin diyorsun ''bir amerikan firması ile türkiye'de imalat çalışmalarımız devam ediyor'' diye. bunun ar-ge'simi kalmış artık. bildiğin lisans altı üretim yapacaksın işte. neyin ar-ge'sinden bahsediyorsun. veya sen gerçekten AR-GE'nin anlamını biliyor musun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he he ~ 7 yıl önce
Atak yerli değil yanee :))) itiraf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ama... ~ 7 yıl önce
Bir siz eksiktiniz diyeceğim ama dilim varmıyor, gönlüm el vermiyor. İsterim ki ülke olarak bunları yapalım. Yapacak mühendislerimiz de var üstelik. Ama bu ekonomik şartlarda buna yatırım yapacak vizyon sahibi işadamı bulmak imkansız. Sadece ekonomik değil aynı zamanda siyasal şartlar da isteyenler olsa bile ellerini taşın altına sokmak istemezler çünkü yarın öbür gün bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak iki lafla çocukları gibi bakıp büyüttükleri şirketlerine el konuluverir. Atıp tutanlar çok olur ama bu işin ancak devlet desteğiyle olabileceğini kabul etmek gerekir. Bu illa ki devletin doğrudan ortak olması demek değil. Teşvik, vergi indirimi, Ar-Ge desteği gibi. Tabi bu işe jet fadıl gibi dolandırıcıların el atması da önlenebilmeli. Ama devlet her zaman olduğu gibi elini taşın altına sokanı yolunacak kaz gibi görüp olur olmadık şeyler için üstüne çökerse başlamadan biter zaten. Elbette üniversitelerin ilgili bölümlerini de kullanmak akıl edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küçümsemeyin ~ 7 yıl önce
Önce bu haberi tebessümle okudum, ''kıytırık iş'' diyecekken aklıma Kale Kalıp ve Bayraktar geldi. Birisi kalıpçı diğeri otomobil parçası yan sanayi idi. Bugün Kale Kalıp A400, F 35 gibi uçaklara parça üretiyor diğeri otomatik taksi, iniş ve kalkış yapabilen, lazer işaretleme yapan ilk silahlı yerli İHA'yı üretti. Unutmayın ki Finlandiya'lı ünlü cep telefonu markası 1980'lerde tuvalet kağıdı üretiyordu ve ünlü kore menşeli cep telefonu markası da balık toptancısı olarak kurulmuştu. Vizyon, iyi strateji, yeterli insan kaynağı ve yeterli finasman 4'lüsü iyi yönetilirse ve bunlar kendine güvenle desteklenirse Balıkesir'li firma değil helikopter yapmak Mars'tan toprak örneği bile toplayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes yani ~ 7 yıl önce
Bir türlü Türkiye'deki insanları anlıyamıyorum. Adamlar hayal satıyor ve bunu mağrifet olarak görüyorlar. Kadeşim bir sonraki haberi okursan biz Hürkuş değil Pakistan'dan eğitim uçağı alıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAMisafir ~ 7 yıl önce
Trafoya bir kabin, icine cyclic, throttle,collector ve rotor ekledinmi bu is oldu. Nasil olsa trafolar tabiat itibari ile ground resonance girmez. Haydi hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basladi yine ~ 7 yıl önce
Secim geliyor yine herseyi uretiriz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000