06 Kasım 2012, Salı 09:07:16

YENİDEN KULLANILACAK!

Almanya'da geçen yıl havaalanlarında 10 ay süreyle denendikten sonra kaldırılan vücut tarayıcılarının yeniden kullanılabileceği belirtildi.
  • Bizde alip bu teknolojiyi AVM lere koyariz hemen. Adam AVM icinde bicak satiyor, satir satiyor sonra girerken beni ariyor. Bindik bir alemete

Federal Polis Müdürü Dieter Roman, vücut tarayıcısı cihazlardan birisini Almanya'nın büyük havaalanlarından birine tekrar yerleştirilmesinin düşünüldüğünü, daha önce uygulamada görülen aksaklıkların tespit edilerek giderildiğini açıkladı. Vücut tarayıcısının hangi havalimanına yerleştirileceğine dair bilgi verilmedi.

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, geçen yıl Hamburg Havaalanı'nda 10 ay kullanılan vücut tarayıcılarında aksaklıklar tespit edilmesi üzerine bunların kullanılmamasına dair karar aldıklarını açıklamıştı. Sık sık yanlış alarm veren vücut tarayıcısı cihazların havaalanlarında güvenliği artırdığını belirten Friedrich, prensipte vücut tarayıcılarının Almanya genelinde kullanılmasını istediği halde pratikte uygulanabilmesi için söz konusu teknolojinin henüz yeterince gelişmemiş olduğuna dikkat çekmişti.


Geçen yıl Hamburg Havaalanı'nda 10 ay test amacıyla kullanılan cihazlardan 800 binden fazla yolcu vücut tarayıcısından geçirilirken, ancak cihazların yüzde 49 oranında yanlış alarm verdiği ifade edilmişti. (Haberler)

YENİDEN KULLANILACAK!

Yorumlar

bizde aliriz hemen ~ 11 yıl önce
Bizde alip bu teknolojiyi AVM lere koyariz hemen. Adam AVM icinde bicak satiyor, satir satiyor sonra girerken beni ariyor. Bindik bir alemete

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000